Pukka och Pavel stannar

Backsidan börjar ta sig nu. Idag blev Mikko Pukka och Niklas Pavel klara för förlängningar. Sett till kontrakt så har nu Björklöven sex backar klara till nästa säsong.

Mikko Pukka var Björklövens bästa back under den tid han spelade i klubben och stabiliserade verkligen upp försvaret. Nu är han klar för ett år till.

– Mikko Pukka är ytterligare en viktig pusselbit i lagbygget som levererade för oss när han kom in som en sen värvning. Det känns väldigt positivt att Mikko vill fortsätta spela med Björklöven, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Helt rätt. För mig är Pukka det närmaste Björklöven kommer en kapten med nuvarande uppsättning. Någon bokstav ska han ha. Han leder både på och utanför isen med sin spelstil, sina meriter och sin lyskraft och är dessutom en spelare som sprider god stämning omkring sig. En riktigt bra värvning av Fagervall när han kom och en riktigt bra förlängning. Inget annat går att säga.

Niklas Pavel hade fantastisk statistik under sitt första år i klubben och framförallt vann han fansens hjärta med sin uppoffrande spelstil och sina uttalanden. Pavel har skrivit på för två år.

– Med rätt träning kommer Niklas att bli en betydelsefull back i Björklöven och han passar in bra i vårt system. Han vill verkligen bli bra och är vetgirig och ger 100% i alla lägen, det är något jag jag verkligen gillar hos honom, avslutar Joakim Fagervall.

Pavel är kanske inte den första backen som ritas in på sex backar i allsvenskan, men att ha honom i laget är värdefullt och med den inställningen så finns det helt klart utveckling i Pavel som bara gjorde sin första säsong i klubben. Har chans att få kultstatus om han blir kvar länge i Björklöven. Jag köper helt klart förlängningen om den höll sig modest ekonomiskt.

Frågetecknet är nu.

Backsidan har i och med det sex backar på kontrakt:

Stefan Andersson, Emil Wikström, Mikko Pukka, Jonas Emmerdahl, Jacob Andersson och Niklas Pavel.

Räcker det med att fylla på med två kvalitativa backar till för att ha en backsida för toppen av serien?

Svaret känns som nej. Två till ja, men sedan måste det brytas med minst en och troligen två av de kontrakterade backarna för att få till en backsida som är topp fyra vilket är det Fagervall har pratat om som där Björklöven borde vara.

16 kommentarer

 1. Sly

  Wikström blir kanske kvar och lånas ut. Reservback vid många skador. Stefan A ska ha all heder för tidigare insatser, men frågan är om inte han känner att han når slutet av karriären snart. Någon sa att han var färdig polis. Stämmer det? I så fall kanske den karriären lockar och att han själv avslutar karriären nu.

 2. Janne

  Snåla inte på två nya klassbackar! Huvva…det här känns som Lövens viktigaste värvningar tillsammans med en stabil målvakt. Rahimi skulle behövas precis som Hellboy eller två storskägg från AHL.

  • Benny

   Håller med dig Janne till viss del men: Har du några exempel på backar från AHL som har lyckats i Sverige?

 3. kaLLe aNKa

  Förlängningar.

  Nu kan jag hålla med om att det var bra att förlänga med Mikko Pukka, det är inget snack om att det blev bättre med han i laget. Niklas Pavel är väl ok med tanke på att jag vill att man har hela nio backar när man startar säsongen.

  Sedan om Lucas Ekeståhl Jonsson försvinner till Finland och om man kan låna ut båda Andersson och Emil Wikström så blir det nog bra om man tar in tre stabila backar till. Helst två som Alexander Hellström backar och en högerfattad back som kan ösa in poäng i pp men fortfarande vara stabil bakåt.

  Vad det gäller målvakter så borde man låna Adam Werner en säsong till om det går och kolla med Kevin Lindskoug eller med en målvakt som man vet håller hög klass i hockeyallsvenskan så slipper löven säkert att släppa in 180+ mål igen nästa säsong. 🙂

 4. Jan-Erik Brännström

  So far so good. Snyggt jobbat Joakim. Intressant att följa fortsättningen. Det är för långt till våren för att vi ska acceptera ett hockeyslut redan nu ännu ett år. Visst känns det härligt att befinna sig i en stimulerande kravsituation??

 5. Coachen

  Kanske läge att blicka över kvarken igen och försöka på tag i en Pukka look-a-like typ? Nånting säger mig att bra scouting i Finland skulle ge oss något. Fagervall å Jäger kan väl ta en tvåveckors rundresa å se vad dom hittar…

 6. Tjofezuz

  Om Jocke ska söka på andra sidan kvarken, borde ju Veini Vehviläinen var en toppvärvning!!! Utlånad från JYP till Sport, så Pukka borde ju kunna hjälpa till å locka över denna super keeper!!!

 7. Jocke

  Behöver inte brytas med någon. Wikström kommer lånas ut o det kommer komma 2-3 nya vilket mycket väl kan innebära en riktigt bra besättning.

 8. Anders

  Emil måste väck. Bryt kontraktet fort för denna kompisvärvning av fd sportchef Daniel Johansson är en av de sämre.
  En division1spelare med toppnivå som en medioker division1spelare platsar inte i ett allsvenskt hockeylag.

 9. Hakka

  Minns när Niklas Westman levererade lövenblogg på Folkbladet. På den tiden gjorde man inte sommaruppehåll när Silly drog igång. Här är det 5 dagar sedan senaste inlägget. Många slutar klicka in här när det inte händer något. Hade ni sett detta som något annat än bara ett jobb så hade nog inläggen fortsatt trilla in..
  Finns mycket att fundera kring. Lövens SM-guld för 30 år sedan tex. Eller kanske supportrarnas insamling till en värvning.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Tyvärr är det så att (till skillnad från Westman) jag inte jobbar med journalistiken på heltid och att under vissa perioder har jag väldigt mycket annat att stå i med mitt heltidsjobb. Dock har det varit full fart kring silly-season på vk.se, folkbladet.nu samt i Lövenappen. Under Maj månad kommer jag tyvärr inte att skriva något alls då jag jobbar 200 procent med Brännbollsyran då. Att bloggen förlorar klick är jag helt medveten om, men jag har inte möjlighet att driva den 12 månader per år med full kraft som mitt liv ser ut.

 10. Fredrik

  Du gör ett fantastiskt jobb Gustav. Helt förståeligt att du inte har tid att skriva lika mycket off-season då du inte är anställd. Snarare ett underbetyg till VK att den enda som är riktigt duktig i sitt bevakade av Löven är frilans

 11. Per

  Ryktas om att Hellströms kontrakt är up for grabs på samma sätt som Squires som redn köpts ut av Örebro. Sundblad och Niklas Johansson ska tydligen inte dela Pontus Gustafssons syn på lagbygget. Det skulle förklara varför de ännu inte meddelat Ackes förlängning.

  Något du hört något om Gustav?

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag har inte hört något. Ska dock sägas att jag inte grävt så mycket sista veckan.

 12. Stefan

  Det är det som är så himla synd…att du inte har möjlighet att driva den 12 månader per år :(, för det finns ingen blogg som jag uppskattar så mycket att läsa som DIN 🙂 !! Men det är inte mycket annat att göra än att gilla läget och nöja sig med att läsa i övriga bloggar mm tills det börjar dra ihop sig till ny säsong…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.