Avogt med Werner

Adam Werner stannar i Björklöven, det blev klart under onsdagen. Ett beslut som gör att jag inte vet vilken fot jag ska stå på.

Adam Werner gjorde en klart godkänd säsong i Björklöven trots ganska dålig statistik, men den var mer kopplad till lagets spel än just Werners insats.

Han blev trots allt uttagen i JVM-laget och han stod vid ett tillfälle 26 matcher i rad. Det är stentufft som ny på den nivån.

Adam Werner kommer säkerligen att bli en SHL-målvakt i framtiden. Den talangen har han. Frågan är bara om han är en toppmålvakt i allsvenskan redan nästa säsong?

För nu när Björklöven lånar in Werner som nyligen skrivit nytt kontrakt med Färjestad så måste det vara som tilltänkt etta. Annars är det en märklig förlängning.

Skulle Björklöven ta in en målvakt som ska vara klar etta före Werner så är förläningen med Werner konstig. Om Björklöven ser utveckling i honom och då ska han inte sitta på bänken.

Om Adam Werner får den utvecklingen Björklöven hoppas på så är han borta säsongen efter och Björklöven får inte ett korvöre för det. Det är alltså en målvakt för framtiden, bara inte Björklövens framtid.

Jag är som ni märker lite avog till att Björklöven förlänger med Werner. Inte för att Werner är dålig, nej, han är bra och mycket talangfull, utan för att när jag ser på hela bilden har jag svårt att få ihop vem den andra målvakten är med Werner.

Vi får se, den kanske klarnar framöver.

 

 

15 kommentarer

 1. Jan-Erik Brännström

  Jag kommer inte alls att skriva nåt om målvaktsfrågan. Vår sportchef behärskar det området mer än väl. Jag gläds desto mer åt dagens VK rubrik i papperstidningen ”Löven ska fokusera”. All heder åt dagens styrelse, VD och sportchef som äntligen inser fakta. Tidigare styrelser och vdar har basunerat ut att vi måste bygga en ”overhead” organisation som är kompetent och håller för ett inträde i SHL. Jag tittar i mina anteckningar och ser att vi flera år under 2000 talet haft fler heltidsanställda tjänstemän än Skellefteå AIK trots spel i lägre divisioner. Jag är enfaldig nog att inse att det är viktigare med ett konkurrenskraftigt A-lag än en fullfjädrad organisation runt laget. Går vi upp tror jag säkert att ett stort antal presumtiva styrelsemedlemmar gärna anmäler sig till tjänstgöring. All heder åt dagens styrelse, vd Gm osv som har insett detta.

 2. Lennart Holmlund

  Du får ursäkta mig men jag är helt säker på att Fagevall är bättre än du att bedöma vad som är best. Dessutom står inte Henke till förfogande

  • A

   Det är för mig helt obegriplig att en fd toppolitiker och fd kommunalråd för det första har väldigt svårt med stavningen och för det andra alltid ska gnälla, klaga och ifrågasätta andra människor i tid och otid.
   Jag gillar din frispråkighet kring mycket Lennart, men ibland blir du för mycket. Rätt ofta faktiskt.
   Just nu får jag en känsla av att du gnäller på allt som Gustav skriver, efter ert lilla ”bloggbråk” där du tog väldigt illa vid dig av småsaker.
   Sen är det också väldigt märkligt att en styrelseledamot för Björklöven sitter och kommenterar bloggar, domare och så vidare på internet hela tiden.

   Jag ser aldrig s

  • A

   Ber om ursäkt, råkade trycka på skicka innan jag fick med allt.
   Forts:

   Jag ser aldrig liknande inlägg från Jarl, Eskilsson eller Joelsson till exempel?
   Lägg ner det här hävdelsbehovet du har, iallafall här på Gustavs blogg. Sköt ditt och gnäll på vem du vill på din blogg och låt Gustav sköta sitt på sin.

   För att återgå till sakfrågan: Ja det är mycket möjligt att Fagervall kan mer än Gustav. Fagervall är duktig på mycket. Däremot är han ingen sportchef och har den bakgrunden i ryggen.
   Gustav har aldrig påstått att han kan mer än Fagervall, det är du som gör det.
   Gustav skriver vad han känner, tycker och tänker.
   Det är hans frihet och passar det inte kan du sluta läsa bloggen.
   Precis som på samma sätt att du skriver vad du tycker, tänker och känner på din blogg – och dom som inte gillar det dom ger fan i att läsa.

   Skärp dig nu, du beter dig som en 20 åring. I should know, jag är dryga 20 år själv.

  • Erik

   Du får ursäkta mig Lennart men så många gånger som du spottar ur dig saker där du anser dig veta bättre än andra borde du vara den siste som uttalar dig. Bloggen är inget facit och det är uppfriskande att läsa andras tankar om värvningar/förlängningar positiva som negativa.

   Detta borde du redan veta Lennart men du verkar behöva lite vägledning ibland.

  • Michael Grahn

   Lennart Holmlund, kan du vara så vänlig och sluta kommentera. I form styrelseledamot borde du visa större prov på mognad. Din kunskap om hockey klarar vi oss definitivt utan!!

  • KungsholmsLövet

   Nu får du f-n ta och lägga ner, Lennart. Vet inte om jag ska skratta eller gråta över dina kommentarer.

 3. Per

  Werner är inte tillräckligt bra för att vi ska satsa på honom som etta. En sak om han varit vår spelare och sett en framtid här men i detta fall så är han en rental som vi får ha till dess han får flyga över till NHL. Och då får vi inte ens utbildningsbidraget…

  Jag ser inte att Werner är en målvakt som tar oss till Fagervalls och Jocke Gustafssons fjärdeplats. Jag ser det inte ens nästan.

 4. Ola

  Det är en helrätt förlängning av löven. Ung stor duktig målvakt. Bra vi ger de unga chansen, han lär bli än bättre kommande säsong dessutom. Hoppas vi tar in en till målvakt med klass. Det finns andra än Kevin, samma sak gäller andra fd lövenspelare de är inte några frälsare.

 5. Kungsholms-Ubbe

  Adam Werner tillsammans med Kevin Lindskoug vore väl ett bra målvaktspar ?! En vinnarskalle och en lovande som matchas på ett lämpligt sätt av Fagervall under hela säsongen. En tävlande duo där Kevin säkerligen tar förstaspaden, men avlastas av Werner i perioder av täta matcher eller ersätter Kevin i nån match om Adam ”står på huvet” i enskild match.
  Werner är säkert inte särskilt dyr heller, så även om det är kortsiktigt tänkt, så tror jag att det är en bra lösning för Löven kommande säsong. Vi kommer ändå inte att kunna behålla honom, men om han är med och hjälper oss att komma ”topp-4” så är i alla fall jag nöjd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.