Träningsrapport 21/9: ”Bästa PP-träningen”

Björklöven tränade i B-hallen på torsdagen och powerplay var i fokus och som jag ser det, det bästa Björklöven presterat på träning den här säsongen.

Björklöven tränade mellan 11.20 och 12.25 på torsdagen, men inte i T3 Centers A-hall utan i B-hallen då det höll på och mixtrades med jumbotronen i A-hallen. Powerplay var på schemat och jag gillade det jag såg.

Laguppställning:

Målvakter:

Adam Werner, Oscar Masiello

Formationer:

Vita

Stefan Andersson, Adam Berglin – Marcus Jonsson, Kim Karlsson, Emil Norberg

Jacob Andersson, Niklas Pavel – David Lindqvist, Tobias Hage, Nicklas Johansson

Cody Murphy – Andreas Vikström

Gröna

Mikko Pukka, Jakob Stenqvist – Austin Farley, Axel Ottosson, Erik Rainersson

Simon Backman, Simon Åkerström – Alex Hutchings, Fredric Andersson, Mattias Granlund

Saknades: Jonas Emmerdahl, (skada), Emil Wikström (skadad), Isak Stenlund-Ädelgran (skadad), Filiph Åström (J20)

Träningen

¤ Åka runt och mjuka upp

¤ Pass, mottag, avslut i friläge i ett par olika varianter

¤ Uppspelsövning med dump, vändning och spela 2 mot 1. Denna övning förändrades sedan så att den avslutades med spel 2 mot 2 och inte bara ett avslut utan till att tränaren blåste i pipan.

¤ 5 -3 spel i femmorna.

¤ En lång sekvens 5 mot 4-spel med två specifika femmor.

PP1: Stenqvist, Farley, Hutchings, F Andersson, Granlund

PP2: S Andersson, Backman, Lindqvist, Hage, Ottosson

Noterat:

¤ Cody Murphy tränade för andra gången den här veckan med laget. Det ser bättre och bättre ut och speciellt positivt att han kan träna flera träningar i rad. Det borgar för att han ska kunna vara tillbaka inom en inte allt för avlägsen framtid.

¤ Marcus ”Messy” Jonsson som målade mot Karlskoga stod för ett riktigt fint mål på träningen i två mot ett spelet och fick applåder för det.

¤ Det spelades alltså med två powerplay-formationer på träningen och spelet vi fick se var det bästa jag sett i powerplay på hela säsongen. Hutchings hade två fina direktskott i mål. Det blev verkligen bra med Farley högt i slottet samtidigt som Hutch finns på sin kant. Det var även bra med Stenqvist som pint-back. Känslan är att det finns tre ganska tydliga hot här med Hutch, Farley och Stenqvist där sedan Fredrik Andersson ska styra och Granlund ska täcka målvakten.

¤ I den andra powerplayformationen användes Stefan Andersson som right-skytt, Linkan som playmaker, Backman i point-position, Hage i slottet och Otto som röde sig ned bakom målet, in framför målet och i slottet. Den här formationen gjorde inte lika många mål som den första, men spelet flöt även för dem. Förhoppningsvis kan den här träningen ge utdelning i spelet på match. Vissa pekar på att Löven nu har 33 procent i PP, men det är spelet som inte klickat och det gjorde det på den här träningen. Över tid är det ju spelet och skapade lägen i PP som skapar resultatet.

¤ Som ni ser var det i grunden samma formationer som mot Karlskoga så vi kan inte förvänta oss några direkta ändringar där.Alltså kan vi förvänta oss samma lag som mot Karlskoga mot Leksand på fredagen.

5 kommentarer

 1. Erkan

  Har du någon information kring hur biljettrycket är till matchen imorgon? Känns som förlusten mot Karlskoga kan ha spelat en liten roll i hur mycket det kommer fyllas i arenan.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag har inte hört några siffror, men det kommer i detalj i morgon förmiddag då vi spelar in ett ”nedsläpp live” på hallen 10.45.

 2. Keepern

  Kul att du skriver någonting positivt om PP och då menar jag inte för att du skrivit negativt tidigare för där är väl alla överens om att det varit för dåligt. Det jag menar är att det riktigt kul att läsa din träningsrapport som ger förhoppningar om att det kanske finns ett ljus i slutet av den mörka PP tunneln.

  En fråga har Cody kört flera hela träningar i rad eller har han varit med kortare stunder ?

  Då det gäller sålda biljetter inför morgondagens match så hörde jag att det i tisdags kväll skulle vara såld 3500 biljetter, om nu uppgiften stämmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.