Träningsrapport 26/2: Trotter saknas

Björklöven tränade på måndagen i A3 Arena och det var utan Brock Trotter som enligt uppgifter till bloggen fått en huvudtackling från Niklas Pavel på söndagens träning.

Björklöven tränade mellan 11.00 och 12.00 med lite fri istid efter på tisdagen i A3 Arenas A-hall. Det var 24 utespelare och två målvakter på plats.

Laguppställning:

Målvakter:

Adam Werner, Oscar Masiello

Formationer:

Vita

Simon Backman, Filip Westerlund – Marcus Jonsson, Filip Riska, Mattias Granlund

Jonas Emmerdahl, Niklas Pavel – Erik Rainersson, Jacob Peterson, Emil Norberg

Austin Farley

Gröna

Mikko Pukka, Jakob Stenqvist – Roope Talaja, Fredric Andersson, Nicklas Johansson

Jacob Andersson, Simon Åkerström – David Lindqvist, Axel Ottosson, Lucas Eriksson

Alex Hutchings, Filiph Åström

Röda: Cody Murphy

Saknades: Tobias Hage (Skadad), Stefan Andersson (Skadad), Brock Trotter (Skadad), Isak Stenlund-Ädelgran (Skadad)

Träningen

¤ Uppvärmningsåkning runt med stretching

¤ Pass, mottag, avslut med olika bågåkningar.

¤ Fem mot tre-övning från spelvändning till spel fem mot tre

¤ 5 mot 4 från uppställt

¤ Powerplay 5 mot 4
PP1: Stenqvist, F Andersson, Westerlund, Talaja, Peterson
PP2: J Andersson, S Andersson, Ottosson, Lindqvist, L Eriksson.

¤ Smålagsspel tre mot tre på liten yta.

Noterat:

¤ Den stora grejen först. Enligt flera källor till bloggen så tacklade Niklas Pavel Brock Trotter på söndagens träning så att han fick utgå. Enligt källorna var det en smäll mot huvudet. Oklart vad det innebär, men han tränade inte på måndagen allafall. Trotter hade före det hände slagit ett par riktigt fina öppnande passningar på träningen. Jesper Jäger förnekade detta när kollega Klöfver intervjuade honom efter träningen. Jäger pratade mest om arbetstillståndet och erkände att han fått en smäll, men menade inte att det var det som höll honom från träning. Ni får läsa intervjun inom kort på vk.se/folkbladet.nu och bedöma själva. Hur som helst så gör Björklöven som vanligt. De mörkar, småljuger och håller på. Det är helt sjukt att det här har kunnat hända egentligen. Helt sjukt! Största stjärnan som de satsat för att få hit.

Uppdaterat: Bloggen har pratat med flera personer av de som faktiskt var på plats på träningen och alla säger samma sak. Det var en smäll som delades ut mitt på isen från Pavel mot huvudet på Trotter. Han tränade inte idag. Det vet vi. Exakt hur illa det är vet vi inte. Det vi vet är vad som hände i helgen på träningen. Så många skulle inte ljuga samtidigt oavsett vad Löven kommunicerar. Sedan exakt hur det är med Trotter det vet vi inte.

¤ Pavel hamnade i slagsmål med Roope Talaja under tre mot tre-spelet på slutet av träningen. De hamnade på isen ovanpå varandra och det matades slag. Det börjar kännas som att Pavel som ändå inte går in på sju backar när Emmerdahl är tillbaka i laget kanske borde plockas bort från träning om han inte kan hålla sig på rätt sida gränsen.

¤ Björklöven hade oerhört svårt att göra mål i fem mot tre-spelet. Jag tror att jag såg tre mål på ca 15 minuter fem mot tre-övning. Den som var hetast där var Austin Farley som dock är avstängd fyra matcher ytterligare.

¤ Alex Hutchings tränade för fullt och har gjort det ett par träningar. Han kommer inte att spela i morgon (enligt honom själv), men han är verkligen på väg tillbaka till spel utifrån vad vi såg idag på isen. Jag tippar att han är tillbaka till helgen eller senast nästa vecka. Jonas Emmerdahl har kört för fullt nu i två veckor, men gick i det sista backparet så spelar han är det som sjundeback. Beskedet kring honom är att han inte spelar i morgon, men kanske på fredag enligt Jesper Jäger. Cody Murphy har fortfarande rött (ej tacklingsbar) på sig på träningarna. Han deltog i vissa övningar och är på väg tillbaka, men inte aktuell för spel än.

¤ Jag är klart förvånad att inte Jacob Peterson tar plats i första eller andrafemman efter prestationen senast mot Almtuna, men han är kvar och gnuggar i fjärdelinan enligt uppställningen som var på träningen allafall. Han är ju en av få kreativa spelare i laget som kan öppna upp spelet och speciellt när Fredric Andersson varit ganska kall på slutet borde det vara aktuellt att använda honom i en central roll.

¤ Hage och Ädelgran är fortsatt långtidsskadade och med Stefan Andersson är senaste info att han har en käkskada och blir borta två veckor till.

¤ Simon Åkerström stod för dagens mål när det nöttes fem mot fyra när han pangade upp en skott i krysset. Det var dagens positiva grej.

12 kommentarer

 1. Tyko

  Bryts inte pavels kontrakt nu är all respekt jag haft för löven och lövens ledning totalt bortblåst. Vilken stolle han är. Har inte på en is att göra.

 2. Per

  Vågar hoppas att skjutjärnsjournalisten Emma Klöfver frågat om det är normalt att man inte tränar medan man väntar på arbetstillstånd? För vi vill väl inte att han ska få en formtopp innan det är klart…

 3. Per

  Uppskattar dessa rapporter enormt iom ingen annan gör något. Hoppas du har tid och lust att fortsätta med dem. Tack!

 4. Jiggen

  Man kan ju inte fortsätta med Nicke Johansson i förstalinan!! Fagervall måste ju ha sett att det blev bättre när Peterson klev in där. Det håller på att avgöras nu!! Har Trotter fått en ful tackling mot huvudet på träning, så ska såklart Löven plocka bort Pavel på obestämd tid. Det är för grovt isf.

 5. Coachen

  Fullständigt bedrövligt och oacceptabelt om detta stämmer…. Är riktigt nöjd om vi grejar en playoff-plats de sista matcherna, Werner måste hålla i toppformen säsongen ut om vi ska lyckas med tanke på att vi gör max 2 mål under 60min spel.

 6. Patric

  Du skojar!!!Det här måste fan vara ett tidigt April skämt, våran största stjärna huvudtacklad på TRÄNING….Hur många hjärnskakningar har löven dom senaste åren, detta är skrattretande!!!!!

 7. Ove gran

  Helt jävla otroligt, hur kan man tackla mot huvudet på träningen? Även om det inte var meningen så får man inte satsa så hårt mot en egen spelare,, nej Pavel måste bort.

 8. linus

  Känns som all frustration över Lövens spel nu tas ut på Pavel. Om Brock Trotter inte kan undvika en tackling av Pavel på träning så kanske han inte är en ”stjärnvärvning”.

  Otäckt hur drevet tycks gå nu efter Löven4evers hatkampanj.

  /linus

  • Anton

   Crosby är dålig då med andra ord som är en av dom som är mest drabbade av hjärnskakningar i NHL. Du har ingen aning vad du snackar om din pajas. Pavel är en otroligt ful och inkompetent hockeyspelare. Han hänger inte med därav alla överfall

 9. Löve

  Vad som gör mig aningen rädd att en hel del tycker att det är helt ok.
  En takling som tar i huvudet är inte ok någonstans och inte heller är det en väl henomförd tackling.
  Sedan kan det givetvis förekomma omstöndigheter där den tar olykligt.

  Men att säga ”om man inte kan undvika en takling av Pavel” eller det är 100% på träning som gäller.
  Använda detta som ursäkt är rent bedrövligt.
  Skämskudde.

  Inte så att jag ogillar Pavel tycker det är rent onödigt med en hel del incidenter.
  Sedan tror jag inte att han medvetet går in för att skada. Men som hockeyspelare måste man ändå kunna göra en bedömning i dessa moment.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.