Sasja sparkas efter rattfylla

Ännu en skandal briserar i Björklöven, den här gången är det Sasja Beliavski som kört rattfull till en match och sparkas som J20-tränare.

Bloggen fick veta om den här skandalen sent igår kväll, för sent för att kolla upp den med polisen och valde att låta det bero till idag.

Då gjorde Joakim Gustafsson precis som med Kim Karlsson i höstas, han föregick det hela och Björklöven själva gick ut med beskedet på sin hemsida. Björklöven har fått en VD som förstår värdet i att agera och inte reagera när det händer något skandalöst i klubben. Hade det här varit under Det är bra. Fredric Åkerbloms tid så hade det mörkats och smusslats. Nu är det raka rör som gäller.

Mindre bra, eller naturligtvis oacceptabelt är att sätta sig i bilen med 1 promille i blodet. Det är ett grovt brott och han riskerar liv genom att göra det. Att ens tänka tanken att åka till en match i det tillståndet säger en del om hur läget måste vara med Sasja. Jag vet inget om hur det är med honom så jag ska inte uttala mig där, men det känns tragiskt. Det var rätt att entlediga Sasja, rätt att gå ut med det snabbt, men Björklöven har ett arbetsgivaransvar i sådana frågor också. Jag lider med Sasja i den här situationen även om alla får stå för det som de gör.

Sedan kan man fråga sig varför det blossar upp skandaler kring Björklöven om och om igen. I stort sett varenda person (utom Bornefjord som alltid är kvar) har byts ut på en fem-årsperiod, ändå¨fortsätter det att hända saker hela tiden. Är det så enkelt att människor gör dumma saker och det är många människor iblandade i Björklöven och då händer det. Det är naturligt, eller är det något annat i förening som lockar fram det. Jag vet inte. Det handlar inte om denna händelse i sak, utan mer generellt.

 

12 kommentarer

  1. Keepern

    Riktigt tragiskt och även på det sätt det skedde, på väg till match ! Sedan är det väl ingen nyhet att Sasja haft alkoholproblem under några år så det är jag övertygad om att Löven visste om när han anställdes som J 20 tränare. Men riktigt trist att Sasja inte kunde hantera förtroendet bättre, men jag hoppas att Löven hjälper Sasja med en rehabilitering så han blir kvitt sitt beroende och jag har inga problem med att han då kan komma tillbaka i en roll inom föreningen. Jag tror han är rätt man att leda t.ex J 20 till framgångar.
    Jag lider med Sasja, föreningen och J 20 killarna.

  2. Simon

    Alkoholmissbruk är som du vet otroligt vanligt och något som garanterat finns i alla klubbar, knappast något ” Björklöven lockar fram”.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Så är det helt klart. Det enda jag reflekterar över är varför det uppstår så mycket kring klubben. Stölder, tränare som tvingar spelare att boxas med boxhandskar, urspårade lagfester, fansbråk med VD m.m m.m. Inte i sak denna händelse.

      • Thomas

        Hur mycket är det relativt mot andra klubbar med liknande storlek då? Du har ju sånt fokus på löven att för dig är varenda sån här händelse en stor grej. Men du får kanske inte höra eller bryr dig om ”skandaler” i andra klubbar så det ger dig en skev bild av att det händer mer här. Kan lika gärna fråga sig varför man ser så mycket saker var man tittar egentligen. Är väl mer att det varit högre frekvens på kort tid om inte annat.

        • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

          Jag är intresserad av hockey långt utöver bara Björklöven och visst i t.ex. Karlskrona har de haft sin beskärda del, även i Västervik den här säsongen, men jag roade mig och tittade lite norrut och om man jämför Luleå tex och Björklöven så är skandalfaktorn väsentligt lägre där än i Björklöven. Det enda jag hittar på Luleå bakåt är rasist-gate som Osten var inblandad i.

  3. trampolin

    Nu kommer jag väl få alla emot mig.
    Men jag tycker det är fel väg att gå att sparka Sasja. Nog för att det inte är någon idé att smussla med saken eftersom det förr eller senare kommer fram.

    Kan tycka att det är otroligt fegt att direkt bara sparka någon som redan ligger ned.
    Nu stjälper man lasset ännu mer. Ok att man säger att man ska ta sitt ansvar men han blev ju av med sitt jobb. Alkoholproblem + att förlora jobbet kan ofta vara spiken i kistan. Och inte ens Västervik sparkade inte folk fast dom var unga och utan alkoholproblem (en bytte förvisso klubb).
    Här handlar det om andra saker och då tas ett ännu mindre ansvar. Björklöven betyder något för Sasja och vad har inte Sasja gjort för Björklöven?

    En ikon ska man inte hjälpa på rätt sätt utan en sådan kastas direkt åt vargarna för att någon är för feg att gå igenom saken ordentligt innan beslut fattas.
    Vad är det som blir bättre av panikbeslut.

    Ska jag vara helt ärlig fattar jag ingenting.

    • KungsholmsLövet

      Man kan ju diskutera om han skulle fått sparken eller inte precis nu, men de facto hade det inte varit någon skillnad. Han kan ju inte gärna fortsätta med J20 givet den publicitet det här får, hade inte varit en chans att han skulle kunna fokusera på uppgiften, och då återstår bara att sjukskriva honom tillsvidare. I förlängningen tror jag att han hade fått gå i vilket fall som helst, känns inte som att Sasja hade kunnat ha en tränarroll i Löven inom en förestående framtid.

  4. Mogge

    Om man bortser från rent personliga saker som den senaste rattfylla och stölden så tror jag att Björklöven är en tuff klubb att spela i. Ambitioner, krav och arv efter tidigare laggenerationer kan vara tungt att bära för spelare och ledare. Vi fans måste låta ledningen göra sitt jobb utan den enorma press och stress som sätts av vissa. Vi måste också hantera motgångar med en insikt om att vi inte vinner matcher bara för att vi är Björklöven. Vi har motståndare som också gör allt för att vinna.

  5. Dan the Man/nr 13

    Djupt tragiskt att se sin stora idol vara nere i skiten på detta sätt. Men var inte mycket annat att göra än att sparka Sasja efter det här. Hoppas ändå klubben hjälper Sasja att komma ur detta alkoholträsk så att han kan komma tillbaka till ett normalt liv och förhoppningsvis en ny framtid i klubben någon gång längre fram.

    Kämpa Sasja!

  6. Albin

    Tragiskt för personen Beljavski men det är klart att han inte kan ha kvar sitt jobb ! löven behöver inga fler skandaler
    Tycker att det är viktigt att hålla i sär att Beljavski absolut var en gudabenådad spelare men som ledare fått lämna flera klubbar / uppdrag pga mycket olämplig
    hantering av ungdomar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.