Öhman om tuffa schemat: ”Har jobbat hårt för det här”

Med start på måndag går Björklöven in i seriens matchtätaste sekvens med 6 matcher på 11 dagar. Enligt fystränare Stefan Öhman är det precis vad Björklöven är redo för.

”Det tar energi både att spela matcher och att resa. Under den här perioden är det väldigt viktigt att jogga ner, stretcha och värma upp ordentligt. Man måste få ut alla slaggprodukter ur kroppen så man är så fräsch man bara kan vara till nästa match”.

Så säger Björklövens fystränare Stefan Öhman inför den täta sekvensen som kommer närmaste tiden. Kollega David Pettersson på VK och Folkbladet-sporten tog ett snack med Stefan Öhman på fredagen.

Ni läser Davids artikel här och hör Stefans ord här.

Intressant att höra Stefan Öhman och hur seriöst han arbetar för att Björklöven ska klara den här typen av perioder. Hela den fysiska resan Löven gjort är fascinerande. Rekryteringen av Stefan Öhman framstår mer och mer som ett genidrag.

Björklövens schema närmste tiden ser ur så här:

9/10: Vita Hästen (b)
11/10: Pantern (h)
13/10: Almtuna (b)
15/10: Tingsryd (h)
18/10: AIK (b)
20/10: Västervik (b)

Ett tätt spelschema, men också ett bra spelschema med Vita Hästen, Almtuna, Tingsryd och Västervik som på pappret ska vara svagare lag än Björklöven. Den här räckan matcher kommer att bli ganska avgörande om Björklöven ska kunna förankra sig i toppen eller om den starten laget haft eller om de ska halka ned till en mer ”rimlig” placering.

Ha en trevlig lördag. I morgon ska jag berätta om mina 10 anledningar till att det går så bra för Björklöven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.