En klassisk tråkseger av Löven

Ett formstarkt KHK på besök. Då Björklöven nollade seriens målgladaste lag. En riktig Lövenseger och viktiga tre poäng.

Ett rörligt, målglatt och frejdigt Karlskrona mot ett disciplinerat, systematiserat Björklöven som en enda enhet. Då visade Björklöven hur det är tänkt att de ska vinna matcher anno 2018-19.

Bloggen var inte på plats ikväll och såg matchen med ena ögat ibland och mer fokuserat i delar av matchen. Därför är det lite svårt att göra den knivskarpa analysen med alla detaljer.

Det var dock lite kul i sak att just Alexander Wiklund, som bloggen kallade ett sänke i förra blogginlägget, avgjorde den här matchen för Björklöven. Jag svor just lite över ”vad gör han inne i powerplay” framför tv:n och precis då kom målet. Där fick jag.

Annars kändes det redan från start som en kamp mellan ett rörligt lag som försökte spela sin gladhockey i Karlskrona och ett Björklöven som visserligen skapade till och från, men som mer var en kompakt enhet som satte försvaret i förarsätet.

Karlskrona är kul att se på, de skapar en del med sin rörelse, men de spelar också en väldigt rörig hockey och slänger bort många puckar. Jag fattar att det kan släppa in en hel del mål ibland. Nu var det två bra målvakter och då blev det bara ett mål. Ser vi till antalet chanser borde det blivit ett par till helt klart.

Jag skrev en krönika efter matchen mot Leksand där jag skrev att nu får det vara nog. Nu måste Björklöven börja vinna lite förstaperioder. Laget är byggt för att försvara ledningar, för att vara tunga i slutperioden där motståndarna är trötta. Nu fick vi det. Nu fick Björklöven en vunnen förstaperiod och de fick spela på en ledning och då fick vi se det Björklöven som var tänkt att spela den här säsongen. Inte ett som skulle jaga i underläge i 18 omångar typ.

Det var ganska tråkigt att se, men det blev ju tre poäng och det är det som är det viktiga i slutändan.

Sedan ett par detaljer:

¤ Oskar Ståhl-Lyrenäs säsong kan vara över. Det är lite oklart hur illa det är med Lyran, men snacka om att han hade otur. Han var ju inte inblandad i något utan det var en spelare som föll över hans ben från en annan situation. Snacka om att vara på fel plats vid fel tillfälle.

¤ Mattias Pettersson har efter att levererat en skakig insats borta mot Södertälje kommit tillbaka nu och visat att även han kan vinna matcher för Björklöven. Det kändes viktigt.

¤ Fredric Andersson och Emil Lundberg hade en ganska bra match och skapade en del. Det var viktigt, för den linan har skapat för lite på slutet.

Mycket mer än så kan jag inte säga om det här. Ni som såg matchen med fullt fokus. Berätta för mig hur det såg ut.

11 kommentarer

  1. Adde

    Som krönikör och anställd kanske du ska infinna dig på matchen och inte sitta med ena ögat och kolla på tv. Känns ju mer proffsigt! Annars stabil seger, klart rättvist.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Vem har sagt att jag är anställd. Jag har ett annat heltidsjobb än journalistiken. Det är en bisyssla.

      • Patrik

        Har man läst Gustavs blogg en längre tid är det uppenbart att det inte är hans primära inkomstkälla. Jag är dock väldigt glad över att han skriver. Den är rak, ärlig och oftast med skarpa analyser.

    • Alexander

      Gnällig inställning, Adde. Så länge bloggen inte är plusmärkt (vilket är fett, även om jag faktiskt är pluskund) tycker jag inte vi läsare har någon rätt att klaga. I synnerhet så med tanke på den höga kvaliteten på det som skrivs.
      Jag såg inte matchen då jag befinner mig många tidszoner bort men gläds verkligen åt segern och målvaktsinsatsen. Hoppas hoppas att Lyrans skada visar sig mildare än befarat.

    • Andreas

      Vem är du att ställa krav på vad författaren gör och inte. Bästa löven-bloggen genom tiderna. Håll dig borta med denna typ av tråkiga inlägg.

    • Staffan

      Om man inte tycker det är professionellt nog med en såpass vettig analys trots att bloggen inte var på plats, är man fri att läsa t.ex. Holmlunds VK-blogg istället. Lennart är på plats ibland. Är det då en proffsigare blogg?

  2. Bosa

    Stabil match defensivt. Mattias P oerhört trygg i buren – starkt av honom att studsa tillbaka som han gjort. Andra perioden urusel hockey från båda lagen. Tredje perioden Lövens bästa, där man stänger ned helt och hållet. Nu måste Grönberg köpa spets, särskilt när en av få kreativa spelare, Lyran sannolikt är långtidsskadad. Det är väääädigt trubbigt framåt. Bra idag förutom Mattias P: Petersson (tjusig macka till målet) , Emil L (herregud måste näta på nåt av alla lägen!), Jacke, Acke och kapten.

  3. Per

    Det var 3p och inget mer. Hade KHK gjort första målet så hade de vunnit. Det var två för dagen ganska så usla lag som möttes och slumpen avgjorde. Vi vet alla hur det sett ut om det varit Löven som jagat en kvittering i två och en halv period.

    Behoven av en stjärncenter är lika tydliga idag som tidigare.

  4. MB

    Ja huvva! Inte blir man särskilt sugen att gå och betala för denna underhållning. Fagervall-hockeyn må vara effektiv, men åh, så trööökig att skåda. Undrar hur det ska se ut mot Västervik härnäst. Botten kollegor är ju inte Lövens favoriter. Brukar ju falla hårt mot dem, minns 1-6 ifjol hemma!!!

  5. Jan-Erik Brännström

    Jag har en enda liten kommentar. Matcher i elitnivå. Skönheter premieras inte. Här räknas mål !!
    Den som inte förstår detta har jag stor aktning för. Vi är dock, turligt vis få, som ägnar oss dylika delikatesser. Här ska pucken in, skit samma hur, bara det blir mål. Stök och bök, halleluja…………

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.