Matchdag – Vita Hästen hemma

Efter två raka segrar och tre på fyra matcher väntar Vita Hästen för Björklöven, men efter Västerås seger mot Modo känns det som en måstematch för de gröngula.

Det är på väg att bli ett ruggigt race mellan Björklöven och Västerås. Visst fler kan blanda sig in om Björklöven och Västerås fortsätter att vinna, men det är sekundärt, det viktigaste är att nummer ett att komma före Västerås. Resten är en bonus.

Vita Hästen som väntar på onsdagen är ett lag som varit i lite skakig form, men skakat sig av den. De ligger på sista slutspelsplatsen och gör det efter fyra segrar på fem senaste matcherna. 5-2 mot Södertälje, 0-1 mot AIK, 3-2 mot Oskarshamn, 1-0 mot Tinsgryd och 51 mot Pantern. Bra formkurva just nu alltså, men före det hade laget 1-4 mot Mora, 1-5 mot Almtuna, 2-3 mot Västerås och 3-4 mot Timrå.

Björklöven och Hästen har möts tre gånger den här säsongen. Senast blev det bisarra 6-0 till Hästen i Norrköping, men före det har det slutat 6-2 till Björklöven i Umeå och 2-1 till Björklöven. Dock är det lite av ett annat Björklöven spelmässigt som väntar den här gången jämfört med i de två senaste mötena. Det lär inte sluta med sex mål till något av lagen.

Båda lagen går in stärkta i matchen och mycket kommer att handla om att hantera Vita Hästens superduo Palmberg/Eriksson och deras powerplay. Klarar Björklöven det har de bra chans att vinna, kommer den duon igång kommer det att krävas mycket för att vinna. Palmberg spelade inte sist på grund av skada, är osäker till spel. Om han saknas är Eriksson nyckeln.

Jag tror på en tät matchbild med få chanser, frågan är vem som tar vara på dem och då eventuellt öppnar upp matchbilden.

Laget:

Björklöven släppte laget vid 11:00 idag. Emil Wikström och Austin Farley är borta. Resten är med. Så här ser ett preliminärt lag ut.

Linus Fernström (Adam Werner)

Jonas Emmerdahl – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Mikko Pukka – Linus Högberg

Stefan Andersson – Jacob Andersson

Niklas Pavel

Cody Murphy –  Zach Hamill – Jesper Thörnberg

Joakim Högberg– Kim Karlsson – Lucas Sandström

David Lindquist – Tobias Hage – Axel Ottosson

Marcus Jonsson – Stefan Öhman – Mattias Granlund

Nicklas Johansson

Mina nycklar till seger:

¤ Försvarsspelet. Återigen. Björklöven måste fortsätta att spela samma disciplinerade försvarsspel som de gjort på slutet. Inte börja tro att de är något för att de vunnit ett par matcher och chansa.

¤ Muprhy. Hetast i Löven. Senaste sex matcherna Björklöven har vunnit har han gjort mål. Sätt upp honom igen!

¤ Förstalinan. Inget lag har ett så tydligt hot. Björklöven måste matcha hårt, se till att Samuelsson, Eriksson och Palmberg får det tufft. Även om Pslmberh saknas är det hotet.

Sagt från Lövenhåll:

-– Vi fortsätter på den inslagna vägen. Det har sett bra ut på slutet, men kan bli bättre. Vita Hästen är ett lite annorlunda lag som är ganska svårt att möta. De har en del individuellt skickliga spelare och det blir en tuff utmaning, säger Joakim Fagervall.

Noterbart om Vita Hästen:

¤ Rikard Palmberg är seriens bästa målskytt med 23 mål varav nio i powerplay och hela 10 som varit matchvinnande. Trots 15 assist på det och 38 poäng är han en efter Marcus Eriksson som har 39 (13+26) poäng. Snacka om en superduo! Seriens bästa. Eriksson som inte varit under 40 poäng en enda säsong sedan Hästen gick till allsvenskan är en av seriens mest spektakulära spelare. Eriksson hade ett mål och tre assist senast mot Södertälje.

¤ Tredjelänken i powerplay, Jesper Samuelsson har stått för 27 (6+21) poäng den här säsongen, Jordan Rowley 17 (4+13) poäng är farligaste backen.

¤ Vita Hästen har haft svårt att hitta en förstemålvakt. Pontus Sjögren har stått flest matchen och har noterats för 91.96 och 2.00 i statistik, Emil JIdskog har sått 19 matcher och har statistiken 91.73 och 2.04. Ingen av dem har varit dålig, men ingen suverän.

¤ Med 19.46 i Vita Hästen femma i serien i powerplay. I boxplay är de fyra med 86.01. Noterbart att Hästen är det lag som drar på sig fjärde flest antal utvisningar i serien.

¤ Vita Hästen är seriens bästa lag på att teka, med 55.10 procent är de 2.83 procent bättre än tvåan Björklöven.

¤ Succébacken Alexander Younan och Kevin Elgestål saknas för Hästen i mötet. Rickard Palmberg misssde senaste matchen, har inte tränat i veckan är osäker till spel. Missar han ändrar det en del.

Sagt från Hästen-håll:

Allt fokus inför matchen har varit på nyförvärvet från Nybro, Kim Tallberg. Inga kommentarer inför matchen än.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv roddar eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv och Gunnar Johnsson är på plats och levererar webb-tv och texter efter matchen.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.