Lindquist tillbaka igen

David Lindquist är tillbaka från sin andra skada den här säsongen. Så här är statusen med de övriga Björklövenspelarna på skadelistan.

Det har varit lite oklart på slutet med den exakta skadesituationen för Björklöven. Nu när bloggen är tillbaka i Umeå igen efter en konferens i södra Sverige som gjorde att jag missade AIK-matchen så slog jag en pling till Björklövens läkare David Hellsten.

Så här sa han om respektive spelare.

David Lindquist: Oklar skada

”Han är i full träning sedan i helgen. Måste bara komma i matchform. Det är upp till tränarna att avgöra när han är i form, han är tillbaka i spel rent medicinskt”

Jesper Thörnberg: Knäskada ledband

” Han är i träning, men väntar på ett specialskydd. Det är 7-8 dagar bort. Först då kan han köra på is fullt ut. Sedan ska han komma i fysisk form och vara bekväm med skyddet.”

Austin Farley: Knäskada oklart vad

”Austin fick en smäll mot knäet och har väntat i kö på att få göra en magnetröntgen. Han har stått i den vanliga lanstingskön och då tar det lite tid, men främre korsbandet känns stabilt precis som ledbandet. Vi får se vad vilka svar som magnetröntgenen ger innan vi vet hans status”

Cody Murphy: Sjuk

”Är tillbaka i spel igen. Var bara sjuk senast.”

Så sammanfattningsvis kan vi konstatera att Lindquist av allt att döma spelar igen på onsdag, Thörnberg är tidigast tillbaka mot Hästen den 15:e februari, men troligen först mot Modo den 17:e eller BIK den 20:e. Farley är det svårt att spekulera kring. Är det något problem med ett ledband behövs ett skydd och då tar det lite tid. Vi får se vilket besked som kommer från den röntgen som genomförts.

Däremot vet vi att Linus Högberg missar båda matcherna den här veckan då han blev uttagen i U19-landslaget.

12 kommentarer

  1. Rogga

    Mörkning delux. Farley gjorde rönken i förra veckan. Min kompis satt i väntrummet när han ropades upp. Det var Mr undersökning. Lögn eller mörkning??!!

    • Robbo

      Men var det vanlig röntgen eller magnetröntgen? Kan ha varit en vanligt som man då visade sig vara otillräcklig. Sedan väntan på magnetröntgen.

  2. Clive

    Blir lite nervös här. Har inte Löven en försäkring eller deal med någon privat röntgenmottagning? Känns som om man skulle behöva komma förbi landstingskön. Finns det några privata röntgenmottagningar i närheten? Annars skulle det vara värt att flyga ner Austin för röntgen någonstans i Mälardalen.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      De har valt att inte köpa en sån specialförsäkring utan spelarna har vanlig sjukförsäkring.

      • A

        Det måste ha varit det dummaste jag har hört.
        Varför har man valt bort det? Man bedriver idrott på elitnivå för h-vete

          • John

            Vi har inte fler skador än andra lag i denna serie. AIK hade väl 6 ordinarie borta då vi mötte dom nu senast! Kanske man ska se över sommarträningen ordentligt!?
            Ytterst få lag i denna serie har försäkring dessutom…

          • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

            Sett över fyra allsvenska säsonger har Björklöven haft extrema problem. Just den här säsongen har AIK tex haft det betydligt större problem. Det är dock svåranalyserat. Under de fyra åren har fystränare byts, sju olika tränare, tre sportchefer, men trots det kvarstår problemen. Det tragiska är att otur måste ses som en del av det hela.

    • Keepern

      Sportsmedicine i Umeå har en egen magnetkamera och jag är rätt säker på att om Björklöven skulle vilja köpa en undersökning så skulle Farley varit röntgad inom ett par dagar. Sedan är landstingets magnetkamera av modernare vassa sort men Sportsmedicines duger gott den har konstaterat många korsbands / ledbands och andra knäskador.
      För övrig så tror jag inte Farley behövt vänta så länge i landstingskön heller 😉 Jag gissar han är röntgad för länge sedan men man mörkar skadan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.