Sena tankar och så tränar Löven i veckan

Fortsättningen på SCA-cupen väntar i veckan för Björklöven, men bortsett från det tränar Björklöven så här. Och vad kunde vi egentligen utläsa från segern mot Modo?

Det blev alltså seger mot Modo i matchen som jag missade i lördags. Sent om sider. Från de highlights jag sett samt vad jag läst så kan jag konstatera detta:

¤ Det känns bra att Austin Farley kommit igång. Det kändes efter tre matcher på försäsongen som att den Farley vi såg i Modo i fjol kanske kunde vara tillbaka, men här gjorde han en strålande insats. Det lovar gott då Farley som import ska leverera. Går han poänglös länge så funkar det inte egentligen.

¤ Erik Rainersson är verkligen den junior som imponerar mest. Han kändes långt ifrån laget efter förra säsongen då han knappt fick träna med a-laget, men nu känns han ljusår före Emil Norberg som varit ganska efter på träningarna och inte synts på matcherna. Han kan definitivt ta steg, men nu är Rainersson före. Han spelar med Lövens för stundens hetaste spelare Axel Ottosson, men Rainersson själv ska ha beröm, det handlar inte alls bara om omgivningen. Han är irrationell och en rejäl råtalang.

¤ Adam Werner fortsätter att vara stabil. Nu känns det som att vi vet att han är så bra som vi hoppats på. Att han är den ettan som Björklöven behöver. Ja, det är försäsong, men jag tycker att man kan se att Werner tagit steg redan nu, att han håller. Nu är frågan bara om Masiello gör det också. Det vet vi inget om än.

¤ Björklöven kan alltså vinna matcher mot motstånd som Modo helt utan att ha ett fungerande powerplay. Det i sig är bra. Det säger något om organisationen i laget. Speciellt med flera viktiga backar borta.

Det är försäsong och vi ska inte dra så stora växlar, men det får alltid att hitta något ur varje match, ur varje steg mot säsongen.

Hur som helst. Så här tränar Björklöven veckan.

Måndag 28/8: 11.00-13.00

Tisdag 29/8: 11.00-13.00

Onsdag 30/8: 11.00-13.00

Torsdag: 09.30-11.00 (Värmning), Match 17.00 mot Mora i Sundsvall

Fredag: Tränings i Sundsvall

Lördag: 17.30: Match mot Timrå i Sundsvall

4 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Pukka spelar på torsdag. Murphy utgår jag ifrån att han inte spelar på hela försäsongen. Han måste vila sin fot från att åka skridskor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.