Inför klackfighten: ”Hoppas på fler än i fjol”

I fjol var det första bortamötet med Modo den stora höjdpunkten publikmässigt på bortais. Ingen vet exakt hur många Lövare som var på plats. 1500? 2000? Oklart, men stämningen var fantastiskt och frågan är om det blir lika många eller fler på fredag?

Arbetet med att samla ett så stort bortafölje som möjligt till matchen började redan 2 oktober. På Björklövens inofficiella forum gröngult startades då tråden ”Den Stora MEGA invasionen Modo – Löven Fre 17 Nov”.

Där skriver ”gröngult admins” så här: ”Det finns ingen som var med senast ifjol som glömt den totala invasionen från Umeå som var en milstolpe och uppvisning i vad jätten ”Björklöven” kan skapa. Vi var 2000?! man på plats som unisont bildade en ENORM klack ståplats tillsammans med de enorma mängder fans på sittplats. Det var en fullständig uppvisning till den grad att Experterna på C More stod och filmade lövenfansen med sina mobilkameror.”

Sedan har det markerats på en karta vilka sektioner som rekommenderas att köpa biljetter för att skapa en så stor Lövenklack som möjligt.

modo2

 

Det är inte Björklövens supporterföreing Green Devils som har skrivit uppmaningen på forumet specifikt, men även om de arbetar för att få så många som möjligt till Örnsköldsvik.  På sin hemsida la de 30 Oktober upp rese och biljettinformation samt info om förträffen på Framnäsbaren i Örnsköldsvik som är abonnerad från 16.00 till 19.00 för Björklövens supportrar. Green Devils ordförande Eric Stefansson ska naturligtvis på fredagens match.

– Jag vet inte alls hur många som kommer. Det är lite svårt att veta. Blir det som i fjol vore det jättebra även om man alltid hoppas på ännu fler, säger Eric Stefansson.

Hur ser du på rivaliteten med Modo som uppkommit sedan de föll ur SHL?

– Det stora derbyt kommer alltid att vara Skellefteå. Det är det som är den stora matchen och kommer nog alltid att vara det, men med logistiken resemässigt som är enkel och närheten till Örnsköldsvik så har det blivit bra med Modo. Det har blivit riktigt roliga matcher.

Har ni några fler inplanerade resor den här säsongen?

– Vi hade en resa till Dalarna nyligen (Leksand 4 November). Det var den stora resan vi hade planerat på förhand. Nu får vi se när nästa resa blir. Det är ganska många resor på helgerna som spelschemat ligger som är väldigt långa, men när vi fastställt en ny resa så kommer vi ut med information om det.

Det finns ju grupperingen Söderlövare som åker på matcher i södra Sverige. Har ni något samarbete med dem?

– De är en helt egen del. Vi har ingen aktivt samarbete just nu, men det är jättekul att de blivit mer och mer organiserade och det känns som att det blivit fler och fler som börjat åka på matcher i södra Sverige. Det är riktigt kul.

Vad säger du annars om de fantastiska hemmasiffrorna i år och om publiktrycket på hemmaplan så här långt?

– Man är ju aldrig nöjd och vill ju alltid att vi ska vara ännu fler och låta ännu mer, men det är som du skrev här om dagen att det finns ett stort intresse just nu och det har varit bra den här säsongen. Det känns som att vi precis som laget tar steg i rätt riktning. Det skulle vara kul att få se var som händer med publiktrycket om laget får framgång bara inte en säsong utan kanske två i rad.

¤ ¤ ¤

Personligen tror jag att fredagens match kan bli en rejäl höjdare. Modo brukar vara svaga ljudmässigt på hemmaplan så jag tror att Björklövens klack har en bra chans att ta över arenan om de är lika många eller fler än i fjol. Kul ska det blir allafall.

¤ ¤ ¤

För den som suktar efter skadeinfo inför matchen mot Modo så är Austin Farley tillbaka i träning. Han tränade med röd tröja (ej tacklingsbar) på tisdagen, men kastade den röda tröjan till onsdagens träning. Farley är klar för spel på fredag om inget händer på torsdagens träning och fredagens värmning. Han kliver åter in i kedjan med David Lindqvist och Axel Ottosson. Även Jonas Emmerdahl är tillbaka i träning för fullt och med i alla övningar, men är en liten bit ifrån spel ännu. Isak Stenlund-Ädelgran tränar och har gjort så ett tag nu. Oklart dock när och om han slår sig in i matchtruppen. Bloggen har själv inte möjlighet att besöka torsdagens träning, men ska skicka en spion som kan återkomma med en träningsrapport och ett ännu mera tillförlitligt preliminärt lag. Det lutar mot samma som senast förutom att Farley ersätter Granlund, men vi får se i morgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.