Januarivärvningar av Löven

Björklöven möter Almtuna i morgon. Fokus hos de flesta är dock just på om och vad Björklöven ska värva innan transferfönstret stänger 15/2.

Björklöven tränade på tisdagen, bloggen var inte på plats, men enligt vad som rapporterades till kollega Gunnar Johnsson är alla spelare utom skadade Alex Hutchings, Cody Murphy, Isak Stenlund-Ädelgran och avstängde Niklas Pavel (som dock tränar) tillgängliga för spel mot Almtuna. Det mesta talar för samma lag som avslutade mot Södertälje sett till träningen.

Låt oss vänta till mitt matchdagsinlägg i morgon med att gotta ned oss i den matchen.

¤ ¤ ¤

De flesta här i bloggen och på facebook och i allehanda forum verkar vara överens om Björklöven i rådande situation behöver förstärka laget. Jag utgår själv ifrån att även Joakim Fagervall tycker det även om han inte säger utåt att ”Vi har för dåliga spelare, vi måste värva” då det vore att kapa sitt lag.

Vi ska kika på vad Björklöven plockat upp i januari tidigare år.

Först. Så här har de andra lagen i seriens förstärkt på sista dryga veckan. Åtta av 14 lag i serien har agerat nu efter nyår.

AIK: 

8 Januari – Michael Haga (Lån en månad från Mora)

Den speedige norrmannen stod för 45 (23+22) poäng 2015-16, men har sedan hoppat från Örebro till Djurgården och Mora i SHL utan att göra succé.

Leksand:

6 Januari – Anton Öhman (Förlängt lån med Skellefteå)

Lövenpropdukten, backen Anton Öhman lånades in i November från Skellefteå för Leksand och har stått för 3 poäng på 13 matcher för Leksand. Nu har lånet förlängs tills vidare.

3 Januari – Patrick McNaley )Värvning resten av säsongen)

Den poängstarke backen 24 (12+12) poäng den här säsongen i ECHL har även spelat två säsonger i AHL. Leksand har letat en PP-back hela säsongen och trots sin serieledning förstärker de med januaris namnstarkas förvärv.

Oskarshamn:

8 Januari – Mikael Kuronen  (Värning från Ilves i SM-Liiga)

Forward som stått för 10 (5+5) poäng i Ilves på 30 matcher den här säsongen, men stod för 12 mål förra säsongen i SM-Liiga.

8 Januari – Felix Sandström (lån till 15 februari)

Brynäs målvaktstalang har fått sparsamt med speltid i Brynäs delvis på grund av sjukdom och Oskarshamn har lånat in honom då de haft svårt att

3 Januari – Markus Persson (Lån säsongen ut)

Den avige forwarden som gjorde succé i Tingsryd 2013-16 med 30 (13-17) sista säsongen i allsvenskan lånas nu ut av av Södertälje efter 4 (1+3) poäng den här säsongen och plockades upp av Per Kenttä och har stått för ett mål och två assist på två matcher i IKO.

Vita Hästen:

5 Januari – Niclas Sjölund  (Värvat resten av säsongen)

Back från Väsby i ettan som har förflutet i AIK (33 HA-matcher). Har stått för 14 (6+8) poäng på 24 matcher i Väsby den här säsongen.

Södertälje:

3 Januari – Ludwig Blomstrand (Värvning 2,5 år)

Almtunas succéforward som stod för 22 mål (28 poäng) förra säsongen hamnade i SHL och Karlskrona där han inte gjort succé. Han satte dock 1-1 för Södertälje mot Löven.

1 Januari – Emil Kruse (Lån under Januari månad)

Södertälje lånar in målvakten från Rögle en månad då Alxander Sahlin blivit skadad.

Karlskoga:

2 Januari – Matej Galbavy (Tryout som sedan förlängts)

Slovakiske forwarden som varit grym för Mora i SuperElit har inte fått så mycket speltid i SHL. Lånet har förlängts efter ett par dagar.

2 Januari – Arvid Aronsson (Lån säsongen ut)

13 SHL-matcher, men sparsamt med speltid. Dock har backen varit kapten i SuperElitlaget för Örebro.

2 Januari – Rodrigo Abols (Lån dag för dag)

Forward från Örebro som haft snålt med speltid i SHL-laget

Pantern:

2 Januari – Lucas Nordsäter (Lån tills vidare)

Pantern tappade Johan Ivarsson till Färjestad och lånar in en ersättande back från Färjestad. Nordsäter har spelat 22 SHL-matcher den här säsongen.

Västervik:

2 Januari – Filip Hedberg (Lån från Wings)

Back från ettanlaget Wings som lånas in på sjunde backplatsen som en tillfällig lösning för Västervik.

¤ ¤ ¤

Ser vi till vilka Björklöven har värvat under januari/februari de senaste säsongerna för att förstärka inför slutspurten ser det ut så här:

2016-17

Linus Fernström 15 december 2016

Ingen januarivärvning, men ändå rätt nära. Kom in och ersatte Niklas Lundström som stått för en fiaskosäsong. Kom från Slovakien och SKP Proprad. Hans siffror 87.0 och 3.36 var inte imponerande, men jag tycker att han gjorde det ganska bra med det försvaret framför sig. Fick kontrakt med Brynäs den här säsongen.

Mikko Pukka 29 januari 2017

Kom in från Vaasa i SM-Liiga för att staga upp försvaret, gjorde grym succé med +10 på 12 matcher, 6 (2+4) poäng och en ledande roll i laget. Fick ett nytt kontrakt i Löven, ett ”A” på bröstet och har ändå varit en ledande spelare den här säsongen än om inte siffrorna varit så vansinnigt bra som ifjol, men nästan.

Alexander Sundström 15 Februari 2017

En lite märklig värvning, men Susse kom in med hjärta och jobbade hårt det lilla han fick spela mot slutet av säsongen och hade en assist på sju matcher. Blev sedan J20-tränare inom Löven.

2015-16

Kelsey Tessier – 30 december

Kanadicken som hade gjort succé för Rögle 2013-14 hämtades in ryktesvis av Fredric Åkerblom som inte alls hade det som sin arbetsuppgift. Han kom från en misslyckd sejour i Rögle med skador och bara 2+1 på 10 matcher. Tessier startade dåligt, men kom igång och stod tillslut för 9 (4+5) på 17 matcher. Ändå en spektakulär värvning även om ganska onödig där och då enligt mig. Tessier gick sedan till Vienna Capitals och stod för 44 (20+24) poäng. Är kvar där och har 12 (6+6) på 28 matcher den här säsongen.

Dennis Persson – 22 januari

Backen lånades in från Modo och spelade 10 matcher för Björklöven. Endast en assist, men han visade ett stabilt backspel. Den tidigare supertalangen som haft en del skadebekymmer la sedan av med hockeyn.

Daniel Håkansson – 15 februari

Forwarden från Linköpings J20-lag som då ledde SuperElits poängliga lånades in i sista sekunden. Såg spännande ut, men hamnade i fjärdelinan mest hela tiden. Stod för ett mål. Hamnade sedan i Sundsvall i ettan där han gjorde 25 (10+25) poäng på 40 matcher och spelar nu med HC Dalen där han gjort 25 (9+16) på 26 matcher.

Jesper Lindgren – 29 december

Löventalangen lånades in från Modo för 4 matcher vid årsskiftet och såg skrämmande bra ut. 2 assist stod han för. Nu har Lindgren lämnat Modo och spelar med HPK i Finland där det inte riktigt blivit succé med 5 (1+4) poäng på 34 matcher för den offensiva och högdraftade talangen.

2014-15

Jack Combs – 13 januari

Min favoritvärvning. Hade öst in mål (22st) för Allen Americans i ECHL, gjorde mål i sin första Lövenmatch, men kunde knappt åka skridskor, han inte med och fick lämna efter tre matcher. Spelade dock AHL 15-16, stod för 27 mål och 45 poäng i Tyska DEL förra säsongen och ståtar på 29 (18+11) poäng på 40 matcher för Isterlohn i DEL som är klart bättre än allsvenskan så i form är han nog riktigt skillad.

Tobias Björklund – 17 januari

Grönberg plockade in Björklund från spel i USA och han gjorde det bra i Löven med 3 (1+2) poäng på 12 matcher och stabilt spel. Karriären har dock inte blomstrat efter det. Södertälje, Västervik, Mariestad och Kristianstad har klubbarna hetat efteråt. Dock imponerar 39 (14+25) poäng på 34 matcher för Mariestad.

2013-14

Phil De Simone – 26 febriari

Förlängt fönster på grund av OS och Jimmy Blixt fixade in tre spelare precis före fönstret stängde. Mest namnkunnig De Simone från Södertälje där han stått för 21 (7+14) poäng på 30 matcher. Blev misshandlad av Jens Öhman i tredje och fjärdelinan och gjorde bara 2 mål på 10 matcher. Lirade i NLB förra säsongen med 13 (2+11) poäng på 15 matcher. Har haft skadeproblem.

Fredrik Sandgren – 27 februari

Lövenprodukten lånades in från Almtunas vars säsong var över. Var en riktig kugge när Löven höll sig kvar via kvalserien. Stod för 5 (1+4) poäng och hade rejält med speltid. Har testat lyckan i Slovakien efter att kontraktet med Almtuna gått ut. La av efter förra säsongen med 18 (7+11) poäng på 55 matcher i Nove Zamky.

Jesper Thörnberg – 27 februari

Thörna kom första gången till Löven som lån från Södertälje, gjorde 2 mål på 12 matcher, men kändes ganska rivig i kvalserien och fick sedan komma tillbaka när SSK rev kontraktet nästa säsong. Hade 16 mål (27 poäng) 2015-16 för Löven och har ändå 9 mål (13 poäng) på 28 matcher för Troja den här säsongen.

¤ ¤ ¤

Som ni ser. Löven har oftast pockat två eller tre spelare i Januari/Februari och egentligen är det väl bara en eller två som totalfloppat och ett par har varit riktiga succéer som Pukka, Sandgren, Lindgren. Sedan har ju ett par spelare blivit kvar i Löven som Thörnberg och Pukka. Nu återstår att se vem Björklöven plockar om det blir något, men det tror jag att det blir.

12 kommentarer

  1. Jan-Erik Brännström

    Löven ligger i mitten av tabellen både vad gäller gjorda mål och insläppta. Det känns och syns tunt framåt så en målgörare är en önskedröm. Tyvärr finns det nog inte så många lediga.
    Det viktigaste just nu är nåt helt annat. Vi måste omgående rekrytera en professionell sportchef. En man som kan bygga ett lag för nästa säsong. En som känner hockeyfolket runt om i landet och som själv kan ishockey. Per Kentää lyckas ju med det mesta. Han kanske vill norrut igen. Det är ingen lätt uppgift men vi måste försöka.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Okej, jag hade inte möjlighet att gå på träningen så jag vet inget om det. Jäger sa att det är samma lag som sist som gäller, men det kanske inte stämmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.