Är tröttheten förklaringen? Njae!!

Björklöven vann mot AIK. En förvirrande seger för många efter förlusten mot Tingsryd, men ett tips gav en möjlig förklaring till varför det blev så här. Björklöven orkar inte. Stämmer det?

Tipset jag fick igår innan matchen mot AIK var detta.

”Jag tror att Björklöven tränar för hårt med styrketräning varje dag innan träningarna och är nedtränade. Därför orkar de inte att prestera med endast en dags vila mellan matcherna!

Så då är frågan. Vad säger statistiken. Ligger det något i detta. Har det gått dåligt för Björklöven i matcherna som spelar med just endast en dags vila.

Björklöven har spelar följande matcher med endast en dags vila före matchen:

29/9 Troja/Ljungby – Björklöven 1-4

11/10 Björklöven – Pantern 1-4

13/10 Almtuna – Björklöven 3-4 e.fl.

15/10 Björklöven – Tingsryd 6-1

20/10 Västervik – Björklöven 2-0

6/11 Södertälje – Björklöven 2-3

19/11 Björklöven – Vita Hästen 1-2

24/11 Tingsryd – Björklöven 6-3

Så totalt har Björklöven tagit 11 poäng på 8 matcher med endast en dags vila vilket ger 1,375 poäng per match.

Björklöven har totalt tagit 24 poäng på 14 matcher med två dagars vila eller mer, alltså 1,714 poäng per match.

Det är alltså en klar skillnad mellan matcher där Björklöven ar endast en dags vila innan match och matcher där de har två eller fler dagars vila, men det är fullt normalt att det ser ut så och Björklövens statistik är inte alls skrymmande. Visst det finns matcher som Vita Hästen hemma och Tingsryd borta som varit energimässiga bottennapp där Björklöven haft kort vila, men det finns ingen tydlig stor tendens mot detta.

Det går alltså inte fullt ut att förklara Björklövens förlust mot Tingsryd och seger mot AIK med att laget varit slutkörda mot Tingsryd och utvilade mot AIK. Inte fullt ut statistiskt allafall.

Så varför kom denna otroliga vändning? Ja, det händer fortsatt i dunkel för mig. Det är som Kassman sa i går svåranalyserat.

3 kommentarer

  1. Lars Eklund

    Svårt att få fram något från sån statistik. Finns ju väldigt många osäkerheter. T ex så varierar det med vilka man möter. Får man Leksand, AIK, MODO, Oskarshamn, och Timrå med 1 dags vila så är det tuffare än Västervik, BIK, Troja-Ljungby…….etc. Vart i formkurvan befann sig moståndarna. Hur många skador på motståndaren respektive Löven vid desa tillfällen osv, osv.

  2. Per

    Oavsett hur hårt man tränar så är det självfallet svårare att spela på kort vila än på lång. Jag tror inte att Löven tränar för hårt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.