En ganska sevärd förlust

Björklöven stod för en riktigt bra insats mot Västerås, men Löven och Oscar Masiello hittade ett sätt att tappa poäng ändå.

Det är lätt att bli svart när man kikar på och ska analyserar Björklövens matcher. Man ska ha med sig i den här matchen att Västerås har tio segrar på elva matcher med sig in i det här. Det spelar ingen roll att Västerås lag inte ser så märkvärdigt ut eller att Löven vunnit två gånger det här säsongen mot VIK. Det var ett bra lag i en allsvensk kontext som Björklöven mötte.

Det gör det bara ännu bättre vad Björklöven faktiskt presterade ute på isen offensivt idag. Det gör det ännu mer surt att det bara blev en poäng. När jag kikat på målen som Björklöven släppte in så konstaterar jag att:

1-0 inte är inte så mycket att säga om. Jonas Emmerdahl har tappat klubba och därför blir Masiellos retur som normalt inte skulle vara så farlig ett klart läge och mål. Svårt att klaga på någon individuellt där.

2-1 är ett täckskott i stolpen och Skinnars når returen. Visst Freddan kunde vunnit kampen, men just stolpskott är svåra att veta var de går. Det är lynnigt. Jag tycker inte att det är något direkt misstag. Bara bra av Västerås.

3-1 däremot är dubbelt fel. Delvis kliver Acke in och täcker egen målvakt, sedan ska inte Masiello släppta in den pucken som den skjuts. Det känns billigt.

4-4 Suck!!!! Salo! Jag tror inte att det är sant?? Hade han bara släppt den går den inte in.

5-4 Inte så mycket att säga om. Det är 3 mot 3. Det kommer att bli lägen. Det blir en retur, Bergman är först på och lyfter in.

Oscar Masiello får alltså ta på sig ett mål så det bara skriker om det och ett halv till. Det funkar inte för Björklöven och det är ett problem just nu. Målvaktssidan. Mattias Pettersson har inte övertygad och är klar tvåa sett till matcher från tränarna. Oscar Masiello har visserligen haft ett par kanonmatcher, men han har blandat det med problem som hade hade i fjol. Att vara för yvig i sitt rörelsemönster och ge bort mål. Det är ett jobbig utgångsläge. Det inget inte trygghet. Det säger till spelarna att ”Allt kan vara kanon, men det kan också hända att 2-3 mål slängs in”.

Spelmässigt var det här en imponerade insats. Kikar jag på mina anteckningar från matchen talar de om an furiös start från Lövens sida. De malde ner Västerås från start, skapade lägen, fick ett powerplay där de visserligen inte skapade något innan Wille tog en onödig utvisning i PP, men det var Lövens start hursomhelst.

Efter att löven med hög press städat av Västerås powerplay så tog hemmalaget över matchen. De sätter tryck, kommer in i centrala heta ytan som Löven inte vill släppa. Det blir en ond cirkel. Utvisning och tillslut tappat klubba för Emmerdahl och mål.

Frycklund åkte ut för en skum utvisning för roughing vid målet, det var en Lythmatch generellt, Lövens powerplay såg väldigt ineffektivt och långsamt ut, men sedan lite mer kontrollerat när de fick spelar sex mot fem strax därefter och sedan gjorde Tornberg mål. En fin tekning, ett fint avslut. Bara det att löven har en left och en right-back som skyttar gör mig glad i PP. Det har jag skrikit om hela säsongen. Heja!!!

Västerås inledde sedan andra perioden bra. De satte rejäl press, skapade, men fick inte ut något. Här var det tydligt för Björklöven. När förstalinan var inne så skapade Björklöven lägen. när de inte var inne så hade Västerås chansen. Det var så tydligt. Den hade sju poäng i dag, 20 pinnar på fem matcher. Den är så jäkla bra just nu förstalinan. Det går inte att säga något annat.

Här såg Masiello bra ut. Han hade en fin räddning med sidledsförflyttning, Spelet böljade. Masse hade någon fin räddning till, en galen plock, fjärdelinan hade något riktigt bra byte, men är så sjukt kantiga när de väl kommer in i zon. Det bara skriker Nicke J och magplatta när de avslutar.

Sedan kom målen. Det kändes nattsvart, men så tog Lyth en mycket märklig utvisning på Västerås och så höll han på. Han visslade konstigheter åt alla håll och det var svårt att säga vem som vann på det. Det gick bara att konstatera som publiken skrek att Lyth är ”så jävla dålig” och så är det, men det är sedan gammalt.

Att sedan Löven hämtar igen 1-3 till 3-3 känns helt sjukt, men det hände. Powerplaymålet kommer när Freddan hållit pucken i 30 sekunder typ, när man känner att Lövens powerplay inte kan gå långsammare, när man känner att från det här läget gör de inte mål. Då slog han till och vi hade 2-3. Sedan funderar jag lite. Får man bromsa in pucken? Fin passning fram till frilägen för Peterson, bra att Linkan följer upp, men skulle det varit mål. Vem bryr sig….

Wille Wessla blev petad och Linkan klev in med Peterson och Wiklund och ärligt blev den linan ganska bra. I tredje perioden kändes det som att Löven hade två linor. De skapade väldigt mycket, de var kreativa, men när fjärdelinan kom in hände inget.

Dock var det Löven som kom ut mot seriens hetaste lag i tredje perioden och tog tag i taktpinnen. De var bättre på allt, etta på det mesta och det kände som att Löven skulle ta ledningen så som de också gjorde. Därefter slog de av, började försvara sig, jobbade utifrån ledning så som de brukar göra. Det borde funka, det skulle funka förutom det där höstlövet som singlade in ovanför Masse.

Det intressanta i sammanhanget är att Löven tog över igen. Skapade lägen efter Västerås mål, de visade att de gick för seger, att Löven var det bättre laget spelmässigt, men i slutändan vad spelar det för roll om man inte gör mål. Det var detsamma i förlängningen. Löven ägde. Löven förde de skapade fina lägen, de var nära att lyfte in segermålet. Sedan kan man fråga sig varför Messy hade mest speltid av alla i förlängningen, men ändå. Det var Lövens match ända tills kontringen där Yonan efter ett långt Lövenanfall klev upp, sköt och Bergman lyfte in returen.

Det var dovt i omklädningsrummet efteråt. Tro fan det. Snacka om bortgivna poäng. Det måste smaka surt att göra en sån match mot ett lag med den formen och kamma noll, eller ett.

Överlag en rätt bra insats. En underhållande match för oss som tittade, men i tabellen händer det inget. Lindans är Lövens melodi anno 2018/19.

Slutligen ett par noter:

¤ Jag upprepar. Förstalinan har gjort 20 pinnar på fem matcher. Jävlar vad heta de är. De bär verkligen Björklöven just nu match efter match.

¤ Fagervall ville vara tydlig efter vår intervju att berömma Filip Wiberg som hade bra med speltid i första perioden, men som sedan fick klart mindre i andra och inget allt när Fagge slaktade tredjelinan i tredke perioden. Jag ska ge det till Fagge att Linkan funkade bra med Peterson. Just Peterson som är Lövens bästa individuellt just nu. Han känns som att han åker omkring på en egen nivå.

¤ David Lindqvist har gjort två mål med skridskon och ett med klubban. Han har tre mål och ett assist på 12 matcher. Vem hade gissat det, tre gånger fler mål. Inte jag allafall.

¤ Björklöven gjorde två mål i powerplay, men känslan är inte att de knäckt koden. Dock har de fått in en rightare på platsen för rightare i form av Tornberg. Bra det. Sedan måste tempot upp, men det är en annan sak.

9 kommentarer

  1. Löve

    Ja. Jag har för mig att du dår sladda in en puck elle vinkla skridskon. Dock så får du inte göra en sparkrörelse eller lyfta skridskoskenan från isen för att få den att gå in. .

  2. Keepern

    Tyvärr så kan vi konstatera igen att vi har forwardsbrist så det skriker om det. Rainersson håller inte i allsvenskan och Wiberg gjorde det väl helt okej men har många steg ( inte konstigt ) att ta innan han kan tillföra något i allsvenskan.

    Nej nu är det dags att Fagervall agerar, till att börja med låna in två – tre fw från div 1 och det till på fredag. Börja med Kevin Loppatto som öst in mål i Vännäs 16 mål på 20 matcher !! Och det finns säkert fler som går att låna från Div 1 när dom nu spelat klart innan jul. För visst har jag rätt att man kan låna obegränsat från div 1 ? Sedan MÅSTE det naturligtvis in en målvakt som håller hög stabil klass, Masses Salo grej gör inte bara att vi tappar två poäng igår, hur ska utespelarna kunna känna trygghet med honom i kassen nästa gång han står där ?
    Till sist, det är en 10 000 kronors fråga hur förbundet kan låta cirkus Lyth få fortgå, igår drabbade det kanske båda lagen lika men han förstör ju varje match han dömer.

  3. MB

    Vi får nog som sagt acceptera läget, lär nog inte förändras när det inte gjort det efter 28 omgångar. Borta poängen måste börja trilla in nu med tanke på hur spel schemat ser ut. Nu stundar mest spel borta, en trepoängare under hösten måste vara klart underkänt, tror vi är sist i borta tabellen. Nyckel match på fredag i Uppsala. Förlust och kval spöket närmar sig. Lagen under har ju börjat röra på sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.