Matchdag – Västervik borta

Efter seger mot Södertälje är det Västervik som väntar. Laget som Björklöven haft allra svårast för den här säsongen. Kan de vända på steken nu?

1-5, 0-4 och 2-3. Så har matcherna slutat mot Västervik den här säsongen. Det är också samtliga möten lagen mellan i historien. Björklöven har alltså faktiskt aldrig tagit poäng mot Västervik.

Personligen menar jag att Västervik mött Björklöven vid väldigt bra tillfällen. De har sluppit laget när de varit i allra bäst form. För så oerhört mycket bättre är de inte som 12-3 menar.

Björklöven vet vi, de kommer med två segrar på tre matcher och har äntligen fått styr på försvarsspelet. Västervik som ligger femma i tabellen med 69 poäng kommer från 1-2 hemma mot Mora, men innan det 3-1 mot Södertälje och före det 1-5 mot Almtuna och 5-0 mot AIK. De har blandat och gett så att säga. Det som imponerar mest från nykomlingens sida är 113 mål, det är i princip de siffror som Tingsryd var upp på efter 43 omgångar i fjol. Det är en imponerande offensiv som de visat upp.

Det är också det Björklöven haft problem med. Att hantera Västerviks offensiv, deras fart, men även deras powerplay och deras snabba spelare. Västervik borde inte vara så här bra sett till vilka spelare de har, men nu är det så.

Vi kan vänta oss en matchbild där Björklöven kommer att få ha en hel del puck, men där Västervik bara väntar på att straffa gästerna. Ganska likt hur många lag spelare i allsvenskan. Frågan är bara vilket humör hemmalaget är på. De har blandat mycket på slutet med genuina vassa offensiva insatser och slarviga sådana.

Laget: 

Det är samma lag som senast som gäller. Thörnberg, Wikström och Farley skadade.

Björklöven ställer upp på följande sätt.

Linus Fernström (Adam Werner)

Jonas Emmerdahl – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Mikko Pukka – Niklas Pavel

Stefan Andersson – Jacob Andersson

Cody Murphy – Nicklas Johansson – Zach Hamill

Lucas Sandström – Kim Karlsson – Joakim Högberg

Axel Ottosson – Tobias Hage – David Lindquist

Mattias Granlund – Stefan Öhman – Marcus Jonsson

Isak Stenlund-Ädelgran

Bloggens nycklar:

¤ Försvarsspelet. Det kommer att vara nyckeln framöver. Sätter Björklöven det, håller på utsidan och inte ger bort något då har de nästan alltid chansen att vinna.

¤ Cody Murphy. De fem senaste matcherna Björklöven har vunnit har han gjort mål. Gör han det mot Västervik?

¤ Powerplay. Någon gång måste det släppa. Spelet såg bättre ut senast i spelformen. Kan det lossna där är det klart lättare att vinna.

Sagt från Lövenhåll: 

– Någonstans är det ganska skönt att säga att vi vunnit två av de tre senaste matcherna. Det är ganska viktigt för självförtroendet att känna att vi är på plus just nu.Västervik blir en tuff utmaning som kommer att kräva en insats där vi verkligen är redo att göra jobbet, men vi det är vi, säger Joakim Fagervall

Noterbart om Västervik:

¤ Bästa poängplockaren den här säsongen Fredric Andersson 29 (11+18) poäng har lämnat laget och spelar med Örebro resten av säsongen. Istället är vindsnabbe Olle Liss 28 (17+11) poäng bäste poängplockare i laget. Mitch Wahl med 14 (6+8) har dock bäst poängsnitt i laget på sina 21 matcher.

¤ I powerplay är Västervik femma i serien med 20.41 procent, bästa målskyttarna där är Liss och Öhman med fem vardera. Västervik är nia i boxplay med 79.70.

¤ Jonas Fransson i målet har med sin rutin, sina 91.43 i räddningsprocent och 2.20 insläppta mål varit stabiliteten bakåt.

¤ Conny Strömberg och Viktor ”26” Öhman är tillbaka i laget efter skador. De är trea och fyra i poängligan. Joacim Hedblad är osäker till spel, Jonathan Rodensjö som är skadad och Jens Andersson utlånad.

Sagt från Västervikshåll:

– Det gäller att vi är ödmjuka och är med från början och tar.. Det gäller att vi tar kommandot och visar att det är vi som bestämmer, säger assisterande tränaren Ragnar Karlsson till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som sköts av Isak Angerbjörn eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Erlanson är på plats nere i Västervik och levererar texter, tränarsnack och webb-tv. Själv är jag i Berlin och missar matchen. Det blir troligen tyst här i bloggen fram till söndag.

6 kommentarer

  1. Mangan

    Förlust med 3-2 låter rimligt.
    Kommentar efter matchen: ”Vi tar med oss att vi pressar ett topplag på bortaplan. Prestationen är bra, men vi får inte ta dessa onödiga utvisningar som fäller oss i dag. Vi blir straffade hårt av deras PP”.

  2. Kakmonstret 3.0

    Sticker ut hakan och sager att OM vi maktar med en skrall mot vikarna ikvall har vi en liten (mycket liten) chans att hanga med i slutspelsracet. I synnerhet om vi far in tva bra spelare till nu innan onsdag. Visst maste alla resultat ga med oss men helt kort ar det ej. En forlust ikvall och det ar enbart en fight for att undvika negativt kval.

  3. Janne

    Sluta ta alla jäkla idiotiska utvisningar!!! Blev halvt galen i senaste matchen mot Tälje…Löven måste åka snabbare än Västervikarna åt bägge hållen….i tre perioder. Se på Murphy för fasen hur han speedar loss i varje byte.

    För övrigt…borde inte Löven ha lite mer svarta färger på kostymen, t.ex svarta hjälmar, handskar och ärmar? Kanske återta det arga Lodjuret igen? Löven måste bli ett tuffare och tyngre lag om vi ska nå positivt slutspel nångång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.