Imponerande, men märklig insats

Björklöven besegrade Mora, tog poäng mot Timrå och gjorde nio mål på två matcher i SCA-cupen. De här är vad bloggen tar med sig från SCA-cupen.

En passus från start. Bloggen såg bara period två och tre i fredagens match mot Timrå samt spotlights och när det gäller matchen mot Mora såg jag slutet av period ett, stora delar av andra och hela tredje perioden så att analysera matcherna som helhet är svårt, men ett par slutsatser går att dra.

Målsnåla Björklöven där alla frågar hur de ska ersätta målskyttarna som lämnade efter förra säsongen gör alltså nio mål mot SHL-motstånd på två matcher. Målsnåla Björklöven som ser ut på förhand att ha allsvenskans bästa backsida släpper alltså in nio mål på två matcher. Ja, de fanns något märkligt över helgens två matcher. Björklöven imponerade definitivt och det var riktigt kul att se med flera snygga mål, läckert spel, men det var inte vad jag hade förväntat mig allafall. Därför en imponerande, men märklig cup av Björklöven. Det återstår att se om det här är det Löven vi kommer att få se eller om det här var en avvikelse.

I övrigt noterade bloggen att…

¤.Kristoffer Söder gjort tre mål i turneringen, samme Söder som gjorde noll mål förra säsongen, ett säsongens före det och som gjort över tre mål två av sex säsonger på allsvensk nivå eller högre. Nu var en del av målen ganska enkla. Som det där han bara rakade in pucken efter Crusemans och Stenqvists passningskonst mot Timrå, men ändå. Skulle Söder leverera framåt för Löven är det för mig över all förväntan och då löser det frågan med centrar som ska leverera offensivt.

¤ Hela linan med Söder, Cruseman och Viklund ser riktigt, riktigt bra ut. Den imponerar i byte efter byte. Är tunga att möta, släpper inte mycket i egen zon och gör mål framåt. Där har Fagervall hittat kemi direkt när han satt ihop spelare som spelat ihop sedan tidigare. Frågan är bara om just då Söder blir kvar där över tid när Fredric Andersson kommer tillbaka, men som det ser ut just nu så gör han det.

¤ Emil Lundberg har försökt exakt samma dragning på två frilägen den här försäsongen. Han har gjort mål på bägge. Mot Mora dock där den studsade över målvakten, men det känns ändå bra att han får näta. Lundberg måste göra 15+ mål för att det ska gå riktigt bra för Löven som jag ser det.

¤ Jakob Stenqvist inledde ju skakigt första tre matcherna på försäsongen, men sedan efter det har han kanske varit Lövens bästa spelare. Han ser ut att gå mot en magisk säsong offensivt. Jag har hört att hans fysvärden förbättrats rejält och vi får se vad det kommer att betyda. Frågetecknet är vad han kommer att bjuda på bakåt, men det kanske man får ta som han spelat offensivt.

¤ Mattias Pettersson släppte nio mål på två matcher. Det säger inte alls allt, men att så många skott med täck ramlade in känns inte riktigt bra. Det kommer att komma många sådana under säsongen. Här känner jag mig inte riktigt trygg. Dock tog han ett par frilägen, en straff och är väldigt följsam när han ser pucken, när han inte har täckning framför sig eller måste jobba mot styrningar. Det återstår att se vem som blir Lövens etta helt klart.

¤ Björklövens defensiv som hyllats av mig och många andra blev stundtals väldigt passiv och ramlade ned i knäna på sig själva. Sedan kunde de vara oerhört rejäla, fysiska och säkra en stund senare. Dessa dippar får vi se om det går att arbeta bort. Som det såg ut mot Timrå i fem minuter kostar. Förhoppningsvis försvinner den påkopplingsproblematiken när det är poäng på spel.

¤ Oskar Ståhl-Lyrenäs ser mycket spännande ut. Han har ett riktigt bra skott från sin rightfattade-position och som jag ser det kan det vara säsongens genombrott i Löven. Det känns som att potentialen finns allfall.

¤ Björklöven tar sig ur egen zon på ett klart bättre sätt än förra säsongen. De är lite mer rejäla och rakare och då är det väldigt bra motstånd de klivit upp mot den här försäsongen. Det lovar gott. Där hade Löven en del problem förra säsongen. Sedan vänder de spelet ännu rakare.

3 kommentarer

  1. Mangan

    Pettersson har släppt in 18 mål på 4 matcher. Förvisso mot SHL/Liiga motstånd men visst fan är han ifrågasatt!

  2. Anders

    Det var Söder som gjorde mål mot Mora när pucken rullade över målvakten då han försökte släppa mellan benen ala Lundberg. Lundberg såg mest seg ut och åkte omkring o petade tycker jag.

  3. Fakespear

    Bra analyserat. Lite faktafel dock, Lundberg nätade bara en gång, det var Söder som gjorde målet då han gjorde en Lundbergdragning och den gick över målvakten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.