Fokus på defensiven mot Vännäs

Björklöven möter division-i-motstånd i första träningsmatchen. Ändå är det fokus på defensiven som gäller.

”Vi har två prion och båda är i vår egen zon; att ta oss därifrån och att vara rätt i position. Det här hade vi jobbat med även om vi mött Luleå. I de första matcherna ska vi jobba med att hitta grunderna i försvarsspelet,”

Så sa Joakim Fagervall till kollega Tomas Ruuth på måndagens träning. En träning där Björklöven körde 45 minuters träning, tog en paus, spolade om isen och sedan körde 45 minuter till. Något jag i stort sett aldrig sett tidigare.

Läs Tomas Ruuths artikel inför matchen här och lyssna på Niklas Pavel här.

Det är egentligen inte så konstigt. Man bygger ett lag bakifrån och den defensiva organisationen i fjol var den stora bristen fram till att Joakim Fagervall tog över som tränare.

Därför att den sätts i fokus trots att Vännäs står på andra sidan är inget konstigt. Dock så ska ju den individuella skickligheten ta ut sin rätt åt andra håller.

Tre saker att kika efter under matchen:

¤ Hur vänder Björklöven från försvar till anfall. I och med att det är fokusområdet så kan vi få en hint här i hur det ska se ut under säsongen.

¤ Vem kommer Pavel att sänka? Pratar man om 300 procent inför en träningsmatch då är man peppad. Det är Pavel och då brukar han tacklas. Vem får smaka för det?

¤ Kommer Alex Hutchings att näta. Han är Björklövens främsta vapen, inplockad för att göra mål. Gör han det direkt?

7 kommentarer

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Det utgår jag ifrån. Annars vore det klart enerverande att kommentera matchen för mig. Vi gjorde Modo hemma ifjol och den gick klockrent rent sändningsmässigt.

  • Mangan

   Bra fråga. Första isträningen var ju en bedrövelse ur sändningssynpunkt. VK låtsades som att det regnade och la förvisso ut träningen i efterhand men någon ursäkt att livestreamen bröts efter 10 minuter har vi fortfarande inte fått.
   Tippar på ett liknande scenario idag.
   Nu är detta inte Gurras fel. Han kan inte rå för att han jobbar med amatörer.

   • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

    Jag tror ingen som jobbade med sändningen vet att den bröts överhuvudtaget. Det var inget vi märkte alls. Det är därför jag blir så förvånad när ni skriver det. Jag ska prata med vår IT-kille för VK har sänt många saker som Umeågalan, Morgonpasset, Umeå Open m.m och även några gånger live från hallen efter matcher utan problem så det SKA inte vara någon sändning som går ned. Våra sändningar ska fungera, punkt!

     • Gustav

      Jag märkte inte heller något avbrott men började titta ca en halvtimme in i sändningen. Verkade ha varit avbrott i början vad jag har förstått

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.