Kort träningsrapport 31/10: Trion tillbaka

Björklöven tränade på tisdagen i T3 Cetner och det var totalt 24 utespelare och två målvakter på is. Det ljusnar på skadefronten för Björklöven.

Björklöven tränade mellan 11.10 och 12.10 med lite fri istid efter på tisdagen i T3 Centers A-hall. Bloggen var på plats mellan 11.30 och 12.10

Laguppställning:

Målvakter:

Adam Werner, Oscar Masiello

Formationer:

Vita

Stefan Andersson, Albin Holmgren/Adam Berglin  – Marcus Jonsson, Kim Karlsson, Erik Rainersson

Jacob Andersson, Niklas Pavel – Cody Murphy, Andreas Vikström, Nicklas Johansson

Extra vita: Isak Stenlund-Ädelgran, Filiph Åström, Emil Norberg.

Gröna

Mikko Pukka, Jakob Stenqvist – Austin Farley, Axel Ottosson, David Lindqvist

Simon Backman, Simon Åkerström – Alex Hutchings, Fredric Andersson, Roope Tajala

Saknades: Jonas Emmerdahl, (skada), Emil Wikström (skadad), Mattias Granlund (skadad), Tobias Hage (skadad),

Träningen

¤ Under första delen av träningen missade bloggen vad som gjordes.

¤ Uppspelsövning som slutade med 5 mot 5-spel.

¤ Powerplay 5 mot 4

PP1: Stenqvist, F Andersson, Farley, Tajala, Hutchings
PP2: Backman, S Andersson, Rainersson, Ottosson, Lindqvist

¤ Tomåkning linje till linje.

¤ Fri istid för att nöta.

Noterat:

¤ Vi hade alltså trion Cody Murphy, Austin Farley och Mikko Pukka fullt tillbaka i sina linor och Farley lirade även powerplay. Inget slutgiltigt besked om deras deltagande förrän i morgon, men utgången är att Farley och Pukka spelar, Cody är jag mer osäker på. Alla tre tränade även i går ska det sägas.

¤ Supertrion Farley, Linkan och Otto är tillbaka i samma formation igen. Det ser spännande ut. Under den korta sekvens jag såg i fem mot fem radade de upp ett härligt mål och ett läge där Farley helt hade dragit Masiello som dock stod för årets räddning med klubban. Det ska bli spännande att se dem mot Karlskoga.

¤ Det var en annan stämning än sista jag var på träning. Det märks att ett par spelare kommit tillbaka. Det andas mer hopp, dock ska det sägas att tempot på träningen var ganska söligt.Mer positivt då att många stod kvar efter och nötte extra avslut. Hucthings som vanligt, men även Tajala, Rainersson och Farley för att nämna några.

¤ Spelet i PP1 såg ganska bra ut. Ett riktigt fint mål gjordes där pucken gick som på ett snöre och Farley bara kunde raka in pucken.

¤ Isak Stenlund-Ädelgran var på is och körde lite. Han har varit det ett par gången och kommer närmare och närmare sin comeback.

13 kommentarer

 1. Jan-Erik Brännström

  Kan inte du ta reda på via Björklövens ledning varför vi förefaller så handfallna över dagens situation på spelarfronten. Timrå, utan en peng i börsen, plockar åt sig Alexandre Lavoie, en av fjolårets bästa forwards i allsvenskan. Det har sagts mig från tillförlitligt håll att Pantern, som inte ens kunde presentera en ekonomisk redovisning före säsongstart, har 16 anfallsspelare kontrakterade. Då har man lite valfrihet. Klarar verkligen Fagervall av två uppdrag. Både vara GM och ansvara för rekryteringen samt sköta träningen. Tunnare trupp än dagens Löv har vi nog aldrig haft. Skadedrabbad redan före säsongstart och dessutom skadebenägna under seriens gång. Målvaktsfrågan?

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag ska prata med Fagervall om det, men min gissning är att det beror på att vi har en tränare med dubbla roller även som sportchef. Det är princip omöjligt att hinna hålla koll på marknaden och agera snabbt om du ska vara tränare också.

   • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

    Näe, jag tror inte att det vore någon kanonvärvning sett till hur laget är byggt i nuläget. Då skulle Fredric Andersson få ta en tredjelinaroll mer defensiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.