PP-trubbelträning utan Pukka

Björklöven tränade ovanligt tidigt på fredagen innan avfärd till Oskarshamn och vi kan konstatera att Mikko Pukko missar lördagens match.

Björklöven tränade väldigt tidigt. Bloggen åkte dit 10.10 då tärningstiden var satt till 10.00, men Björklöven hade startat redan en bra stund före 10.00 och var inne på powerplay-nötning där och då.

PP1: Jakob Stenqvist, Fredric Andersson, Alex Hutchings, Cody Murphy, Roope Talaja (Uppdaterat. Det var ej Farley utan Murphy som spelade PP)
PP2: Simon Backman, Stefan Andersson, Axel Ottosson, David Lindqvist, Kim Karlsson

Roope Tajala går alltså in på Mattias Granlunds plats och Kim Karlsson tar Tobias Hages plats i PP2. På träningen spelade han dock en hel del i slottet framför målet.

PP1 hade oerhört stora problem i PP-spelet och mycket handlade om att Jakob Stenqvist såg ut som att han hade ström i klubban. PP1 måste få göra mål i PP snart igen och speciellt Alex Hutchings. Björklöven är beroende av att PP1 fungerar och då får det inte börja sås en massa tvivel. Nu såg det inte alls bra ut. Inget av PP-formationerna gjorde mål under de 10-12 minuter som de spelade fem mot fyra vad jag såg.

Laget gick sedan över till att spela tre mot tre där Axel Ottosson hade ett härligt mål och därefter bröt de för dagen och spelarna fick köra individuellt. Jag fick därmed aldrig se de fullständiga uppställningarna fem mot fem.

Dock från vad de som satt på läktarna sa så ställde Björklöven upp så här i fem mot fem:

Stefan Andersson, Jakob Stenqvist – Roope Talaja, Filiph Åström, Alex Hutchings

Niklas Pavel, Jacob Andersson – Cody Murphy, Axel Ottosson, Emil Norberg

Simon Backman, Simon Åkerström – Erik Rainersson, David Lindqvist, Nicklas Johansson

Albin Holmgren, Adam Berglin – Marcus Jonsson, Kim Karlsson, Andreas Vikström

Fredric Andersson var också med och tränade, men körde lite åkningar själv ett tag när laget spelade tre mot tre. Han har ju problem med sin handled, men med tanke på att han spelade powerplay så jag utgår ifrån att han lirar.

Uppdatering: Austin Farley trodde jag först spelade PP, men det var Murphy som gjorde det. Farley är sjuk och missar matchen mot Oskarshamn,

Mikko Pukka, han sågs inte på isen och det betyder att vi får räkna med samma trupp som senast mot Timrå förutom Farley. Alltså med Emmerdahl, Farley, Wikström, Ädelgran, Pukka, Hage och Granlund hemma. Cody Murphy då? Ja, han kör för fullt, frågan är om han spelar. Kanske.

För ovanlighetens skull känns det som att den här träningen dagen innan match inte gav alla svar om hur laget ställer upp i morgon.

Övrigt noterbart:

¤ Stefan Andersson stod kvar och nötte direktskott från vänster cirkel efter träningen. Det brukar vara Hucth som gör det, han stod också kvar en stund, men framförallt Steffe gjorde det länge.

¤ Roope Talaja ska enligt en person på läktaren ha varit först på plats till torsdagens träning och kört idioten själv på isen ca 15 minuter före att övriga spelare anlände till träningen. Då ska det sägas att laget hade kört fys före det på morgonen. Talaja var bra i första perioden senast, men såg sedan inte ut att orka tre perioder. Det verkar som att han jobbar på det just nu.

¤ Kim Karlsson hade bra driv både i tre mot tre-övningen och utstrålade glädje efter PP-spelet. Jag tycker att Kim varit bra på slutet. Senast mot Timrå när Björklöven gick ned på folk fick Kim testa med andra spelare än de han spelar med i fjärdelinan. Det ska bli intressant att se om det händer igen samt vad han kan göra i powerplay.

9 kommentarer

 1. Per

  När förväntas FA vara återställd? Är det Pukkas rygg som lagt ner totalt? Någon time-line på det? Vi står och faller med dessa två skador.

  Tänker man testa Masiello eller ska Werner få hur många chanser som helst?

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Fredrik spelar ju så det kan inte vara så farligt. Pukka hoppas de ska vara tillbaka till nästa match. Det är inte ryggen. Annan överkroppskada.

   • Per

    Freddans prestation har varit allt annat än bra på slutet så även om det inte är så illa så känns det som att det påverkar sportsligt. Därför vore det bra att veta när han är kry igen.

    Lovande gällande Pukka.

 2. Bror

  Med Farley nu oxå som sjuk så har då inte jag om några förhoppningar om poäng imorgon.
  Skulle ha varit ett uppehåll nu i serien men bara att bita i det sura äpplet…

 3. Keepern

  Med Farley sjuk känns det som ett ”måste” att Cody är i spelbart skick. Då det gäller Fredric Andersson så är det väl tyvärr så att om det är trassel med en handled så är det bara vila som gäller. Men med rådande skade / sjukläge så tar han väl sitt ansvar som kapten och spelar på, kanske med sprutor, illa men kanske nödvändigt. Man såg vid några tillfällen i senaste matchen på hans ansiktsutryck när han var på väg att byta att han hade ont, bland annat efter en liten kollision på mittplan.

  Roligt att läsa om Roope, det du skriver tyder i alla fall på en vilja att komma i form för att kunna bidra inta bara spela av säsongen för lönens skull.

  Gustav, du har inte snappat upp några rykten om nya förvärv eller lån ? Det känns som det måste hända något väldigt snart på den fronten.

 4. Ronny Edvardsson

  Per Ledin till Björklöven, eller inte?
  Vem hittar på olika saker/ting, eller är det missförstånd bland folk som pratar med varandra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.