Skadeläget för Löven

Björklöven tränade idag i T3 Center, dagen före matchen mot Timrå. Bloggen har fått rapporter från träningen. Så här är skadeläget för Björklöven.

Bloggen var tyvärr inte på plats på tisdagens träning, men har fått en rapport från VK/Folkbladet-sportens Gunnar Johnsson som var där.

Nye Roope Talaja kliver alltså rakt in och ersätter Emil Norberg i förstalinan med Alex Hutchings och Fredric Andersson. Det betyder att Björklöven på pappret har två riktigt vassa kedjor offensivt med den och linan med Farley, Ottosson, Lindqvist.

I övrigt är det samma lag som senast mot Pantern sett till träningen som gäller.

Skadesituationen ser ut som följer:

Mikko Pukka – Har en överkroppsskadad och tränade inte på tisdagen. Han spelar inte mot Timrå var det som rapporterades idag, men är inte allt för långt från att vara tillbaka.

Cody Murphy – Tränar inte och har inte gjort sedan han försvann under matchen mot Vita Hästen den 9:e i tredje perioden. Det talades efteråt om en hjärnskakning, men Björklöven har inte uttalat som om varför Murphy är borta, men från vad kollega Johnsson snappat upp är det foten som är problemet fortfarande. Mycket oklart när han är tillbaka.

Mattias Granlund – Det talades om sjukdom inför mötet med Tingsryd den 15:e, även Cmore gick ut med de uppgifterna, men det stämde inte. Granlund skadades på matchvärmningen och har en ”underkroppskada”. Han tränade inte på tisdagen, spelar inte mot Timrå och blir borta ett tag till, men det ska inte röra sig om någon allvarlig skada. OBS mer info: Är rapporterad att bli borta en månad från skadetillfället. Alltså 15:e.

Tobias Hage – Fick ett skott på benet på värmningen inför matchen mot AIK, ett skott som tog så illa att han fick en blödning som gör att Hage är borta 4-6 veckor från då, vilket är 3-5 från nu.

Sedan har vi de sedan tidigare långtidsskadade.

Jonas Emmerdahl – Har ju sin skada från i somras (knä som jag förstått det) och har varit en del på is, men är långt ifrån spel fortfarande. Han själv sa här om dagen att han trodde på spel i december.

Isak Stenlund-Ädelgran – Åkte på en fraktur i somras (i foten om jag förstod rätt) och har varit på is ett par gånger, men är en bra bit från spel ännu.

Emil Wikström – Har ju sitt komplicerade problem med bäckenet/höften och har även han varit på is utan kontakt ett par gånger, men det är mycket oklart när han är tillbaka.

Vi kan alltså i nuläget konstatera sju skador och ingen av dem är förslitningsskador som baksida, ljumske eller liknande utan de flesta så kallade ”otursskador”.

Dessa skador gör att Björklöven bara har sex backar tillgängliga och på träningen såg det ut precis som mot Pantern.

Stefan Andersson – Jakob Stenqvist
Niklas Pavel – Jacob Andersson
Simon Åkerström – Simon Backman

Då bänkades Jacob Andersson och Niklas Pavel ett antal byten på slutet.

När det gäller tredje och fjärdelinan så såg de ut så här idag enligt rapporten:

Nicklas Johansson, Andreas Vikström, Erik Rainersson
Marcus Jonsson, Kim Karlsson, Emil Norberg

Det är alltså med ett ganska tunt lag som Björklöven tar sig an Timrå.

6 kommentarer

 1. Keepern

  Så tråkigt att Puuka inte spelar det hade nog blivit nog jobbigt mot Timrå även med honom på isen.
  Illa varslande om det är foten som spökar för Cody fortfarande, känns lite som säsongs varning på det.
  Roope Talaja är i alla fall spelklar enligt rosten på Swehockey så ett tillskott framåt men vi skulle haft in minst en back också.
  Hur tyckte Gunnar att Roope såg ut på träningen ?

 2. Bror

  illa illa, ska säsongen förstöras i år ochså av alla
  skador??
  Att det inte kan vara normalt nåt år med lite eller få skador.
  Backar är vad löven behöver just nu..som i vintras

 3. Deven

  Jag har en liten fråga, normalt sett så lirar Stefan Andersson som 7:de back. Borde inte den normala gången/hirarkin då vara att han hoppar in som 6:te back nu när Pukka är borta istället för att ta plats bredvid Stenqvist i 1:a backpar?

  Skulle hellre sett att man flyttar upp Backman å kör han med Stenqvist å stoppar in Stefan med Åkerström då får vi 1 rightare i varje backpar. Å det borde väl vara mer normalt än att går från sjunde back till andra back. Sen borde 3:dje å 4:de kedjan byta plats.. Just my to cents!

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Du har i grunden naturligtvis helt rätt med rotationen, men bilden jag fått är att ledarna varit väldigt nöjda med Stefan Anderssons insatser den här säsongen och då är jag inte förvånad att han får den här chansen, men visst jag det är ovanligt att gå från sjunde till typ första back.

 4. Enskedelövare

  Bra att Tajala går in direkt.
  Är orolig för backsidan.
  Tror du något är på gång,ev lån?nyförvärv?

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Det tror jag inte så länge Pukka är snabbt tillbaka. Speciellt med Emmerdahl på väg tillbaka. Jag har inte hört något och tror inte att någon tillkommer om det inte blir fler långa skador.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.