Första nyförvärvet klart

Simon Åkerström från Vita Hästen förstärker backsidan i Björklöven. Det blev klart på måndagen. En intressant värvning på många sätt.

– Jag har bra koll på Simon Åkerström sen min tid i Luleå och han har fått en väldigt bra utbildning där. Jag ser honom som en intressant talang som kommer passa in väldigt bra i vårt system, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Just Simon känns som en intressant värvning. En tvåvägsback, men 190cm lång, så ganska stor och utvecklingsbar. Det som oroar lite är att han kommer från en säsong med -15, sämst plus/minus av alla backar och alla spelare i Vita Hästen. Med bara nio tacklingar och 15 blockade skott, långt ifrån de som hade bäst siffror i Hästen känns han inte så fysisk heller.

Fagervall har dock haft honom i Luleå och har bra koll på Åkerström, det gör att man får lita på att han vet vilken roll som är tilltänkt för Åkerström. Förhoppningsvis kan han ta ett rejält steg i Björklöven. Avtalet är ju på två år så det måste vara Fagervalls klara tro.

Det som också är intressant är att Fagervall värvar en spelare som han haft som tränare. Lite så känns det också som att det kommer att bli för Björklöven. Fagervall har inte varit sportchef tidigare, han har inte haft möjligheten att se spelare över tid på marknaden, framförallt inte utomlands. Han har dock varit tränare för många lag och där följt spelare på nära håll. Det är där han är allra mest trygg. Jag skulle inte alls bli förvånad om vi får se fler spelare som Fagervall tränat tidigare i Björklöven till nästa säsong. Där finns ju en hel del spännande att plocka från.

5 kommentarer

 1. Olle

  ”Hela” 8 poäng från en kille som säger sig ha sina styrkor i det offensiva spelet. ????

  Sedan -15 skvallrar ju om att han hade varit Lövenkompatibel redan i år.

  Någonting säger mig att vi lär har en ganska nöjd Hästenstab i Norrköping. Jag utgår från att han spelar gratis, annars kan jag inte motivera värvningen någonstans. Sorry!

 2. Olle

  ”Hela” 8 poäng från en kille som säger sig ha sina styrkor i det offensiva spelet. ????

  Sedan -15 skvallrar ju om att han hade varit Lövenkompatibel redan i år.

  Någonting säger mig att vi lär har en ganska nöjd Hästenstab i Norrköping. Jag utgår från att han spelar gratis, annars kan jag inte motivera värvningen någonstans. Sorry!

 3. Per

  Tränat och tränat.. Simon var back i j20 under Fagges första år i Luleå. Sedan lämnade han för Piteå. Jag tror inte att man ska överskatta den betydelsen.

  Åkerström ser intressant ut. Personligen så hade jag väl kanske förväntat mig bättre backar på de sista backplatserna men det kanske kommer? Åkerström ser väl ganska så likvärdig ut med Jakob Andersson. Halvoffensiv, ung och ganska snäll.

  Om vi ska bli topp fyra som Fagervall och alla andra pratar om så utgår jag ifrån att det kommer att rivas minst ett och gärna två befintliga kontrakt på backsidan. Det måste minst in ett par riktiga toppbackar på allsvensk nivå om vi ska kunna konkurrera i toppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.