Palmebjörk flyttar hem! – till Löven?

Jon Palmebjörk köptes ut från Björklöven förra sommaren. Nu flyttar han hem till Umeå. Frågan är om det betyder spel i Björklöven eller ej.

Bloggen har fått två rapporter på två dagar med samma budskap. Jon Palmebjörk flyttar hem till Umeå. Jag har fått det bekräftat nu att så också är fallet.

Palmebjörk som köpte hus i Umeå i samband med att han skrev treårskontrakt med Björklöven för tre säsonger sedan fick under förra säsongen i Björklöven sitt första barn.

Sedan blev det inte riktigt som tänkt och förra säsongen blev det 35 (13+22) poäng på 25 matcher i Sparta Sarpsborg efter att Jon lånats ut dit. Den här säsongen har det blivit 41 (12+29) poäng på 45 matcher för Rungsted Seier Capital.

Det är svårt att värdera den Danska ligan, men att Jon fortfarande kan göra poäng på den nivån, ja det vet vi allafall. Hans direktskott hade varit mumma i powerplay den här säsongen, sedan säger jag inte något om hur han hade fungerat i lagbygget i övrigt.

Nu väntar han sitt andra barn i sommar och flyttar hem. Vad som händer hockeymässigt i höst är enligt bloggens källor fortfarande oklart.

Frågar ni mig så tror jag inte att det blir Björklöven, men omöjligt är det inte.

¤ ¤ ¤

Något mer som bloggen snappat upp sista tiden?
Några rykten kan jag bjuda på. Inget bekräftat dock:

¤ Jesper Thörnberg lämnar Björklöven. Hans flickvän vill flytta söderut och han letar ny klubb.

¤ Joakim Fagervall kommer tvärt emot vad han sa i intervjun med mina kollegor på VK/Folkbladet att bryta med Nicklas Johansson och Emil Wikström. Dock inte med Stefan Andersson.

¤ Lucas Sandströms agent Eric Wallström gick ut på twitter och skrev att Sandström inte alls skrivit på för Västerås. Dock säger alla mina källor att han gjort det.

Detta var dock rykten. Inget som bekräftats, men det kan vara intressant ändå.

¤ ¤ ¤

Som ni märker har det blivit lite tyst här på bloggen och det kommer att vara så i perioder under våren och sommaren. Jag har helt enkelt inte möjlighet med rådande jobbsituation att klara av det. Om någon kommer in och stödjer upp eller ej här i bloggen vet jag inte i nuläget. Jag hänvisar då till Lövenappen, vk.se, folkbladet.nu när det är torka här.

 

14 kommentarer

 1. Per

  Blir spännande att följa. Synd att Steffe är så dyr att det inte bär sig att köpa ut. Han kommer knappast att vara snabbare nästa säsong..

  Jag hoppas att Jon iaf erbjuds en try-out. Tror att han fortfarande kan leverera på allsvensk nivå.

 2. Jäger

  Klart Jon ska lira i Löven. Finns ingen mer motiverad spelare och vi behöver fler med riktiga lövenhjärtan!

 3. trampolin

  Danska ligan har höjt sig och topplagen är ok. Det är ju väldigt svårt att scouta via Eliteprospects.com eftersom ett 4-1-mål är lika mycket värt som ett matchavgörande 2-1 i 59;e minuten. På samma sätt som en värdelös puckdump är ett assist liksom den där underbara passning som skapar ett mål från ingenstans.

  Nu har jag inte följt Jon till 100% men han gör sällan 5-2 målet och är ofta inblandad i avgörande mål. Det är värt mycket mer än fler obetydliga mål och assist. Kanske man kan ha en grundlön och sedan resultatbaserad lön? Fungerar säsongen dåligt lånar man ut Jon till ett lag i lägre division som behöver en notoriskt målskytt?

  Tycker både Waltin och Tommy hade lite brister där. Att man måste lira en sådan som Palmebjörk i första två linorna och i PP även om han kommer tillbaka direkt från skada eller han har en (tillfällig) poängtorka. Då är det bättre och låta honom vila några matcher och sedan köra.

  Man behöver inte söka speciellt länge på nätet för att förstå hur bra Palmebjörk är och vem som kan avgöra matcher. Här tror jag Fagervall är rätt tränare som vet vilka mål som är viktiga och hur man vinner matcher.

  ###

  Kolla Mora som tog in den där skridskotränaren några gånger i veckan.
  Det har fortfarande inte Björklöven gjort.
  Kolla vad det kostar är mitt enkla råd.
  Det är en del av Moras framgång.

 4. Olof

  Supporterinsamlingen som dragit in över 60′ på mindre än två dygn intresserar bloggen inte nämnvärt?

 5. Thomas

  Ja, Palmebjörk har ett stort Löven-hjärta.
  Ja, Palmebjörk är en stor idol bland många Löven-supportrar.
  Ja, Palmebjörk var den som bar Löven på sina axlar i division ett och under den första allsvenska säsongen.
  MEN han var för långsam för allsvenskan innan han åkte till Danmark och han har inte blivit snabbare.
  Vi kan inte värva spelare utifrån vad de har gjort i Löven utan vad de kan göra i framtiden för Löven. Därför ska inte Palmebjörk få en plats i Lövens spelartrupp för säsongen 2017/18.
  Men vi är för alltid tacksam för vad han har gjort för Björklöven.

  • KungsholmsLövet

   Håller med, tror Palme i bästa fall kan lira bra som PP-specialist, men Löven har inte råd med sådan lyx. Vi måste ha in någon med skridskoåkning och utvecklingspotential.

 6. Ronny Edvardsson

  Hoppas på ett topplag nästa säsong så inte säsongen slutar så tidigt, nästa säsong (mot SHL), vem vet……R.E (Björklöven).

 7. Ken1

  Hörde ett rykte att Löven vill ha Oskarshamns avgående sportchef Roger Jönsson. Har detta rykte nått dig också? Nån kommentar på det i så fall?

 8. Daniel

  Luleå sparkade en hög med spelare finns det där någon som Fagervall skulle kunna ta till löven?

 9. bror

  Även om palme har ett gott hjärta till löven och ger allt så räckte han inte till sist när han var i löven, inte många poäng blev det.
  Nä..tyvärr tycker jag inte det vore bra.

 10. Ellge

  bror: Till Jons försvar ska sägas att han då försökte komma tillbaka från lång skada men fick inte förtroendet av coach Jonsson. När han väl fick chansen till speltid så blev det i 4:e linan. Det är ju inte där en offensiv spelare gör sig bäst precis. Men efter att han fått spela mycket och haft sin offensiva roll i Norge och Danmark har hans självförtroende och glädje kommit tillbaka. Med det sagt är det ingen garanti att han lyckas hos oss igen. Men han är betydligt bättre nu än när han var nedtryckt under Jonsson…
  Jag skulle välkomna Jon att testa hos oss…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.