En period räckte för Löven

Det blev seger inte helt oväntat i sista träningsmatchen. En säker sådan, men det är inte utan oro jag går in i säsongen allafall.

Björklöven tog sig an Vännäs utan tre centrar, Messy och  Jakob Stenqvist. Det såg inte alls bra ut inledningsvis. Vännäs skapade faktiskt fler och bättre chanser i första perioden. Visst, det är en träningsmatch, ja Björklöven har spelare borta och Vännäs gick för det mer än Löven, men ändå. Björklöven ska bara vara bättre och komma ut med mera kraft.

Nu snackade de ihop sig i paus, klev ut i andra perioden, jagade livet ur Vännäs och gjorde tre mål. De visade att de även utan spelarna jag räknade upp bara är större, starkare och bra mycket bättre än ett ettanlag, precis som det ska vara. Andraperioden var bra. Så var det.

Sen blir det som det blir när du spelar träningsmatch och leder stort redan. Det är svårt att kräma ur det där sista lilla.  I slutändan är det så. En period med full påkoppling räckte för Löven.

Så vad tar jag då med mig från matchen:

¤ Emil Lundberg såg lite bättre ut, satte en straff med sin vanliga dragning och det känns ändå bra inför premiären att han fick sätta en till. Han ska ju göra en del mål för Löven är tanken. Jag måste fråga om han har någon fler dragning för jag kallade den innan han slog straffen och han körde exakt den han brukar. Någon i liverapporten menade att han har flera olika, men jag har bara sett en, men den funkar ju.

¤ Alexander Viklund vinner försäsongens poängliga i Löven och när jag frågade honom: ”Kan vi förväntar oss att du gör lika mycket mål i serien” svarade han: ”Jag gjorde 13 mål i fjol och är mera bekväm i den här mer producerande rollen nu så jag ska leverera. Så är det”. Det känns som att Viklund personifierar Björklöven lite i år. Hårt arbetande spelare omformade till producerande spelare. Gör han 30 pinnar plus så är det riktigt starkt. Vi får se hur det blir.

¤ Björklöven har inte satt sitt powerplay under försäsongen och även om de nätade två gånger om så är jag fortfarande fundersam. Jag tycker inte att Cruseman riktigt blommat ut som dirigent än, jag tycker inte att Löven lyckats sätta upp Lyrenäs som de vill och jag tycker inte att vi fått se så mycket tid med pcukkontroll och passningstempo i uppställt spel än. Det känns ovisst hur bra Lövens PP är när vi går in i säsongen.

¤ Hardy Häman-Aktell gjorde både mål och hade en fin assist. Det blir svårt att peta honom på sju backar även när Stenqvist är tillbaka, men känslan är att det är han eller Pukka som ryker. Vi får se vem det blir.

¤ Mattias Pettersson såg bra ut i matchen. Visst det var Vännäs som Björklöven mötte, men det känns ändå viktigt att han fick stänga lite i en match.

¤ Jag gillade hur Björklöven stängde i mittzonen och stängde längs sargerna i andra perioden. Också hur de återerövrade puck i offensiv zon. Det känns som att när Löven ställer på allt de har så kommer de att kunna käka upp en del motståndare. Det kommer att bli jobbigt att möta Löven för vissa lag i allsvenskan som kommer att spela fast sig själva.

¤ Oskar Ståhl-Lyrenäs gjorde sitt femte mål, flest i Löven på försäsongen, och det var ett ruggigt skott. Är det en enda sak jag är sugen på att se den här säsongen i Löven så är det Lyrans skott. Jag kallar att han gör över 15 mål den här säsongen. Det är tillsammans med sättet linan med Viklund & co imponerat på, det roligaste på för säsongen. Det vi sett från Lyrenäs.

¤ Tre centrar saknades alltså denna dag. Fredric Andersson är troligen inte med i premiären, Jacob Peterson vet vi inte hur illa det är med ryggen, Lukas Ericssons hand vet vi heller inte hur illa det är med. Det går inte att komma ifrån det. Centersidan är den stora oron inför premiären. Förhoppningsvis rätar det ut sig den närmaste tiden. Är Peterson och Eriksson tillbaka i träning i början på veckan. Då känns det lugnt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.