Träningsrapport 10/9: ”Måndagsutskällningen”

Björklöven tränade på måndagen på Nolia mellan 11.00 och 12.00 med fri istid efteråt. Det som stack ut mest vad Joakim Fagervalls måndagsväckning.

Bloggen tog sig till Nolia och det var kallt som fan i hallen. Det är ju här Löven ska köra närmaste tiden. Bara några minuter in i träningen stannade Fagervall hela gänget, samlade vid kanten och drog igång en rejäl svada

”Jag är så jävla trött på ursäkter, den sista ursäkten är använd för den här säsongen nu”, ”Det är så jävla dåligt. Man kommer förberedd om det så innebär att man måste kliva upp fem på morgonen när man kör heltid.”, ”Det är September nu, det går inte att glida runt. Det är dags att vakna”. Det var ett par av citaten som kom från Fagervall.

”En vanlig måndag efter ledig helg. Ingen speciell utskällning” var kommentaren från en av de 10-12 som var på läktarna som brukar vara på många träningar.

Annars såg träningen ut så här:

Laguppställning:

Oscar Masiello/Mattias Pettersson

Acke Hellström – August Tornberg
Mikko Pukka – Jonas Emmerdahl
Simon Backman – Hardy Häman-Aktell
Jacke Andersson – Simon Åkerström

Alexander Viklund – Kristoffer Söder – Filip Cruseman
Cody Murphy – Lucas Eriksson – Oskar Ståhl-Lyrenäs
Emil Lundberg – Mattias Granlund – Sebastian Selin
Marcus Jonsson – William Eriksson – Erik Rainersson
Emil Norberg

Saknades: Jakob Stenqvist som är på NHL-camp i USA och kommer hem i mitten på veckan. Jacob Peterson var borta (Han hade något idag, ingen skada, något vid sidan av isen var beskedet) så jag utgår ifrån att Peterson spelar i morgon. Fredric Andersson var inte på is under träningen allafall.

Träningen:

Pass-mottag-avslut i olika varianter
2-mot-2-övning på stor yta
3 mot 2-övning i fart
5 mot 5 från tekning i en zon med spel en sekvens
Olika rena åkningsövningar

Noterbart:

¤ Mattias Granlund som varit borta i början på förra veckan körde center mellan Selin och Lundberg där Peterson spelar normalt. Mot slutet av träningen klev han istället in och bytte av med Viklund som ytter i den linan och då körde Norberg center med Selin och Lundberg. Det ska nog inte läsas för mycket in i detta. Det var lösning av en träning. Peterson har den platsen.

¤ Fredric Andersson som inte var med för fullt denna dag har varit med på träningarna ibland på slutet, ibland kör han på is själv istället. Han är på väg tillbaka, men det dröjer lite till. Jag upprepar att prognosen från start var slutet på September.

¤ Oskar Ståhl-Lyrenäs hade två riktigt bra kassar under inledningen av träningen. Han har utan tvekan det bästa handledsskottet i laget. Det smäller verkligen när han skjuter.

¤ Lucas Eriksson är solklar etta på alla åkövningar. Han är tre meter före alla andra på 10 sekunders åkning. Med Eriksson ska det noteras att han ligger två i interna poängligan under försäsongen bakom Söder. Vem hade tippat det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.