Drömförväven för Björklöven

Jonas Emmerddahl blev första gubben att få skriva nytt kontrakt. Fagervall aviserar att mer kommer att hända. Frågan är vad.

Joakim Fagervall presterade att Jonas Emmerdahl  skrivit på för två år på onsdagen. En sund förlängning, bra att det gick att få till den så pass snabbt innan andra klubbar börjar dra i Emmerdahl.

Nu ska bara Pukka och signas så är de två jag absolut ville förlänga med klara.

Sedan är frågan för mig om Pavel, Werner och Thörnberg får kontrakt eller ej. Det känns som frågetecknen för mig. I övrigt skulle jag bli förvånad om någon av de andra får förlängt. Kanske, kanske, kanske Öhman eller Sundström.

Fagervall sa till kollega Gunnar Johnsson idag att han hoppas att kunna presentera mer inom kort.

Så vad är då realistiskt att tänka sig?

Jo, en förlängning med Pukka, men det går ju att drömma istället.

Här kommer tre drömspelare för Björklöven.

Jacob Lagace, Luleå 

27-åringen som gjorde 57 (20+37) poäng i Asplöven 2016-17 har utgående kontrakt med Luleå där han inte riktigt gjort succé. Lär inte få förlängt. Kopplingarna är klara. Han har haft Fagervall som tränare, han värvades av Fagervall, han har Niklas Granberg som agent. Frågan är bara om cashen är nog. Han får bättre betalt i Tyskland, Finland eller Schweiz.

Dale Mitchell, Odense Bulldogs

Också 27 år gammal, har gjort 67 (27+40) poäng för danska serietvåan Odense och det är tredje säsongen i rad som han öser in i Danmark. Borde vara sugen på spel i en högre liga. Har ett grymt direktskott, men är väldigt mycket utvisad. Lite som en bättre version av Tyler Michel  som Löven hade i ettan. Spännande spelare.

Alex Hutchings, EHC Wintertuhr

Hutchings som var i Björklöven 2015-16 ville tillbaka och har fortsatt att göra mål  Nu har han på tre säsonger i Europa stått för 22 mål i DEL2, 22 mål i Björklöven och 21 (på 34 matcher) i NLB. Vill Björklöven ha en säker målskytt så är Hutchings ett bra val, han fixar PP också, men troligen måste Löven öppna plånboken lite.

Jordan Smotherman, Modo

Jordan Smotherman aviserade kryptiskt på twitter i går att han lämnar Modo. Med tanke på hans tunga meriter som målskytt och 9 mål på 14 matcher i Modo så borde SHL-klubbarna i botten vara intresserad, men vill Björklöven vara säkra på att få en målskytt så går det att lägga pengarna på Smotherman. På allsvensk nivå har han levererat: 26 på 62 matcher 12-13 med Tingsryd, 27 på 53 matcher 13-14 med Karlskrona, 16 på 22 matcher med Rögle och nu under våren i Modo 9 på 14 matcher. INGEN har bättre målsnitt de senaste säsongerna över tid i allsvenskan än Smotherman. Erkänt svindyr dock.

För övrigt. Angående toppspelarna i allsvenskan, så som Jacob Nilsson, Victor Ejdsell, Anton Holm, Alex Lavoie, Jonathan Dahlén, Carl Persson, Kevin Goumas, Elias Pettersson, Pierre Engvall, Rikard Palmberg, Michael Lindquist för att nämna några så är en hel bunt redan på väg till SHL och de som inte är de, typ Eriksson, är kontrakterade eller ovärvbara. Jag tror inte att det är här Björklöven hittar framtiden. Det handlar om att gå utomlands samt att plocka framtidens Palmberg, Ejdsell. De finns där i J20-lag, i division-I, i obskyra roller i allsvenskan, på bänken i SHL. Det gäller bara att hitta dem.

21 kommentarer

 1. Dan the man/nr 13

  Dale Mitchell har jag tjatat om i flera säsonger. En riktigt lirare bra skott, kan passa också och öser verkligen in poäng. Spelar hårt och lägger inte fingrarna i mellan direkt i närkamper och när det vankas gruff.. Så man får mycket poäng, underhållning och tvyärr även utvisningsminuter på köpet.
  Men tyvärr han har i februari förlängt kontraktet med Danskarna. Men han kanske har en Lövenklausul? 🙂

  Smotherman är ju en favorit från förr men tycker han såg mer än lovligt seg ut i Modo, poäng trillar in ändå men nja knappast värt pengarna.

  Hutchings agent Grönberg twittrade detta efter segern igår:
  ”Niklas Granberg‏ @NickeGranberg 3 mars
  Alex hutchings vill hälsa ett stort grattis till alla spelare och fans i Björklöven. Han saknar egna mediekanaler. #ifb”

  Så där verkar vi ha bra chans att hugga på ett kontrakt på Hutch!

 2. Mangan

  Du glömde Gailbraith, Lindskoug, Rasmus Bengtsson, Hellström, Matushkin, Dennis Persson, Palmebjörk, Hurtubise, Dustin Johner.

   • Mangan

    Okej att du inte bemöter förslag på spelare som folk rabblar upp här, huvudsaken att någon från IF läser här och tänker ”Ja just det, honom borde vi kolla upp”.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

     Gailbraith – Tjänar för bra i Tyskland. Tror det är omöjligt.
     Lindskoug – Plocka i mina ögon, kan de få billigt efter Vitryssland.
     Rasmus Bengtsson – Sitter på kontrakt med BIK till 17-18.
     Hellström – Har förlängt med Örebro, kanske om två säsonger.
     Matushkin – Har gjort det bra i Finland, men personligen vill jag inte har några fler offensiva backar. Bygg inte fel igen.
     Dennis Persson – Oklart hur frisk han är, men lär vara billig efter en säsong skadad. Småfynd om han är i någon slags form.
     Palmebjörk, – Varför inte, kan skjuta direkt i PP allafall. Kan vara ganska billig då han är på väg lite utför, men har Lövenhjärta, har gjort det bra i Danmark.
     Hurtubise – För dyr att värva för en hel säsong, kanske under säsongen om han får gå från nån annan klubb. En spelare att hålla ögonen på.
     Dustin Johner. – Bra förslag, har ägt allsvenskan många år frågan är bara pengarna där, vad han begär. Kostade 160k i Västerås senast och Löven brukar inte betala de pengarna.

 3. Drömförvärv

  Vad skulle sägas om:

  Kristoffer Berglund
  Alexander Hellström
  Mikko Pukka
  Erik Andersson

  4:e lina med enbart juniorer likt Åström
  Alex Hutchins
  Johan Forsberg
  Brock Trotter

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Grymt, men dyrt. Dock svårt med Acke som skrivit nytt med Örebro, även Erik Andersson har ju kontrakt med Malmö över nästa säsong.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

     Erik Andersson går under namnet Judas i Lövenkretsar då han lämnade för Skellefteå AIK, men får många som följer laget idag är det överspelat. Dock inte för alla. När min kollega Gunnar Johnsson skrev att Björklöven borde värva Erik för ett år sedan så blev det ett jävla liv.

   • Rille

    När skrev Acke nytt med Örebro? Hittar inget om det. Berglund vore väl et lämpligt nyförvärv.
    Sen måste vi göra oss av med Wikström och Nicke.

    Messy vill jag gärna ha kvar, känns som en viktig pusselbit. Pavel får nog gå om han inte kan tänka sig vara sjunde, åttonde back.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

     Jag skulle inte bli förvånad om Berglund hamnar i Björklöven.

     • Löve

      Dag att vara realistiska.
      Berglund är en av HV 71s bästa backar med +19, Han är 27 år.
      Tror ni verkligen han går från SHL till allsvenskan eller saknar bud från högre ligor?
      Lär inte hamna i Björklöven.

      Acke 29 år och varit en defensiv klippa i Örebro, antingen blir han kvar där om det nu stämmer att han skrivit nytt centralt eller hamnar han i ett annat shl lag.
      Finns inte en chans att han hamnar i Löven.

    • Hasse backe

     Nej fan, Nicke ska vara kvar. Lösa ut från kontrakt, stå med den lönen samt betala lön för en annan 3:e alt 4:e brunkare som eventuellt skulle göra det marginellt bättre (vilket jag dock har svårt att tro då Nicklas är en av de bättre krigarna i mina ögon) är väl enorm osmart.

 4. Daniel

  Gustav kan Rahimi vara aktuell? Vet du varför han inte får spela med tre kronor nu mera han var ju bofast där tidigare.

 5. Ola

  Sebastian Dyk, Ludwig Blomstrand, Jacob Dahlström, Olle Liss.

  Dessa har alla gjort fina säsonger.

  Någon av dessa som skulle kunna passa i Löven och är värvningsbara?

 6. Janne

  Nån som har koll på några bra AHL-backar som kan ge Löven en någorlunda stabil defensiv och bp?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.