Resan mot SHL har startat

Björklöven hade återsamling efter semestern i dag på UPC. Laget går på is på måndag, möter Skellefteå 12 augusti och ska sedan spela ytterligare sju tränignsmatcher innan premiären. Välkommen till försäsongen 2018.

Så här matcher Björklöven under försäsongen om någon missat det. Om något är tråkigt där är det väl att det endast är en match på hemmais innan det drar igång. Annars bra motstånd hela vägen. Kanske något märklig sista match mot Vännäs, men det lär ju ge självförtroende. Man brukar oftast möta sämre lag tidigare på försäsongen.

14/8 Björklöven-Skellefteå     19.00  A3 Arena

16/8 Sport-Björklöven           19.00   Vasa Arena (Vaasa Cup)

17/8 Ässät-Björklöven           16:00   Vasa Arena (Vaasa Cup)

25/8 Modo-Björklöven           19:00   Fjällräven Center (SCA-cupen)

31/8 Timrå-Björklöven           17:30  Sundsvall Energi Arena (SCA-cupen)

1/9 Mora-Björklöven              14:00  Sundsvall Energi Arena (SCA-cupen)

11/9 Luleå-Björklöven            19:00 Coop Norrbotten Arena

13/9 Vännäs-Björklöven         19:00 Vännäs Ishall

Så idag körde laget alltså igång igen. Det är ju inte som att spelarna legat och latat sig i fyra veckor. Den enda gången de får göra så är direkt efter säsongen och då i två veckor. Dock har det varit individuell träning.

Björklöven snäppande upp fysträningen förra säsongen om vi ska tro på Stefan Öhman och Jocke Fagervall och 10 spelare i laget var med även den försäsongen, men för de flesta är detta första gången. Vi får se vad testerna säger nu närmaste veckan. hur de nya mäter sig med de som tränat med Öhman hela sommaren. Det är ju svårt som utomstående att värdera snacket om fysträningen. Självklart ska de ge en del att ha en heltidsanställd fystränare, men hur mycket. Exakt vad blir skillnaden. Hur mycket bättre blir värdena, hur mycket mer orkar spelarna, blir det mindre skador? Svåra frågor.

Björklöven ska ju enligt sin långsiktiga målsättning nå SHL 2019 så då gäller det att gå upp den här säsongen. Nu dör ju inte föreningen om de går upp, men jag börjar känna att nu går Björklöven in i en säsong där det känns som att det faktiskt går att drömma om att laget ska nå SHL. Det är inte troligt, men det finns där allafall.

Jag har skrivit en krönika om min syn på lagbygget. Ni som har plus läser den här. 

Pettersson: ”Ett stabilt, smart, intressant och riktigt tråkigt lagbygge”

Jag var inte på UPC själv, men Simon Lindmark, min kollega var där och han snackade med Cruseman och Lundberg. Läs hans snack:

Löven åter från semestern

För lite så är det. Björklöven har ett mycket stabilt och intressant lagbygge där bristen på en solklar etta i målet, allafall just nu (de kan ju bevisa sig), samt frågan om vem som ska ersätta alla poängspelare som laget tappade. Med Fredric Andersson skadad är jag mest fundersam över powerplay. Vilka forwards ska spela där? Cruseman, Lundberg, Peterson, Murphy, Selin, kanske William Eriksson. Ja, det känns lite ovisst.

Bra backar finns det allafall både offensivt och defensivt. Löven har som jag ser det utan tvekan seriens bästa backsida den här säsongen. De har ett bra lag. De kommer att vara tuffa att möta, svåra att slå, men flippmackor, dragningar och irrationellt lir. Det ska vi nog kika efter någon annanstans. Det är känslan när vi går in i säsongen.

Folk som ropar efter värvningar. Sluta! Det här är var Löven har allafall tills de har fått se vad dessa spelare presterar på isen så sitt lugn i båten. Det känns rätt bra ändå tycker jag. Tråkigt, men bra.

3 kommentarer

  1. Lelle Printer

    ”Man brukar oftast möta sämre lag tidigare på försäsongen.”
    Stämmer mycket väl hur professionella föreningar lägger upp försäsongsmatcherna. Skellefteå AIK möter det sämsta motståndet först… Moahahaha!

  2. bror

    Att man byggt laget bakifrån som det verkar känns riktigt bra,sen hoppas man att målvaktsduon fungerar.
    Om försvaret blir som man tror nu så..ja då går man långt.
    Det var många poäng som förlorade i början på serien pga det.
    Riktigt intressant hur de kommer att bli ..men som du skriver , framåt ? Ja där är det lite osäkert ,vem ska kliva fram ..kanske nån som blommar upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.