Löven föll som ett korthus

IK Pantern hade tre skott i ramen, tre missade frilägen, trots det gjorde de fyra mål i andra perioden mot Björklöven. Med perioder som den vinner Björklöven inte många matcher

VPN-tunnlar och grejer fungerade bra. Sämre gick det för Björklöven. Det såg faktiskt ganska bra ut inledningsvis mot Pantern. Det var ganska tillknäppt i förstaperioden och Pantern testade inte Oscar Masiello särskiljt mycket i hans första allsvenska period.

Stefan Andersson slog en myket fin passning till Tobias Hage och vi hade 1-0. Där och då kändes det som att det här var Björklövens match, men så oerhört fel man kunde ha.

Sebastian Dyk fick ett friläge direkt efter bara några sekunder i andra perioden och sedan blev resten av perioden mest ett kaos som hade kunnat sluta med såväl 5, 6 som 7 mål för gästerna.

Oscar Masiello fick en tuff förstamatch. Han räddade visserligen ett antal frilägen i matchen, men han släpper två slagskott från blå. Lite oklart hur mycket han är täckt på båda skotten från Ivarsson, men framförallt första ska ju inte få bli mål även om det är ett oerhört tryck som Johan Ivarsson skjuter med.

Martin Janhols älskar att spela mot Björklöven. Han och Sebastian Dyk hade lekstuga i delar av andra och tredje perioden med Löven. Janhols gör i stort sett mål i varje möten lagen mellan. Det gjorde han även den här gången. Han gjorde 3-1 i den här matchen där jag inte riktigt vet vad Stenqvist (som hade en bedrövlig match) gör för något i försvarsspelet när han lägger sig ned. Stenqvist var inte den enda backen som fallerade. Niklas Pavel hade återigen en horribel match och till och med Simon Backman ställde till det för sig och gav bort frilägen. En dålig dag från backsidan helt enkelt. Bara Pukka som höll ihop.

Det var dock inte riktigt bara det individuella som var riktigt uselt utan strukturen som lag. Björklöven föll ihop organisatoriskt som ett korthus i andra perioden. Kolla bara på 1-4-målet där tre spelare jagar puck nere i sarghörnet och Sebastian Selin blir helt ren i slottet. Det är ett tecken på att det inte stod helt rätt till för Björklöven där och då.

Siffrorna stannade vid 4-1 och det handlade delvis om att Masiello spelade upp sig, men också att Pantern brände lite samtidigt som stolpar och marginaler var med Björklöven. Det här var som helhet en usel insats. Säsongens bottennapp och mycket handlade om hur laget föll samman i andra perioden. Visst Pantern har bra spelare som Dyk, Janhols, Liss, men det ska ändå aldrig behöva se ut så här.

Frågan är vad det berodde på. Var Björklöven dåligt förberedda, var de inte mentalt återhämtade efter förra matchen, slog det bara fullständigt snett som det kan göra nån gång per säsong eller är Björklöven på väg ned i en svacka. Det är oerhört svårt att säga.

På positiva sidan så fortsätter linan med Farley, Ottosson och Lindqvist att skapa. De är riviga och svåra att stoppa. Dock håller Ottosson att växa ut till lite av en målsumpare. Han behöver sätta dit ett läge snart för Björklöven behöver att han tar ett steg i produktionen. Det finns så oerhört mycket där. Linkan ska det sägas hade nog sin sämsta match i egen zon för säsongen.

I slutändan är det som kommer att hamna i fokus Björklövens målvaktssituation. Oscar Masiello hade ingen lätt match, men det är ingen av Björklövens två målvakter som imponerar så där rejält under inledningen av säsongen. Jag säger inte att båda är dåliga. Jag säger bara att den totala tryggheten finns inte där än. Frågan är om den kommer. Oavsett finns inte så mycket tid att nöta på några problem. Det är ny match på fredag och sedan söndag. Då får Björklöven inte falla ihop som i andra perioden idag. Det har gått att hämta upp mot Leksand och Vita Hästen tidigare under säsongen, men det är för dyrt i längden att behöva städa efter din egen skit. 60 minuter hockey är det som ska spelas.

Till sist. Almtuna slog Leksand, Västervik slog AIK, Södertälje slog Modo och Björklöven föll hemma mot Pantern. Hockeyallsvenskan är återigen allaslårallsvenskan.

3 kommentarer

 1. Canoah

  Lindquist var dålig idag precis som förra matchen.

  Stefan Andersson var också horribel. Bästa spelare idag är Pukka och Masiello

 2. Bror

  Pantern! Här hade vi ett bra lag för stunden och förmodligen topplacering till våren,tror jag.
  Riktigt dåligt av löven och liknar mer o mer fjolårets upplaga.
  Väldigt orolig inför fortsättningen , behöver få tillbaks Emmerdahl i laget i bra form.
  Målisarna ,ja där skulle vi ha haft någon stabilare,syns väldigt stappligt,fast backarna,dom du skrev om var riktigt dåliga.
  Nä .. skärpning

 3. Nisse2

  Grymt kul att canohah och bror skriver. De har ju ingen kunskap om ishockey men ändå tror jag att det kan skapa intresse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.