Ingen isträning idag – inga nyförvärv idag heller

 

Björklöven tränade inte som schemat sa på söndagen. Istället är allt fokus på backproblematiken när två stycken försvann på lördagen.

Björklöven tränade inte som jag hade trott på söndagen utan de flesta körde bara en stund i gymmet direkt efter att de kommit från flyget. Det var Marcus Evertsson som drillades ute på isen av Jonas Emmerdahl, Axel Ottosson, Isak Stenlund-Ädelgran och någon till. Jag gick alltså bom på att få se någon ny backuppställning där.

Jag pratade dock med Fagervall på telefon. Läs mer om hela situationen med Stenqvist, Pavel, Ericsson och Murphy här:

Fagervall: ” Vi var redo för det här”

Utifrån vad Fagervall sa i den intervju så kommer det inte alls att hända något till i morgon. Jonas Emmerdahl kliver in på sex backar och Adam Berglin går som sjunde.

Ska vi gissa på:
Mikko Pukka – Jacob Andersson
Simon Backman – Simon Åkerström
Stefan Andersson – Jonas Emmerdahl

Sedan får vi se vad som händer. Fagervall varken öppnar eller stänger för ett backlån eller ett backförvärv framöver. Själv tycker jag att det vore logiskt att en back kommer in under tiden Pavel och Stenqvist är borta och det tror jag att det gör också. Vi får se vad som landar under veckan.

Gällande Lukas Ericsson så menar Fagervall att han är tillbaka från sina skada nu mellan Leksandsmatchen och Troja-matchen 28/12 så där hinner de se honom spela två matcher innan det måste tas ett beslut kring hans kontrakt. Klausulen för att säga upp det löper ut 31 December.

Cody Murphys status är ju klart oklar. Nyckelben ur led och trasiga ligament är vad som rapporterats. Fagervall vill inte säga något mer än att de hoppas på att få ett besked under kommande veckan hur länge han blir borta och kommer sedan att agera utifrån det.

För den som hoppas på att Fagervall ska byta ut 5-6 spelare och tokvärva in spets så tyder detta citat inte på det:

”Jag har en väldigt bra känsla över var vi är på väg just nu. Den defensiven vi har visat upp de senaste matcherna kommer att vinna många matcher för oss. Offensivt har vi gjort tredje flest mål i serien och jag är inte orolig där. Vi kan ha dåliga offensiva matcher, men vi har så många spelare som är offensivt skickliga att över tid gör vi mål”

Dock utifrån vad som händer med Lukas Ericsson och Cody Murphy så lär det nog komma in en eller två spelare där. Så tolkar jag det.

7 kommentarer

  1. Per

    Nog lär det landa minst en back och en forward innan deadline. Eriksson lär också han försvinna. 5-6 spelare hade självklart varit tacksamt men givetvis inte rimligt. Säsongen känns körd redan nu så den stora förhoppningen är att vi inte åker ur.

    Den absolut viktigaste värvningen vi måste göra snarast är att rekrytera en sportchef. Annars så kommer sportchef Fagervall att förstöra ännu en säsong.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      För att Joakim Fagervall var GM och tog steget till tränare. Då skulle en sportchef alltså varit både hans chef och underordnade och då skissade föreningen på ett nytt upplägg med en Tema Manager som sköter det administrativa, men med Jocke som ansvarig tränare och för lagbygget. Det handlade om det märkliga att Jocke gick från GM till tränare förbi Dalle som då var sitting duck som sportchef. Alltså hur situationen blev när TJ och sen Markus sparkades. Därför finns ingen sportchef.

  2. Ruh

    Nyförvärv, ändringar, bla bla. Det är för sent. Många som gett upp på den här truppen nu. Fråga om top 4 istället, har han gett upp den?

  3. Dan the man/nr 13

    Bra försvarspel säger Fagge? Nu senaste mot Karlskoga (som bekant ligger de sist i serien aka jumbolag) så tycker jag försvarspelet var under all kritik. Återigen sjunker vi ner i knät på Werner helt utan anledning och ger motståndarna hur mycket plats som helst för deras backar att glida ner och panga på skott. Sen har vi fortfarande otroligt svårt att få ut pucken ur egen zon. Även uppspelen är ofta inte bra. Ofta blir det ett antal felpass, forwards får vända om och ofta får man bara dumpa pucken ner i motståndarzonen och åka och byta eftersom man är trötta. Om det ska ge oss poäng så känns det inte så bra. Sen det här med Stenqvist? Om det nu var ett heltidslån varför släpper vi han nu när vi har Pavel avstängd och skadad och mkt osäker status på en ev comback för Emmerdahl?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.