Matchdag – Karlskoga hemma

Ny ödesmatch för Björklöven. Det är bara sådana just nu. Karlskoga kommer på besök. Lite av examen efter poäng mot två raka bottengäng för Löven.

Björklöven har allafall börjat ta lite poäng igen. Det är tajt i botten av tabellen så en seger skulle helt klart kunna ge lite andrum här. Karlskoga som kommer på besök till A3 Arena har en 3-4-förlust mot Pantern från i onsdags i bagaget på hemmais. Före det besegrade de Almtuna med 4-2. Karlskoga har blandat och gett på slutet, men har överlag varit svårslagna och ligger fyra i tabellen med 23 poäng.

Det har historiskt sett varit mycket jämnt mellan Björklöven och Karlskoga med 18-17 i modern tid i matcher och fem av de sex senaste mötena har slutat med seger för hemmalaget.

Karlskoga är ju kända för att vara grislaget nummer ett och visst finns det kvar lite med Mikael ”Daggen” Eriksson som kapten, men det är inte en rättvisande bild fullt ut, Karlskoga har mera blivit till ett frejdigt offensivt lag som vänder spelet ganska snabbt och sätter en hel del press på motståndarna i sekvenser av matchen. Det kommer att bli en utmaning för Björklöven att hantera helt klart.

Jag ser framför mig en match där Björklöven kommer att fortsätta på inslagna vägen med ett ganska statiskt och riskminimerande spel för att slipa bort ännu fler av de misstagen som fortsätter komma. Karlskoga kommer att ösa när de får chansen. Jag tror på en mer underhållande historia än mot Tingsryd helt klart.

Laget: (Preliminärt – Laget släpps vid lunch)

31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

8 Mikko Pukka – 26 Jacob Stenqvist
7 Alexander Hellström – 4 Jonas Emmerdahl
37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström
52 August Tornberg

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 14 Cody Murphy
20 Mattias Granlund – 22 Jacob Peterson – 71 Oskar Stål Lyrenäs
40 Sebastian Selin – 19 Kristoffer Söder – 48 Filip Cruseman
33 Marcus Jonsson – 53 Lukas Ericsson – 29 Alexander Wiklund
18 Kevin Goumas

Simon Backman är skadad, William Eriksson är utlånad till Vännäs, Emil Norberg och Erik Rainersson är utanför laget. Frågetecken om Hardy Häman-Aktell tar August Tornbergs plats. Annars amma lag som senast mot Tingsryd.

Bloggens nycklar:

¤ Ungdomslinan – Få produktion från Peterson/Lyrenäs. Ge dem viktig istid nu när de klivit fram.

¤ Försvarsspelet – Se till att inte gå bort sig i egen zon. Spela efter systemet och gör det enkelt.

¤ Blålinjerna – Björklöven måste vara noggranna att inte förlora puckar på blålinjerna. Karlskoga ställer om snabbt.

Sagt från Lövenhåll: 

– Jag tror att vi är ur den värsta svackan nu. Det känns efter att ha tagit poäng i två matcher som det har släppt lite. Det tror jag att alla känner. Jag tycker alltid att vi lever under press. Det måste vi kunna hantera och vi har rest oss på slutet. Vi är på rätt väg nu, säger Joakim Fagervall till kollega Gunnar Johnsson.

Noterbart om Karlskoga:

¤ Bästa poängplockare är som väntat, fyndet från Leksand, Fredrik Forsberg för BIK med 8 (3+5) poäng. Bakom honom finns Gustaf Thorell med 7 (3+4), Gustaf Franzén 7 (4+3) och Fredrik Höggren 7 (3+4) poäng.

¤ I powerplay har Oskar Bäck och Dennis Fröland två mål vardera. Som lag har BIK 13.16 procent i powerplay vilket gör dem till 11:a i serien. I boxplay ståtar BIK på 89.47 som näst bäst i allsvenskan.

¤ Olle Eriksson-Ek skrev nyligen på för Karlskoga helt och är inte längre ett lån från Färjestad. Han och Henrik Lundberg har delat på sysslan så här långt. 92.83/1.92 är siffrorna för Lundberg och 89.74/2.95 för Eriksson Ek.

¤ Karlskoga har precis brutit kontraktet med offensivt skicklige backen Linus Rotbakken som återvänder till sin tidigare klubb Altmuna.

¤ Fredrik Höggren är sjuk och ser ut att missa matchen.

Sagt från Karlskoga-håll:

–  Pantern spelade bra, men samtidigt kändes vi lite tröga i allt vi gjorde. Vi kräver mer av oss själva, Eftersom ”Högga” är sjuk har vi 12 forwards med oss upp, det kan komma bli vissa förändringar i kedjorna. Lundberg vaktar kassen. Det gäller att vi är på tårna från start ikväll och att vi ligger rätt i banan, att vi uppträder på ett liknande sätt som mot Oskarshamn borta. Då kommer vi ha en bra chans,  säger tränare Johan Schoultz

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Simon sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson och Simon Lindmark är på plats för att leverera texter och webb-tv efter matchen. Bloggen är upptagen och kanske ser delar av matchen och skriver något efter.

9 kommentarer

 1. Gustav

  Copy/Paste från ifjol?

  ¤ Målvaktsmatchern – Två framtida kombattanter i Färjestad och två av seriens hetaste målvakter möter varandra. Vem vinner den matchen?

  Stämmer inte riktigt 🙂

 2. Knutte

  Efter kvällens drabbning mot värmlänningarna är risken stor att Fagervall satt sin sista potatis som ledare . Allt annat vore en överraskning åtminstone för mig.

  • Löve

   Går ju inte att skylla på fagge. Det inser även ledningen när de ser på kvaliten på våra nyförvärv mot de vi tappat inför säsong.
   Går ju liksom inte att förvandla lera till guld.

 3. Kakmonstret

  ”Ute ur svackan”… härlig optimist herr Fagge. Hyfsad urusel tråkig hockey och nagra poang mot seriens tva samsta lag. Vet inte i vilken hockeybok det kan definieras som ute ur svackan. OM man mot all formodan i galaxen kan gora en match ikvall som verkligen liknar gedigen hockey utan alibiskott och indianare i parti o minut o 9 man pa banan team penalty tja da kan man val saga att vi BORJAR ta oss ur svackan. Logiken pekar mer pa en till tragisk insats mot ett frejdigt Karlskoga som dundrar in 3-0 pa elva minuter o sen blir det langsamt battre (BIK backar ju hem sa…) men 1-5 i empty net efter 35 skott i magen pa Lundberg (?). Men visst, hoppas vi inte har sett ens halften av vad laget kan prestera och kanske 4-3 efter OT.

 4. Mangan

  2 saker: Varför fortsätta köra seriens kallaste spelare Murphy i första femman?

  Vansinne att låta heta Peterson/Lyrenäs släpa på öket Granlund. In med Cruseman eller Lundberg tillsammans med kidsen.

  • Stefan ' Kil '

   Tänkte precis samma sak angående kedjan med Peterson. In med Cruseman istället för Granlund och gör dom till förstafemman med mycket speltid. Allt annat är tjänstefel.

  • Löve

   Cruse ? Du måste skämta. Vad har kruse uträttat som offensiv spelare på dessa matcher?
   Nada och ingenting.
   Murphy må vara kall i avsliten men öppnar ytor för feppe och lundberg med sin riviga spelstil.
   Faktum är att vi inte har nog bra spelare för att bygga en riktig föratalina. Men allt är ju enligt Grönbergs briljanta plan. Vi behöver inga skarpskyttar.
   Nja…
   Resultatet ser vi ju nu.

  • gnällspikar

   mangan och Kil. ni verkar otroligt kunniga. ni kanske ska skickat in ert cv?

   men, vad har ni sett för matcher? Lyrenäs må va lovande och duktig men HET är han väl ändå inte för stunden?
   Peterson. extremt het – men har ni sett matcherna? Granlund kompletterar dem väldigt fint. tycker ni inte?

   hur som helst, matchen igår var mycket bra. ni kanske satte kaffet i halsen? mvh

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.