Analys av kedjorna

Sex matcher in i försäsongen börja vi kunna dra en del slutsatser gällande hur laget lär formeras i premiären. Så vad kan vi säga så här långt?

Björklöven inledde försäsongen med ett par ganska tydliga kedjor.

Den första:

Kim Karlsson, Fredric Andersson, Alex Hutchings

Inledningsvis kändes formationen bra och skapade väldigt mycket, men desto bättre motståndet blivit så har den skapat mindre och mindre. Alex Hutchings har inte riktigt kommit till sin rätt och Fredric Andersson har heller inte levererat som tänkt.

På träningen under tisdagen var formationen splittrad. Delvis då Axel Ottosson saknades, vilket han kommer att göra de närmaste matcherna, men delvis också för att Cody Murphy var tillbaka i träning. Han lär dock inte heller spela närmaste tiden. Så vad händer med den här formationen? Troligen kommer den över tid att splittras. Speciellt då Kim Karlsson lär testas mellan Farley och Ranersson. Skulle jag välja en spelare som ska in vore det David Lindqvist istället för Kim Karlsson. Testa och se om det gör skillnad. Annars kan även så som Björklöven körde på träningen under tisdagen Cody Murphy spela i en ren förstalina med Andersson/Hutchings när han är tillbaka.

Austin Farley, Axel Ottosson, Erik Rainersson

Den här formationen har varit Björklövens genomgående bästa under försäsongen och det genom att Ottosson kanske varit lagets bästa spelare och Farley visat bra energi samtidigt som Rainersson imponerat med tanke på att han till skillnad från Åström, Norberg och Vikström inte har något A-lagskontrakt. Den här formationen hade gärna fått förbli intakt om bara Ottosson hade varit skadefri. Nu skulle jag inte bli förvånad om vi får återse den kedjan när Ottosson är tillbaka.

Nicklas Johansson och Tobias Hage spelade inledningsvis med David Lindqvist. Den formationen var riktigt bra under de första matcherna på försäsongen och även om det känns lite pärlor till svin så tycker jag att det fungerar med en tredjeformation där Nicklas Johansson och Hage flankeras av en mer teknisk skapande spelare som Kim eller Linkan.

Kvar har vi då fjärde kedjan där nu senast Granlund och Messy spelade med Filiph Åström, men där även Andreas Vikström spelat. Det känns, speciellt med Vikström, som en bra checking-line och här kan även Norberg som jag tror ofta kommer att hamna utanför laget kliva in om det kommer skador. Isak Stenlund-Ädelgran är visserligen skadad, men jag har svårt att se hans naturliga roll i laget när han kommer tillbaka, men skador kommer ju alltid.

På backsidan såg vi senast dessa par:

Simon Åkerström – Simon Backman

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Mikko Pukka – Adam Berglin

Stefan Andersson – Albin Holmgren

På tisdagens träning spelade Pukka med Jakob Stenqvist och det känns som lagets förstapar. Det som ska ha mest speltid.

Simon och Simon balanserar varandra bra precis som Andersson och Pavel. Jag tror inte att det är någon slump att Stefan Andersson både mot Mora och Timrå, de matcher när Björklöven åter hade åtta backar spelade med Albin Holmgren. Fagervall ville spela in de andra paren. Andersson spelade även på träningen varierat med Holmgren och Berglin. Vi kan nog ana att Stefan Andersson går mot en roll där han spelar mindre, kanske mer i powerplay, men får en annan typ av roll. Allt beroende på skador naturligtvis. Speciellt när Jonas Emmerdahl är tillbaka.

Slutligen. Det är bara två matcher kvar för Björklöven att hitta formationer till premiären så det vi ser mot Skellefteå och Timrå är nog väldigt talande för vad Fagervall och Jäger tycker sig sett under träningsmatcherna och träningarna.

4 kommentarer

    • Tintin

      Jakob Stenqvist gjorde 6 poäng förra säsongen i Modo. Kommer han verkligen öka med 20-25 poäng denna säsong?!

      • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

        Jag tror det. Det är just det som är så speciellt med allsvenskan. Unga spelare utvecklas snabbt. Anton Holm gjorde fem mål i Karlskoga, vips blev det 28 i SSK ifjol. Den av backarna som får spela PP1 brukar ju få en del poäng ”gratis” där och jag tror att det blir Stenqvist tillslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.