Det viktigaste från ispremiären

Björklöven klev på is för första gången på måndagskvällen. Alla var på plats och Acke Hellström drog ned det högsta jublet.

Egentligen var det ju inte direkt första gången Löven var på is. De körde igår kväll lite på is, testade grejer, nästan alla var med och Marcus ”Messy” Jonsson styrde upp lite småövningar. Sedan på måndagen körde laget ett pass med tre övningar och sedan fri istid så de har inte kört något riktigt pass än på is.

Ni ser VK/Folkbladets livesändning från träningen här.

Det jag tyckte var noterbart från träningen var att…

…. Fredric Andersson var på plats ute på isen. Han är skadad, men visade allafall upp sig. Kollega Johnsson pratade med honom efter presentationen och det verkar ändå vara bättre än vad som tidigare rapporterats. Andersson ska kunna vara med i början av September.

… Sebastian Selin stänkte dit två mål under träningen. Det ska bli spännande att se om han kan få den utvecklingen som Björklöven hoppas på offensivt.

… Emil Lundberg pratade om att ha en bärande roll i laget och att han hade sin bästa säsong  i karriären i Löven och gärna ville tillbaka. Han hade skalat bort allt hår också. Får se om det har någon effekt för spelet. Jag förväntar mig att Lundberg ska näta en del i vinter allafall.

… Lucas Wallmark och Carl Grundström var på plats och tränade. Wallmark hade en assist till Messys mål där han körde fiolen efteråt. Kul att Wallmark kommer och tränar. Jag tror att en del av killarna tycker att det är ganska kul att se vad man går för mot en NHL-spelare. Se hur nära man är.

… Joakim Fagervall såg så peppad, men ändå avslappnad ut. Det känns verkligen bra att han kan fokusera helt på tränarsysslan den här gången.

… Alexander Hellström drog ned det största jublet på presentationen. Att ha en eller ett par spelare med hjärta för klubben som symbolspelare är oerhört viktigt. Acke är nummer ett, Messy nummer två  den kategorin tycker jag.

… Marcus Jonsson nätade. Den nyblivne pappan i sommar stod ändå för nio mål totalt förra säsongen. Flest i karriären. Kan han ta tiosträcket den här säsongen. Inte omöjligt. Messy är kanske ingen lirare, men han kan göra en del mål..

Nu väntar en veckas träning med både fys och ispass för Löven. Så här tränar de om ni vill se dem på is:

Tisdag 7(8: 11.00-13.00

Onsdag 8/8: 11.00-13.00 och 15.00-17.00

Torsdag 9/8: 11.00-13.00 och 15.00-17.00

Fredag 10/8: 11.00-13.00

Lördag och Söndag 11-12/8 Träningsledigt

Måndag 13/8:11.00-13.00

Tisdag 14(8: 11.00-12.00 Värmning, 19.00 Match mot Skellefteå

 

2 kommentarer

  1. Danne

    Kommer du att åka på träningar och ge rapporter från träningarna? Skulle vara kul att läsa om det om du har möjlighet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.