Matchdag – Vita Hästen borta

Efter derbyförlusten på straffar är det upp på hästen igen för Löven och passande nog väntar just Vita Hästen på bortais.

Vita Hästen är risiga den här säsongen. De ligger jumbo på 23 poäng med bara 54 mål framåt. Laget kändes rätt färglöst på förhand och nu när Hästens super-PP inte längre levererar så går det väldigt tungt.

Hästen kommer visserligen närmast från en 3-0-seger på bortaplan mot Pantern (som också sjunker som en sten), men för det blev det 2-3 mot Södertälje, 2-5 mot Karlskrona, 1-4 mot Karlskoga, 2-3 mot Oskarshamn, 1-2 mot Modo och 0-6 mot Västervik. Japp, sex raka förluster. 8 mål på 6 matcher. Det är alltså ett ganska kallt lag som väntar.

Matcherna mot Hästen brukar alltid trasslas sönder, blir VM i spelvändningar, ingen ordning och ofta hamnar Björklöven i underläge och kommer tillbaka. Över tid sedan Löven kom tillbaka till allsvenskan är det 12-11 till Björklöven mellan lagen och om vi ser till de senaste matcherna så har Björklöven vunnit båda matcherna den här säsongen, 4-3 efter straffar i Norrköping och 4-3 under ordinarie tid hemma i Umeå. Björklöven har även två raka segrar i Norrköping då de vann den sista matchen där förra säsongen med 3-2.

Jag förväntar mig en match precis som vanligt mot Hästen. Allt annat än en hockeyfest där jag tror att individuella prestationer kommer att bli avgörande tillsammans med Björklövens misstagsminimerande. Så förbered er på en riktigt dålig hockeymatch så får allt annat vara en överraskning.

Laget (Bekräftat):

1 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

4 Jonas Emmerdahl – 26 Jacob Stenqvist
7 Alexander Hellström – 52 August Tornberg
37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström
Hardy Häman-Aktell

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
11 William Eriksson – 22 Jacob Peterson – 20 Mattias Granlund
19 Lukas Ericsson – 77 David Lindqvist –  21 Erik Rainersson
33 Marcus Jonsson  – 19 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund
48 Filip Cruseman

Mikko Pukka och Simon Backman är fortsatt skadade, precis som Oskar Ståhl-Lyrenäs. Cody Murphy som nyligen var tillbaka från skada har fått en ny känning igen och är skadad någon vecka till.

Bloggens nycklar:

¤ Starten – Björklöven måste vara påkopplade från start. Ingen derbybaksmälla.

¤ Misstagen – Det går inte att bjuda Hästen på spelvändningar på linjerna.

¤ Förstalinan – Den har kommit igång senaste matcherna. Dags att avgöra en match.

Sagt från Lövenhåll: 

– Det är bara att se till att vara redo. Det är lite speciellt att komma från en match med fullsatta läktare där du får energi från publiken till en match som på söndag. Då gäller det att själv se till att vara förberedd och komma ut utan att bjuda dem på något. Vi har haft lite svårt där tidigare och vi vet att de kommer att köra så det gäller att vara redo, säger Lukas Ericsson.

Noterbart om Vita Hästen:

¤ För ovanlighetens skull är det inte Marcus Eriksson som toppar Vita Hästens poängliga. Henrik Rommel, lagets bästa målskytt (10 mål) delar poängligaledningen med sina 18 poäng med Jesper Samuelsson på 18 (5+13) poäng. Eriksson står på 17 (1+16) poäng, men har gått mållös fram till i fredags. Näst bästa målskytt är Christoffer Fish med 6 mål.

¤ Vita Hästens powerplay är inte lika vasst som förra säsongen, men deras 18.52 procent placerar dem som nia i serien. Rommel har dock med sina åtta powerplaymål bäst i serien. Eriksson är näst bäst i serien med 12 assist i powerplay så det är fortfarande lagets stora hot just PP.

¤ Hästen har ingen riktig etta i målet Viktor Kokman har stått 14 av 23 matcher med 91.06 i räddningsprocent och 2,73 insläppta mål per match. Marcus Hellgren har stått 11 av 23 matcher och ståtar på 90,74 och 2.84. Inga imponerande siffror, men då har Hästen en svag backsida överlag också.

¤ Vita Hästen värvade före helgen Mattias Beck som misslyckats i Västerås med 5 (1+4) poäng på 19 matcher innan kontraktet bröts. Beck har gjort över 30 poäng i allsvenskan fem gånger och kommer närmast från tre säsonger i Tyska andraligan med bra stats. Även backen Daniel Josefsson har plockats in på slutet.

¤ Wilhelm Westlund och Amil Krupic är skadad för Hästen, Christoffer Fish som klev av senast är ett osäkert kort för Hästen, Axel Levander, Emil Ericsson och Jens Hellgren som missade fredagens match ska vara tillbaka till idag.

Sagt från Hästenhåll:

– Vi har investerat i många matcher på slutet och nu fick vi utdelning mot Pantern. Att inte bli passiva och stillastående. Sätta press och åka skridskor var fortsatt viktigt, säger Leif Strömberg till nt.se.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter eller via Cmore. Matchstart 18.30. Jag själv är på plats och levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.