Kan Ottosson ta nästa steg?

Nytt hockeyettanmotstånd, ny storseger, ny nolla och nya poäng från Axel Ottosson. Så! Nu kan Löven det här med division-I.

I efterhand kändes det nästan mycket med två matcher mot lag från division-I. Nu finns de nära, det är billigt, det gynnar både Teg och Vännäs ekonomiskt, men visst kändes det ganska trist på slutet i matchen mot Teg. För spelarna var det ingen fara att spela två ”enkla” matcher. De gör det nog hellre än att träna, men för publiken, zzzzzz.

Nu väntar alltså Luleå. Snacka om ett hopp upp i kvalitet på motståndet även om Luleå förlorade efter straffar mot Modo på torsdagen.

Om vi ska ta matchen mot Teg så var det ett klart sämre motstånd som Björklöven mötte den här gången än det Vännäs som stod på isen i tisdags. Framförallt hotadeVännäs mer offensivt och hade ett par spetsspelare. Teg hade en bra målvakt i Joakim Andersson som stod för tre svettiga räddningar. Som helhet var det ingen höjdare. Lite innebandymatch, inte direkt något att skriva hem om. Björklöven inledde bra, men var för överlägsna och gick ned sig i slutet på matchen, men nu har de spelat klart mot den här typen av motstånd. Det var allafall kul för juniorerna och för Kim och Linkan som hade lekstuga.

Vad var då bäst:

¤ Axel Ottosson var riktigt bra i två perioder. Ja motståndet är inte det bästa, men han visar att han är hungrig och vill ta revansch på fjolåret. Det känns som att Ottosson kan ta nästa steg den här säsongen.

¤ Kim Karlssons 3-0 mål. Jösses vad läckert. Joakim Andersson var och köpte kort. Kim trivs i den här typen av matcher. Han är svårfångad.

¤ Formationen med Nicklas Johansson, Tobias Hage och David Lindqvist snurrade sönder hela Teg. oj vad de parkerade i anfallszonen, men Nicke J måste sätta vissa av de lägena han får. Dock talar inte historiken för att han börjar göra det.

¤ Jakob Stenqvist visar för andra matchen i rad vilket härligt rörelsemönster han har. Mål igen, bäst bland backarna igen. Förra matchen var Simon Åkerström ganska bra, men ska jag sia framåt är det Stenqvist som är den mer bärande backen över säsongen. Det är ingen slump att Frölunda värvat honom.

Lite sämre:

¤ Oscar Masiello gjorde inte dåligt alls, men han behövde ju inte göra något då Teg knappt var i Lövens zon så det var trist att inte få se honom i aktion riktigt.

¤ Tacklingen som var blindside från Tegs sida som fick Joakim Fagervall att skriva mindre fina saker från båset. Ska inte ske i en träningsmatch. Osäker på vem det var som tacklade. Hampus Lindberg?

¤ Stefan Andersson har inlett säsongen tveksamt med sitt skytte offensivt. Skottet ser inte sylvass ut om han ska vara skytten i PP. Återstår att se vilken roll han får.

¤ Austin Farley borde glänsa mer mot det här motståndet. Är det Modo-Farley elller Löven-Farley vi kommer att se under säsongen?

Vill ni läsa om matchen rekommenderar jag:

Sugen Ottosson levrade igen 

Vill ni ser matchen igen eller highlights hittar ni det här:

Teg – Björklöven

Avslutningsvis avrundar jag med några extracitat:

Axel Ottosson:

”Det går inte att göra mycket mer än att vinna och att hålla nollan. Vi får öva anfallsspel en hel del och det är ett bra sätt att komma igång”

”Jag har gått upp ett par kilo muskler, är starkare än tidigare och förhoppningsvis ska det ge utdelning i slutet på perioder och matcher att jag står upp bättre. Sedan har jag jobbat mycket med mitt skott i sommar. Jag vill bli en bättre målskytt”

Joakim Fagervall

”Det var två bra matcher som jag tycker att vi tog oss an på precis det sätt som vi skulle göra.”

”Jag tycker att det känns bra att få möta SHL-mostånd nu. Då får vi verkligen sättas på prov på det vi börjat arbeta med när det gäller positioner och utgångar”

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.