Viktigt – men det måste bli ännu bättre

Björklöven tog tre viktiga poäng mot Södertälje, det släppte något i målskyttet, boxplay fungerade, men ändå känns det inte tryggt. – än!

Joakim Fagervall har pratat mycket om prestationen den senaste tiden. Vad Björklöven behöver nu och har behövt är poäng. Det tog de mot Södertälje på onsdagen och det var bra, men sett till prestationen så mötte de ett riktigt dåligt hockeylag, höll på att slarva bort matchen genom att ta fyra helt onödiga utvisningar med klubban. Det håller inte mot ett bra lag.

Det fanns mycket som var positivt i matchen mot Södertälje. Cody Murphy var överlägsen, han var isens bäste spelare och ibland bär han hela sin femma i anfallszon. Han bara åker, åker och åker. Nu gick han av isen med ett mål och en poäng. Det speglar verkligen hans insats. Kul att han fick utdelning igen.

David Lindquist var tillbaka och håller härligt i pucken. Han gjorde också ett mål och stod för en assist. Lindquist kommer att betyda mycket framöver offensivt för Björklöven om han får vara frisk. Kul att se honom i powerplay också.

Angående powerplay så gjorde Björklöven mål i den spelformen och jag gillar vad Fagervall gjort med powerplay. Han har satt Zach Hamill i en point-position, piskat upp tempot och jobbar verkligen för att få igång powerplay. Han har minskat ned boxen i boxcplay och tillåter inte längre genomspel över centrallinjen nedan för cirklarna som orsakat så många mål. Det lovar gott.

Mikko Pukka gjorde återigen en stabil insats, fick dessutom göra mål och försvarsspelet var överlag med stabilt än under Åkerblom. Som ni märker. En hel del positivt och då har jag inte nämnt att Zach Hamill gjorde sin bästa match på ett tag, att även Stefan Andersson gjorde det, Jonas Emmerdahl var så där härligt stabil bakåt.

Det var bara det att den här insatsen var mot Södertälje. De är 15 poäng bakom Västerås, de är 13 poäng bakom Björklöven. Det här laget är inte bra. Det är ett lag som Björklöven ska slå. De har inte tagit poäng på elva matcher.

Ändå höll Björklöven på att snubbla till det med fyra utvisningar i andra perioden trots att Södertälje inte alls satte Björklöven under press i fem mot fem. Där finns det en del att jobba på i hur lagets disciplin är under matcherna. Mot Västervik blir det förlust om insatsen är en kopia av den mot Södertälje. Björklöven måste hitta en nivå till om de ska börja plocka poäng mot bättre lag.

Saken är den att Västerås vann igen, de har fem segrar på sex matcher nu, de är i knallform. De är två poäng före Björklöven. Ska Björklöven ta ikapp och gå förbi Västerås måste de ta poäng även mot bättre lag. Speciellt när VIK har en match mindre spelad.

Så här ser lagens respektive spelscheman ut:

Björklöven:

Västervik (b), Vita hästen (h), Modo (b), Karlskoga (h), Timrå (b), Almtuna (h), Pantern (b), Mora (b), Västerås (h)

Västerås:

Mora (b), Modo (b), Västervik (h), Pantern (h), Oskarshamn (b), Tingsryd (h), AIK (b), Vita Hästen (h), Södertälje (h), Björklöven (b)

De är ganska identiska. Björklöven måste ta tre poäng fler för att undvika kval.

Som sagt. Bra idag på många sätt, men det måste bli bättre.

Läs mer om matchen:

Fagervall: ”Bra driv i spelet”

Lindquist: ”Borde avgjort tidigare”

Fernström: ”Vi behövde det här”

Johnsson: ”En seger man måste skaka av sig snabbt”

2 kommentarer

  1. mouis

    Riktigt kul med en seger igår!

    Cody var on fire!

    Underbart att se Pavel på isen igen en hel match. Han kommer bli en riktigt stabil back för oss. Tänk att han lirade i div 1 norra förra året. Helt sjukt.

  2. Tompa

    Är det inte för tidigt att räkna bort Vita hästen från kval Tufft spelschema kvar 6 bortamatcher och Timrå Mora hemma Dessutom möter dom ju båda Löven och Västerås borta .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.