Statistiska toppar i Löven

Det börjar dra i hop inför transferfönstrets stängning, men i väntan på att något landas kollar vi lite statistik bland Lövenspelarna. Finns någon i toppen på något?

Bloggen fick tips förra veckan om att spelare är på väg in, men än så länge har inget landat och källorna har under måndagen inte haft något mer att berätta om vad som tänkas komma.

Vi får se vad som händer under tisdagen.

I väntan på eventuella förstärkningar har jag efter 44 omgångar kollat om Björklöven har några toppar eller bottnar statistiskt i ligan. Så här ser det ut:

Utvisningar:

¤ Niklas Pavel leder hela allsvenskan i utvisningsminuter med  77 minuer. Mikael Frycklund, Västerås är hack i häl med 75.

Assist:

Lucas Ekeståhl-Jonsson är sjua av alla spelare med 22 assist. Alexandre Lavoie, Karlskoga leder med 33 assist. Lucas är ”bara” två bland backarna numera då Henrik Larsson gått om och har 24 assist.

Plus/Minus:

Björklöven har av förklarliga skäl ingen i topp här, Niklas Pavel är bäst med +8, men Jacob Anderssons -18 är tredje sämst i serien. Dock har han en bit ned till Södertäljes Adam Hansens -24.

Istid:

Lucas Ekeståhl-Jonsson har mest istid i Björklöven med 20.49 per match, men är med det ”bara” 12:a i serien. Stefan Anderssons 19.47 lägger honom två placeringar bakom Lucas. Mest istid i serien har Kevin Gagne med 24.08.

Skott: 

Lucas Ekeståhl-Jonsson skjuter mest i Löven med 195 avslut, elfte mest i serien, noterbart att Rickard Palmberg som skjuter mest har hela 352 avslut.

Skott på mål: 

Även när det gäller skott på mål leder Palmberg serien med 206 skott på mål, Ekeståhl-Jonsson är Lövenbäst med 110 på mål som tia i serien. Noterbart här är att Lucas Sandström och Cody Murphy är delade 16:e i serien med 102 skott på mål och då har de ”bara” totalt 143 och 150 avslut.

Skott i täck:

Jacob Andersson är med sina 60 skott i täck den som skjuter tredje mest i täck i hela serien, allra mest skjuter AIK:s Stefan Johansson i täck med 67 skott.

Blockade skott.

Här är det hatten av till Stefan Andersson. Med 51 täckta skott är han fyra i serien i den kategorin, etta är Hampus Larsson i i Västerås med 57 täckta skott.

Tacklingar: 

Den som leder serien i tacklingar är Fabian Gunnarsson från Mora med 70 tacklingar, men på plats fyra, fem och sex hittar vi Björklöv. Marcus Jonsson 41, Lucas Sandström 40, Niklas Pavel 37.

Lucas Sandström är dessutom den som med 27 mottagna tacklingar tillsammans med Timrås Mattias Nilsson blir allra mest tacklad i serien.

Mål:

Bästa målskytt i serien är Anton Holm med 29 stycken. Björklövens bästa är Lucas Sandström med 11 mål. Noterbart där är att tillsammans med Pantern och Västerås så har Björklövens bästa målskytt minst antal mål i serien.

Tack till dagenshockey.se och deras fantastiska databas för statistiken. Här hittar ni all statistik ni vill från allsvenskan.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.