Farley borta säsongen ut!

Austin Farleys knäskada har varit lite av ett dunkel, men nu står det klart att säsongen är över för amerikanen.

Det var mot Västerås som Farley skadade knäet efter att slagit i isen när han fick en tackling vid Västerås mål och landade illa.

Först trodde Joakim Faregrvall att det skulle bli en snabb återkomst, men efter att undersökt knäet skickas nu Farley hem till USA för rehab då säsongens bedöms vara över.

– Han blir borta tre månader och då är säsongen över, säger Björklövens läkare David Hellsten.

Farley har stått för 10 (7+3) poäng på 17 matcher. Det gör honom till trea i laget när det kommer till poängsnitt, men han har slagen av Cody Murphy 0,676 poäng per match och Zach Hamils 0,714. När det kommer till mål per match är Farley helt överlägsen med sina 7 mål på 17 matcher i skottprocent är hans 29.17 eller 7 av 24 skott i mål bäst i laget. Farley har som bekant kontrakt över nästa säsong.

¤ ¤ ¤

Silly:

¤ Mitch Wahl lämnar Västervik. Klar för Oskarshamn. Tveklöst den hetaste sillynyheten i HA så här långt.

¤ Vita Hästen som Björklöven möter i morgon har gjort klart med Kim Tallberg från Nybro i ettan. 25-åringen som mestadels hållit till i ettan under sin karriär har snittat 0,8 poäng per match den senaste säsongerna i ettan. Han har även testat på allsvenskt spel med Troja, Oskarshamn och Tinsgryd. Inget som skrämmer för mycket om du frågar mig.

6 kommentarer

  1. Olle

    Ja, nu har väl inte Löven något annat val än att panikvärva en forward innan midnatt. Farleys effektivitet och arbetsratio blir svår att ersätta och jag hoppas innerligt att man plockar hit en SHL-junior med fart under rören och en arbetskapacitet i närheten av Cody Christophers.

  2. Enrico

    Hur funkar det med namngivna spelare? Om vi tvingas kvala oss kvar, börjar kvalserien den 23:e Mars. En hel del tyder på att Örebro kan ha spelat klart sin säsong den 7:e Mars.
    Finns det möjlighet att namnge Acke Hellström, och använda honom efter att Örebros säsong är över?

    • Enrico

      Har svårt att se varför KHK skulle göra det, om inte Löven betalar stor del av lönen, och då har jag svårt att se varför Löven skulle göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.