Matchdag – Tingsryd hemma

Björklöven är tillbaka uppe på hästen igen efter bottennappet mot Pantern och har hemma mot Tingsryd som ser lite svagare ut den här säsongen en gyllene chans att haka på Timrå på topptåget.

Det blev två poäng mot Almtuna senast trots en katastrofstart. Det var både ros och ris efter den matchen. Det går inte att fortsätta att starta matcher så över tid, men det är oerhört starkt att kunna vända vilket underläge som helst.

Björklöven kommer till den här matchen med en hektisk vecka i ryggen. Norrköping i måndags, match i Umeå på onsdagen mot Pantern, Almtuna borta på fredagen och nu match hemma igen. Fyra resdagar på en vecka. Återstår att se hur det påverkar.

Nu väntar ännu ett lag som vet hur man försvarar sig. Det sitter i DNA:et hos alla Magnus Sunnqvist-tränade lag. Tingsryd ligger nia vilket är ungefär som väntat med sina 11 poäng och 21 insläppta mål på 8 matcher är visserligen fler än vad laget brukar läcka in bakåt, men laget är byggt bakifrån. Det är där fokuset är satt. Det har bara inte klickat hundra procent än. Laget är i grunden målsnålt, men har varit ojämna och vissa matcher har sprungit iväg spelmässigt från laget.

Laget kommer senast från en 6-2-seger mot krisande Leksand på hemmais och före det 1-2-förlust efter förlängning borta mot Karlskoga. Före det blev det 4-3 hemma mot Västervik. Totalt sett har Tingsryd tagit 7 poäng hemma och 4 borta. Det är så det brukar se ut. Tingsryd är klart bättre på hemmais. Tittar vi historiskt på mötena mellan Björklöven och Tingsryd avspeglas också det. Björklöven har vunnit fyra av de sex gånger laget mötts i Umeå och tagit poäng i fem av mötena. Senast lagen möttes i februari vann Björklöven med 4-3.

Vi kan förvänta oss en match där Tingsryd kommer att stänga igen mittzonen, försvara sin blålinje, ställa om snabbt och sedan låta Björklöven ha pucken i döda zoner. Frågan är bara om Björklöven får hål på Tingsryd, om de tar sig igenom mittzonen på ett bra sätt och om de kan undvika att göra misstag i uppspelsfasen. Då får Tingsryd en jobbig kväll. Tvingas Tingsryd att att ge sig in i en scoring-fest så har de mindre firepower att komma med.  Det är lite av frågan i år offensivt. Vem eller vilka ska egentligen göra det. Än så länge är svaret på frågan blandat.

Laget: 

Emil Wikström, Jonas Emmerdahl och Isak Stenlund-Ädelgran är skadade.  Cody Murphy är fortfarande ett frågetecken efter smällen han ådrog sig mot Vita Hästen. Mattias Granlund har dessutom blivit sjuk och ersätts av Emil Norberg i förstalinan. Isak Nils.son från J20 får chansen som 13:e forward

Så här ser laget ut: (Bekräftat lag)

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Jakob Stenkvist
Simon Backman – Simon Åkerström
Niklas Pavel – Jacob Andersson
Stefan Andersson

Alex Hutchings – Fredric Andersson – Emil Norberg
Austin Farley – Axel Ottosson – David Lindquist
Nicklas Johansson – Tobias Hage – Erik Rainersson
Marcus Jonsson  – Kim Karlsson – Andreas Vikström
Isak Nilsson

Bloggens nycklar:

¤ Tålamod – Mor Bussparkeringens HC så måste du hålla tålamodet även om du inte får hål på Niklas Rubin tidigt.

¤ Powerplay – Mot ett lag som inte bjuder på lägen i fem mot fem direkt blir spelet i powerplay än viktigare

¤ Vinna kamperna vid offensiv kortsarg – Tingsryd stänger igen mittzonen effektivt. Då gäller det att vinna kampen vid kortsargen och få upp pucken till backarna. Annars är det svårt att trötta ut motståndarna.

Sagt från Lövenhåll: 

–  Resschemat är inget som vi kan påverka och jag tycker att grabbarna hanterar det på ett bra sätt. Nu vill jag se ännu en bra inledning och sedan en bra helhet, så ska vi se till att ta tillbaka hemmafördelen efter förlusten senast hemma mot Pantern, säger Joakim Fagervall till kollega David Pettersson på VK & Folkbladet-sporten.

Noterbart om Tingsryd:

¤ Tingsryd bärs ofta offensivt av sina importer. Så även den här säsongen då Matheui Tousignant är bäste poängplockare med 6 (4+2) poäng. Även Västeråsförvärvet Mikael Frycklund (4 (2+2) poäng) och Hannes Johansson (4 (3+1) poäng) har levererat för TAIF:

¤ Laget har varit relativt eländiga i powerplay med 3 mål på 30 lägen och 10.00 procent i spelformen. Där saknas det tydligt vem som ska göra det. Ingen spelare har mer än ett mål i PP den här säsongen. Med 85.29 procent är laget sexa i boxplaystatistiken.

¤ Förra säsongen var Niklas Rubin en av seriens bästa målvakter. Nu ståtar han med 93.30 i räddningsprocent vilket är seriens näst bästa och 2.11 insläppta mål per match. Att jämföra med Adam Werners 88.75 och och 2.56. Den stora skillnaden där är att Adam på sju matcher fått 160 skott på sig medan Rubin fått 224 på sig. En otrolig skillnad.

¤ Med 45.55 procent puckinnehav har Tingsryd lägst puckinnehav av alla lag i hockeyallsvenskan.

¤ Med 43.57 procent vunna tekningar så är Tingsryd seriens sämsta lag på att teka den här säsongen.

¤ Tingsryd har inte skrivit något om matchen på sin hemsida och ingen av lokaltidningarna har skrivit något inför matchen (10.45 söndag). Oklart exakt hur Tingsryd ställer upp laget.

Sagt från Tingsrydshåll:

Inget skrivet i varken lokaltidningar eller på Tingsryds hemsida inför matchen.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Simon Lindmark sköter eller via Cmore. Matchstart 17.00. Gunnar Johnsson är på plats och levererar texter samt presskonferens och ytterligare webb-tv-klipp efter matchen.

3 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Bra fråga. Ska prata med Alex Sundström om synen på hur han ska användas träningar/matcher i A-lag vs J20.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.