Bra detaljer för Löven

Bloggen såg matchen mot Tinsgryd med ena ögat igår, men här kommer ett par snabba sena tankar.

Andra raka segern, 15 poäng på 7 matcher, bara AIK har bättre form, minst antal insläppta mål i serien både över 6, 7 och 9 matcher. Björklöven är tre poäng från topp-4 och har 11 poäng ned till negativt kval. Det går bra nu…. faktiskt.

Från min position med en blick på matchen och koncentrationen på annat igår noterade jag följande:

¤ Erik Rainersson fungerar bra i andralinan istället för Farley. Den linan har fortfarande offensiv kraft. Samtidigt har förstalinan verkligen mått bra av att få in Austin Farley där. Nu med Hutchings borta blev den flytten verkligen lyckad. Att sedan Lukas Ericsson gjorde sin bästa match sedan han kom till Löven hjälpte helt klart.

¤ Björklöven hade bara ett powerplay och visst de gjorde mål efter en magisk passning av Austin Farley, men för mig så imponerade det att spelet var riktigt bra i powerplay. Det har vi inte sett på länge.

¤ Det är mycket slum inblandat i hockey. Att Jakob Stenqvist fick pucken så perfekt på 2-1-målet var mycket tur inblandat. Det var ju inte direkt en tänkt passning utan en snedstuds som låg bakom målet. Även Tinsgryds 3-2-mål var ju tre studsar som ingen kunnat kontrollera som tog pucken fram till Fröshaug som hade öppet mål.

¤ Löven städade undan de dumma utvisningarna i stort sett helt. Det var bara Mikko Pukka (som var strålande i övrigt) som gjorde en puck-out i onödan, men annars var Löven disciplinerade.

¤ Stefan Andersson gick bort sig på 1-1-målet. Det finns ingen tillgänglig back att byta ut någon som presterar dåligt, oavsett vem det är just nu. Pavel tillbaka i nästa, men vilken form är han i efter hjärnskakningen?

¤ Axel Ottosson rankades som 20:e bästa spelaren i Hockeyallsvenskan nyligen av Mittmedia. För mig är han tveklöst topp 10 just nu allafall. Läcker pass av Linkan på 1-0-målet, men riktigt vasst avslut av Axel. Han borde få mer tid i PP än vad han får med tanke på formen just nu.

Det var ingen suermatch vad jag kunde se, men Björklöven gjorde vad som krävdes för att vinna. Det är imponerande ibland. Det kom ingen jättedipp som det brukar göra efter en bra insats för Löven.

Pantern på måndag är ju Björklövens mardrömsmotståndare. Kan Löven vinna den matchen med skador, tätt matchande och rada upp en till seger. Ja, då är det Fagervall som slår alla kritiker på näsan.

 

3 kommentarer

  1. Falko

    Bra inlägg som vanligt, måste bara påpeka att Backman är väl minst lika ansvarig för 1-1 målet som Steffo?

  2. Per

    Med rätt mindset och alla jobbar som ett lag över 60 minuter så känner jag nånstans att vi går hem med ett leende och 3 poäng i innerfickan. En lövare ger aldrig upp och jag vet att Werner kommer att göra en stabil insats. Forza Löven!

  3. Figge

    Hej Gustav.
    När tror du Lövens nästa förlust kommer?
    Det går lite för bra just nu och vi har inte lärt oss hantera medgång så det som håller på att hända just nu känns otryggt.
    Vill bara att allt ska vara som vanligt,
    Mvh Figge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.