Träningsrapport 23/10: ”Kladdigt och slarvigt”

Björklöven tränade på tisdagen i A3 Arena och det med i stort sett samma uppställning som i matchen mot Västervik i fredags.

Björklöven tränade mellan 12.00 och ca:12.50 där målvakterna körde lite före ensamma med målvaktstränare Marcus Ekman och sedan åkte laget till Tingsryd direkt efter träningen.

Träningen var flyttad från 11.00 till 12.00 så bloggen såg målvaktsdelen före träningen samt 35 minuter av träningen innan jag var tvungen att åka.

Laguppställning:

Målvakter:

Mattias Pettersson, Oscar Masiello

Formationer:

Vita

Jonas Emmerdahl, Acke Hellström – Sebastian Selin, Kristoffer Söder, Filip Cruseman

August Tornberg, Hardy Häman-Aktell – Marcus Jonsson, Lukas Ericsson, Alexander Wiklund.

Extra: Kevin Goumas

Gröna

Mikko Pukka, Jakob Stenqvist – Emil Lundberg, Fredric Andersson, Cody Murphy.

Simon Åkerström, Jacob Andersson – Mattias Granlund, Jacob Peterson, Oskar Ståhl-Lyrenäs

Extra: Erik Rainersson.

Saknades: Simon Backman (skadad)

Träningen

¤ ”Gris” med en person i mitten av tekningscirkeln som ska ta passningar mellan de andra fyra.

¤ Pass, mottag, vändning och sedan nytt mottag och avslut i friläge från sidan.

¤ Uppspel fem mot två till kort spel fem mot två om det inte blev mål på första avslutet.

¤ Spel fem mot fem.

Noterat:

¤ Simon Backman har en känning som han fick på träning förra veckan och kör fortfarande inte alls på is. Det ska inte vara någon fara, men han är borta ett tag till.

¤ Jag personligen har oerhört svårt för de här sprida ut kvaliteten på alla fyra-femmorna-uppställningen. Det blir för mig varken hackat eller malet.

¤ Hardy Häman-Aktell är tillbaka från sin skada och körde för fullt över på måndagen. Aktell målade i fem mot två-spelet med ett maskerat skott från blå. Det är inte omöjligt att han tar Tornbergs plats som sjundeback. Jag tippar nej, men omöjligt är det inte.

¤ Mikko Pukka hade en mycket svag träning. Gav bort flera målchanser i fem mot fem-spelet. Överlag känns det som att Björklöven spelar lite för svårt just nu mot vad de klarar. Lyran t.ex. körde en klubba-skridsko-dragning framför eget mål i uppspelsfas. Det är inte riktigt vad man gör efter fyra raka förluster och inför ett jumbomöte.

¤ Kevin Goumas är helt osynlig på träningarna förutom när laget spelar PP. Det är oroande. Det går inte riktigt framåt, eller så tar det väldigt lång tid för Goumas att komma tillbaka till sin gamla form.

11 kommentarer

 1. Lasse

  Stackars Löven dom kommer att få riktigt med smörj mot Tingsryd, såg dom mot AIK, det är klasskillnad. Tingsryd har ett spel som Löven aldrig kommer upp till. Kommer inte att se matchen på c-more det är inte lönt.

 2. Enrico

  Jag instämmer, det går inte att sprida kvaliteten över alla formationer i dagens hockey.

  Mina önskemål:
  1:a kedjan. Både offensiv och defensiv. Fördel att ta offensiva tekningar, men kan vid behov starta i egen zon. Bör innehålla spelare som kan spela både PP och BP.
  2:a kedjan. Offensiv och skridskostark, med hög fart. Ska aldrig börja i egen zon, utom när det är nödvändigt. Defensiva kvaliteter är aldrig fel, men de som är bristfälliga där, ska helst slippa den arbetsuppgiften. Minns Kim Karlsson, som egentligen bara skulle spelat i andra eller på läktaren.
  3:e kedjan. Defensiv, med samma spelartyper man vill ha i BP. Ska kunna stå upp mot motståndarnas toppformationer, ta de flesta defensiva tekningar, och ha som mål att avsluta sitt byte med att ha flyttat upp pucen i anfallszon, och gärna skapat en tekning där. Kreativitet är en onödig lyx.
  4:e kedjan. Fart och energi. Ska användas sparsamt, tackla allt som rör sig, och ska de starta i egen zon bör det vara mot en svag motståndarformation. men kan med fördel innehålla spelare som tar ströbyten, framförallt i 2:a om det visas på dåliga tendenser hos någon där.

  Vissa spelare passar egentligen bara i en roll, medan andra kan passa i flera. Att ha en kreativ spelare som ska stå upp i defensiven, eller ett hockeymongo som ska pressa ner motståndaren i deras zon är enormt resursslöseri. Att det händer är oundvikligt, men att en coach inte medvetet försöker sätta spelare i de situationer de är bäst lämpade är för mig en gåta.

  Några exempel: Fredrik Andersson kan spela i en 1:a, men är egentligen bättre lämpad i en 3:e. Dock är det lite overkill i allsvenskan. Filip Cruseman passar ypperligt i 2:a, men en ”dålig” dag förpassas han till 4:e. Messy/Lukas/Grana etc. som skapta för en 4:e, och samtliga kan flyttas upp enstaka byten, eller enstaka matcher. Dock får man räkna med att kreativiteten blir lidande, eller åtminstone får skötas av övriga 2 forwards. Söder kan spela i en 4:e, men är egentligen en 3:e-liner, och att använda honom som center med produktiva spelare är otroligt resursslöseri.

  • Mangan

   Löven behöver mer än en förstekeeper. Vad sägs om nya tränare, 2-3 stabila backar samt 4-5 målglada forwards?

   Utöver laget så behöver Björklöven göra en ordentlig utredning och mögelsanering av A3 Arena. Ingen spelare mår bra av att träna och spela i den miljön.

 3. bror

  Så här risigt som de känns nu har de väl aldrig gjort,förutom då man hamnade i ettan.
  Precis som någon skrev nyss,tack för att ni orkar bry er om eländet.
  Vid förlust imorgon så åker väl Fagervall eller nåt,harva er inte fast varjefall löven.
  Ta in nytt blod, någon som ger hopp ,framtidstro.

 4. kakmonstret 2000

  Kanslan ar att stamningen ar hyfsat dassig i laget nu. Visserligen kom vi tillbaka til 3-3 mot seriens kanske samsta ? lag VIK men tja det ar val ingen enorm bedrift. Usel traning idag enligt gurra, hur bra kanns det.. 34 indianare av pukka ? skridsko fint framfor egen malvakt av lyrenas ? en sovande goumas ? nej fy fan allt annat an en vidrig 6-1 till TAIF kanns avlagset..kanske annu varre huva.. kanske powergrabbarna typ wiklund cruse o soder kan ge oss liten chans plus en ? i kassen.. masse eller matte ? sjukt svart o valja

 5. Wilas

  Det har satts sig i skallen på spelarna typ prestationsångest. Kollektivt kramp tillstånd och då blir det dåliga beslut på banan som råder. Det känns som det inte finns någon spelglädje och harmoni i laget. De mentala spärrarna måste lösas upp. Då är frågan vem har förmågan att lösa detta.Verkar inte finnas någon i dagsläget inom Löven. Alltså måste hjälp komma utifrån!!

 6. Jiggen

  Självförtroende/kramptillstånd/prestationsångest och så vidare. Ifall det nu sitter i det, så är min fråga varför det faktiskt varit mer eller mindre dåligt från match nummer ett? Gick man in i denna serie med dessa negativa känslor? Och är svaret ja, varför gjorde man det? Inleder man en serie med negativa känslor, så är något utan tvekan något allvarligt fel. Jag är fullt medveten om att lag kan hamna i formsvackor pga motgångar/negativa känslor, men börjar man en serie negativt så finns det faktiskt något som är ett grundproblem som inte beror på motgångar.

 7. Carlsson den yngste

  Alltså, jag vet inte om kanske alla låg tränar på det här viset. Men att öva uppspel 5 mot 2.. är det därför det blir så svårt för de när det på match plötsligt är 5! Jobbiga jävlar som ska passeras. Har sett en del SHL matcher och jag tycker det är många lag som spelar sig upp via ett första pass framför eget mål, men det sker ju när det går och inte varje gång oavsett om det är en medspelare tillgänglig eller en motståndare i vägen a la Löven 18/19.

 8. Henke

  Nu märker man hur mycket man saknat träningsrapporterna, tack Gustav. Funkade inte Cruseman-Söder-Wiklund på försäsongen eller har jag drömt!! Hursomhelst ångestmatch men kom igen mitt älskade Löven….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.