Matchdag – Tingsryd borta

Efter att rört om rejält på backsidan tar Björklöven sig an Tingsryd på bortais. En av få arenor Björklöven vunnit i den här säsongen.

Så är det ju faktiskt. Björklöven har bara fyrar segrar på bortais den här säsongen, men senast när Björklöven var i Nelson Garden Arena så vann de med 4-3 efter ett Cody Murphy avgjort sent. Annars har det varit tufft i Småland för Björklöven. Före segern hade Tinsgryd vunnit 3 av 4 matcher och de med 18-8 i målskillnad. Då kom Björklöven i bra form till Tingsryd, nu med sju raka förluster i ryggen och 11 på 12 matcher. Även om det kommit in och försvunnit två backar vilket kan betyda en hel del så är det ett stukat lag som går till match för Björklöven.

Tingsryd som gjorde succé i fjol har i år etablerat sig som ett topplag, men de är inte alls lika konsekventa som under förra säsongen. De ligger på fjärde plats med 66 poäng, men har på slutet varit väldigt ojämna:
Södertälje – Tingsryd 0-3, Västervik – Tingsryd 1-0, Tingsryd – Oskarshamn 3-4 e.fl, AIK – Tingsryd 5-4 och Pantern – Tingsryd 4-5 e.st är de fem senaste matcherna och det säger något. Tingsryd kan vinna mot vem som helst och nästan förlora mot vem som helst. De vinner bara lite oftare.

Spelmässigt så har Tingsryd precis som i fjol minst puckinnehav av alla lag, de har med 149 färre skott på mål än motståndarna också flest skillnad i serien mellan skott framåt och skott mot sig på mål. Det säger något om hur Tingsryd vill spela och hur de vinner. De försvarar sig, de vänder på spelet och de gör mål på väldigt få avslut. Det gäller alltså att spela snålt, inte bjuda på något och tvinga Tingsryd att kliva framåt för att de ska bli obekväma.

Det är också troligen den matchbilden som väntar. Björklöven kommer att bli inbjudna att kliva framåt. Frågan är hur mycket de vågar kliva, frågan är hur de hanterar vändningarna från Tingsryd.

Laget:

Björklöven släpper laget vid 11.00. Det ser ut så här sett till träningen i går.

Linus Fernström (Adam Werner)

Jonas Emmerdahl – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Mikko Pukka – Linus Högberg

Stefan Andersson – Niklas Pavel

Jacob Andersson

Cody Murphy – Zach Hamill – Nicklas Johansson

Emil Norberg – Kim Karlsson – Joakim Högberg

Axel Ottosson – Tobias Hage – Lucas Sandström

Marcus Jonsson – Stefan Öhman – Mattias Granlund

Austin Farley och Jesper Thörnberg på skadelistan, Isak Stenlund-Ädelgran fortfarande sjuk. Emil Norberg får chansen igen.

Mina nycklar till seger:

¤ Backspelet. Björklöven har byggt om på backsidan. Det viktiga nu är att laget känner att det går åt rätt håll. Det skulle ge mycket inte bara i matchen utan framöver.

¤ Spelvändningarna. Tingsryd vänder spelet oerhört snabbt och går rakt på mål. Där måste Björklöven vara med och styra ut spelvändningarna mot sidan.

¤ Starten Tingsryd förlorar inte om de får 1-0 på hemmais. Så är det bara. Björklöven behöver få första målet för att få en matchbild som fungerar.

Sagt från Lövenhåll:

–Vi får in två bra backar som fungerat bra tillsammans. Två bra killar som bidrar på olika sätt. Det ger energi till laget En tuff uppgift som alla matcher i den här serien. Det gäller att vi fortsätter där vi har varit rent arbetsmässigt. Prestationen är det viktiga, det är den som kommer att leda till poäng tillslut. Det är ett oerhört bra lag vi möter och det ska bli en intressant uppgift. En härlig utmaning, säger Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Noterbart om Tingsryd:

¤ Den stora succé-spelaren den här säsongen i TAIF har Johan Eriksson varit. Fyndet från Tranås i ettan har stått för 30 poäng varav 17 mål och han har +14 i plus/minus trots att fem av målen kommit i powerplay.

¤ Bakom Eriksson har importen Phllip Zackary gjort 26 (11+15) poäng. Det är andra säsongen i rad Tingsryd lyckas med sin tilltänkta producerande importspelare. Bakom den duon är det ganska jämnt med många spelare som är med och producerar.

¤ I powerplay har TAIF stått för 17.04 procent vilket är fyra från slutet i serien, 81.67 i boxplay är sjunde bäst i allsvenskan. Centern Niklas Johansson är poängbäst med 10 (1+9) i powerplay och vanligtvis den som spelar fram Johan Eriksson.

¤ Det är primärt defensiven som imponerar i Tingsryd, De har släppt in 91 mål, fjärde minst i serien och återigen har en målvakt gjort succé. Niklas Rubin, 21-åringen plockad från Varberg har sått för 94.14 i räddningsprocent och 1.75 insläppta mål per match. Det är smått galna siffror även om han står i ett defensivt skickligt lag.

¤ Att de är skickliga defensivt är tränaren Magnus Sunnquists verk sett till spelstilen, men även på grund av en ren defensiv backuppsättning. Egentligen är bara Kevin Ekman-Larsson rent offensiv av backarna. Daniel Norbe (+11) och Måns Hermansson (+12) är två backar som imponerar. Den senare har endast varit inne på 8 mål bakåt på 34 matcher.

¤ Med 45.42 procent på tekningarna är Tingsryd det överlägset sämsta laget i serien på att teka.

Sagt från Tingsrydshåll:

Inget än varken i media eller på hemsida. Uppdatering kommer onsdag förmiddag.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Isak Angerbjörn sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv är på plats i Tingsryd och levererar presskonferens, webb-tv och bloggar efter matchen. I vanlig ordning kommer ett helt paket med texter på webben efter matchen.

5 kommentarer

  1. Tyko

    Nicke med Hammil igen!! Snacka om att sumpa den kedjan. Blir ju som att spela med 1 man mindre när Nicke lirar.

    • Mangan

      Håller givetvis med. Nicke är inte den grinder som Fagerwall tror. Där var Boström riktigt bra. Faktum är att sedan Nicke fått ett A på bröstet så har han blivit sämre som hockeyspelare. Den frejdiga skridskoåkning och bitvis målskytte han visade upp ifjol är som bortblåst. Byt plats på honom och Messy i fjärde!

    • Tingsryd

      Lite lustigt att Hamill verkar måsta vingas av två NHL-mässiga forwards för att kunna prestera. Oavsett vem det varit förutom de två övriga transatlanterna har det gnällts. Är bara att köpa läget med nuvarande skador. Tror stenhårt på grabbarna och vinst ikväll! Forza Löven!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.