Var står Björklöven?

Efter två raka förluster under helgens matcher på SCA-cupen är frågan. Var står Björklöven just nu?

Bloggen har varit på resande fot i andra syften (Basket-EM och VM-kval fotboll) än hockeyn och därför inte sett varken matchen mot Mora eller matchen mot Timrå live. Endast i efterhand. Jag själv kommer tyvärr även att missa matchen mot Skellefteå, men då kommer en hemlig gäst att blogga här istället.

Försäsong är försäsong och träningsmatcher säger egentligen inte så mycket. Björklöven hade Mikko Pukka tillbaka i laget och så även Jakob Stenqvist nu i helgens matcher. Det borde ha betytt en mer stabil defensiv, men trots det gjorde Björklöven en plattmatch defensivt mot Timrå. Då ska det också noteras att det är just defensiven som varit i fokus under försäsongen så det oroar helt klart. Visst, Modo slog Timrå, Björklöven slog Modo, Timrå slog Mora och Mora slog Modo. Ja, ni märker. Rent resultatmässigt kan vi inte dra några växlar. Utan det är spelmässigt.

Så nu går Björklöven in i de två sista veckorna och de två sista träningsmatcherna inför premiären. Skellefteå på fredag och Timrå nästa torsdag.

Vad är det då för frågor vi vill få svar på innan premiären?

¤ Var insatsen mot Timrå en tillfällig dipp i positionsspelet och spelet i egen zon eller finns det anledning att vara orolig och måste truppen stärkas upp ur den synpunkten?

¤ Kommer Björklöven att få ordning på sitt powerplay-spel till premiären. Visst det blev två PP-mål mot Modo, men själva spelet över dessa fyra matcher mot SHL och HA-motstånd har inte imponerat i spelformen.

¤ Kommer lagkaptenen Fredric Andersson att komma igång på riktigt så som det sett ut på en del träningar, mot sämre motstånd under inledningen av försäsongen, men inte riktigt efter det?

¤ När kan Cody Murphy egentligen vara i spel igen och är han i full form vid seriestarten. Ska gå på is i veckan, men vad säger egentligen det? Jag ska gå på träningen i morgon så får vi se.

Vad vet vi redan som är bra:

¤ Vi vet nu att Björklöven har en målvaktssida som ser ut att hålla. Enda frågetecknet är om Luleå under JVM kallar hem Oscar Masiello och vad som händer där.

¤ Vi vet nu att Björklövens backförvärv allafall inte varit dåliga totalt sett. Backsidan är bättre än i fjol, men sedan om det är tillräckligt bra. Det är en annan fråga.

Till sist.

Så här tränar Löven i veckan:

Måndag 4/9: 11.00-13.00

Tisdag 5/9: 11.00-13.00

Onsdag 6/9: 11.0-13.00

Torsdag 7/9: 11.00-13.00

Fredag 8/9: 11.00-12.00 (värvning), Match 19.00 i Skellefteå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.