Matchdag – Troja/Ljungby borta

En bra avslutning innan jul poängmässigt. Nu väntar nästjumbon Troja/Ljungby, just de en sån match Björklöven haft svårt med den här säsongen.

Björklöven har tagit 23 av sina 42 poäng den här säsongen med lagen topp sju i tabellen. Det är alltså mot lagen i botten som Björklöven behöver bli bättre för att klättra. Nu väntar nästjumbon, men nästjumbon som har sju raka matcher hemma utan att förlora på ordinarie tid, nästjumbon som visserligen föll med 1-3 mot Leksand borta i förra matchen, men före det slog Karlskoga med 6-2 hemma, Västervik med 8-2 borta och Timrå med 3-1 hemma. Det är alltså många som snubblat i Ljungby Arena.

Björklöven har vunnit båda mötena den här säsongen, 4-1 i Ljungby och 5-2 i Umeå. Historiskt har Björklöven vunnit 9 av 15 matcher sedan 2008. Dock endast tre av sju matcher i Ljungby.

Trojas problem den här säsongen som gör att de ligger näst sist är att de släppt in så många mål. 83 stycken och det har runnit iväg rejält i vissa matcher så får du ledningen mot dem är läget bra.

Björklöven är favoriter i matchen, men det är en svår match mot ett lag som ställt till det för många och det går inte att åka omkring och tro att det ska bli lätt för då blir det tufft. Det kommer att krävas en bra inställning, hårt jobb, men också att den spets Björklöven har kommer fram.  Jag tror att matchbilden kommer att växla. De som ger bort minst och har bästa målvakten vinner.

Laget: 

Lukas Eriksson är tillbaka, men det ser inte ut som att han spelar. Alltså samma lag som senast.

Så här ser laget ut: (Preliminärt lag. Laget kommer vi lunch.

Adam Werner (Marcus Evertsson)

Mikko Pukka – Jonas Emmerdal
Simon Backman – Jacob Andersson
Stefan Andersson – Simon Åkerström
Adam Berglin

Alex Hutchings – Fredric Andersson – Marcus Jonsson
Isak Stenlund-Ädelgran – Tobias Hage – Roope Talaja
David Lindqvist – Axel Ottosson – Austin Farley
Mattias Granlund  – Andreas Vikström – Nicklas Johansson
Erik Rainersson

Bloggens nycklar:

¤ Starten – Mot hemmastarka Troja gäller det att komma ut och visa att du är ett bättre lag.

¤ Spelvändningarna – Troja är svaga ibland i att tappa puck i uppspelen. Det måste utnyttjas.

¤ Spelet i egen zon – Troja checkar i sekvenser hårt och då måste Björklöven klara av att spela enkelt och ta sig ur egen zon.

Sagt från Lövenhåll: 

– Vi måste se matchen mot Troja som en av säsongens svåraste bortamatcher för de är oerhört starka där. Vi måste gå in med den inställningen och vara redo från start. Nyckeln kommer att ligga i defensiven. Det är när den fungerar som vi är bra offensivt också, säger Joakim Fagervall.

Noterbart om Troja:

¤ Tor Immo har med fyra mål sista tre matcherna klivit upp som bästa målskytt med nio mål den här säsongen. Med 17 poäng är han dock bara tvåa i interna poängligan. Förra Modospelaren David Rundqvist har stått för 18 (6+12) poäng vilket är bäst i laget.

¤ Poängbäste back är Jonathan Nielsen med 10 (5+5) poäng. Nielsen är point-backen i powerplay för Troja som Björklöven ska se upp med.

¤ Jesper Thörnberg har stått för 9 (5+4) poäng den här säsongen i Troja. Han har ju som bekant från Lövenåren ett fint skott, men inte riktigt fått det att lossna den här säsongen som inleddes med fyra matchers skadefrånvaro..

¤ Robin Johansson har varit Trojas etta i målet den här säsongens som stått i 25 av 29 matcher. Han har noterats för 91.52 i räddningsprocent och 2.59 insläppta mål per match.

¤ Troja har seriens sämsta powerplay med 11.11 i PP-procent och endast nio mål framåt i spelformen. I boxplay har har Troja 82.11 procent och är därmed åtta i serien.

¤ Troja har näst sämst avslutsprocent av alla lag i serien med 8.68 procent. Björklöven gör med sina 10.19 mål på 15 procent fler av sina chanser.

¤ Tobias Törnkvist och Elias Edström är utlånade till Kristianstad för Troja. Alexander Edström är tillbaka i spel för Troja vilket innebär att alla spelare är tillgängliga.

Sagt från Troja-håll:

– Inget från Troja än. Uppdateras under onsdagen.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Simon Lindmark sköter sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv är på plats och levererar texter samt presskonferens och webb-tv efter matchen.

2 kommentarer

  1. Coachen

    Vi hamnar på samma poäng som övikarna inför lördagsmatchen om vi tar hem det ikväll men inställning, hårt j-la jobb och en Werner i fortsatt bra form vill vi se ikväll! Kom igen och visa att vi är ett bättre lag!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.