En jäkla underhållning

Björklöven kom tillbaka två gånger om mot Modo, men föll ändå. Surt med bara en poäng, men sjujäkla vilken underhållning.

Så här efter derbyt måste jag först och främst konstatera. Det är jäkla kull med de här matcherna mot Modo. Vilket tryck det blir, vilken fart det blir i matcherna, sen på isen blir det nästan aldrig tråkigt. Det blev det inte den här gången heller. Två gånger om kom Björklöven tillbaka, de etablerade bland det värsta tryck man sett den här säsongen i andra perioden och de hittade ett sätt att förlora ändå i slutändan.

Om vi tar det från början så var ju första perioden inte så mycket att hänga i julgranen. Modo fick med sig matchens billigaste utvisning på Emmerdahl efter bara några minuter, hade studsarna med sig, Karlkvist kunde lyfta in ettan, sedan gick Löven bort sig i ett uppspel där Jakob Stenqvist inte visade någon vilja att jobba hemåt och då hade vi 0-2.

Godnatt kändes det ett tag, men det blev inte alls så. Resten av perioden var visserligen ett mischmasch av två lag som inte kunde sätta två passningar i dag, men när Björklöven väl fick komma in i omklädningsrummet en sväng, kliva ut och få en gåva av Linus Lundin som gav dem 1-2 så vaknade laget och det rejält.

Det sättet som Björklöven kom tillbaka, körde över Modo spelmässigt och verkligen visade hjärta och allt det där i andra perioden var starkt, imponerade och allt det där. Visst Lukas Ericsson gjorde 2-2 snyggt upp i krysset, men att det ”bara” blev 2-1 till Löven i den perioden var allt annat än rättvist och allt annat än bra av Löven.

De måste sätta dit fler puckar och ta betalt för det fina arbetet, de måste vara mer effektiva. Visst det går att peka på att det saknas spets, men nu spelar de som spelar och Cruseman såväl som Linkan kan sätta dit lägen som de fick nu.

istället kom kvällens mest onödiga utvisning av Stenqvist som i en ganska ofarlig situation valde att ta emot pucken med handen och kasta den till en spelvändning. Utvisning varje gång hur fjantigt det än är. Sedan hade Modo lite tur med studsarna igen och Karlkivst kunde skicka in 3-2 i öppen kasse.

Inledningsvis i tredje perioden såg det inte ut som att Björklöven skulle kunna komma tillbaka. De försökte, men fick inte fast Modo på samma sätt som i andra perioden. Då kom en till billig utvisning, nu på Modo och då satte Emil Lundberg 3-3 på ett riktigt fint anfall där matchens bästa spelare Sebastian Selin låg bakom målet. Hela den linan var för övrigt riktigt bra och har varit det över ett par matcher nu. Sanningen är också att ska Björklöven vinna över tid så måste den linan var bra, leda laget. Därför lovar just det gott att de själva känner att de måste leverera, för det är vad de säger, och att de nu gör det.

Björklöven borde nog ha gjort 4-3 för de fick bra energi, hade momentum för att göra det målet, men det blev återigen en liten orgie i missar. Det är det som fäller Björklöven den här säsongen. Ineffektiviteten. Det och individuella misstag i egen zon eller uppspelsfas. Istället blev det straffar och där känns Löven kalla. Vem är egentligen Lövens straffskytt? Jacke Andersson kanske? Jo, men han missade nu. Wille Eriksson känns ju spontant som det, men det blev ju ingenting av hans straff på den rossliga isen. Det är lite oklart.

Överlag så var det här en väldigt underhållande tillställning. Det är naturligtvis inte alls bra att Löven startar som de gör, men återkomsten gånger två är stark och förstakedjans insats känns upplyftande. Inramningen känns unik på den här nivån även om klackarna inte riktigt nådde sin topp någon av dem idag jämfört med en del tidigare derbyn. Jag längtar redan till nästa derby.

Till sist ett par notiser:

¤ Oscar Masiello gör på det stora hela en bra match och det måste ändå kännas bra med tanke på hur skakig hans senaste insats var. Det går inte att lasta honom för målen.

¤ Hardy Häman-Aktell hade en riktigt tuff match. Det känns som att Björklöven verkligen skulle behöva få tillbaka Simon Backman eller Mikko Pukka och få till stabiliteten ännu lite mer på backsidan. Dock gör Jonas Emmerdahl återigen en bra match bland backarna. Han har verkligen tagit chansen sedan han kom tillbaka från skada.

¤ Jacob Peterson var absolut inte dålig, han skapade en del, men det syns att han får mer fokus från motståndarna än tidigare under säsongen. Han tas fysiskt, han är i fokus från motståndarna. Vi får se hur det påverkar honom över tid.

¤ 30.05 på Tobias Enström i speltid….

¤ Sju av de nio närmaste matcherna för Löven är bortamatcher och Löven ligger näst sist i bortatabellen med bara en seger. Lövens bortaspel är den stora grejen just nu. Det måste bli bättre poängmässigt, annars rinner säsongen iväg. Detta med start på söndag. Lukas Ericsson satte fokus på det i min intervju med honom att bortaspelet måste bli bättre omedelbart.

8 kommentarer

 1. MB

  Som sagt, ännu en gång blev herr Stenqvist agerande på ett negativt sätt avgörande speciellt med sin idiotiska handstoppning. Vid det läget hade Löven bud på ledningsmål, istället blev det ledningsmål för Modo. Han verkar få göra hur många misstag som helst utan att bli bänkad, vad har han som gör att Fagge låter honom spela?

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Det beror på vad man menar med kris. Långt ifrån målsättningen, det ser dåligt ut, ja då är det kris nu, men om risk att åka IR är lika med kris då är det inte det nu. Jag ger en procents chans att Löven åker ur i år.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Du han var med i tv sen var han borta…. fick aldrig intervjua honom. Ny chans på söndag.

 2. Ola

  Det är kris nu och har varit det länge. Absolut inget görs åt det. Top2 är målet och dit är det omöjligt att ta sig om man inte vinner 4 av 5 matcher from nu.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Topp två är omöjligt även om man vinner resten av matcherna den här säsongen skulle jag säga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.