Egentligen väldigt imponerande

Björklöven tog femte raka segern, spelet glänste inte, men trots det seger. I sak är det väldigt imponerande.

Vita Hästen är ett av de svåraste lagen att möte i den här serien då de stänger ned ditt spel och i princip tvingar dig att dumpa. Hästen försvarar sin blålinje som ett fort, de kliver verkligen inte fram och pressar utan kliver hem och styr om och om igen. I år gör de det riktigt bra och kommer att sluta topp åtta i mina ögon. I första perioden var det nästan parodiskt. Att försöka vara kreativ och spela sig in, spela sig till lägen går nästan inte. Du måste ha ett så enormt skicklighetsövertag för att det ska gå.

Björklöven försökte, stångade sig blodig mot muren och kom i stort sett ingenstans. Det var ju bara den lilla detaljen att Löven ledde med 1-0 efter Hästens gåva till Hucthings innan det ens gått en minut där han högg som en kobra. För Löven ledde hela den här matchen och i första perioden skapade ju Hästen absolut ingenting i fem mot fem.

Det var bara i powerplay som de skapade och speciellt när de fick spela över centrallinjen, men det var bara en gång Marcus Eriksson gjorde det annars stängde Björklöven ned Hästens normalt vassa powerplay bra båda gångerna de fick chansen. Löven har 100 procent i boxen och det går inte att säga något annat än att det imponerar.

I andra perioden började Hästen skapa lite mer, de lyfte inte bara ut när de vann puck på Lövens dumpar, de skapade egna anfall. Det var nog bra att Fagervall tog time-out där och då för Hästen höll på att gnaga sig ikapp. Björklöven höjde sig, fick stopp på raset och tog tillbaka kommandot över matchen även om spelet ofta hackade. Det var egenligen ingen lina som verkligen fick något flyt i det kreativa spelet mot Hästen.

Det är lätt att peka på Joe Cannata och säga att han vann matchen åt Löven. Låt så vara, men han är ju en del av laget så om Löven vinner på Cannata så var glad för det. Då lär de vinna fler matcher på att de har just Cannata. Det är ju inte så att vi ska leta efter hur det hade gått om Cannata inte varit med. Han är ju med. Men riktigt trist att han inte fick hålla nollan.

Överlag var Björklövens försvarsspel i egen zon väldigt bra. De höll Hästen till stora delar på utsidan och det var förutom sekvensen i andra där Löven gick ned sig, och när Hästen hade powerplay, få gånger Hästen kunde ta sig till lägen. Det var när Löven slog bort puckar i fel lägen. Tornberg hade någon, men det var inte så många under hela matchen.

Björklöven kändes i slutändan tråkigt grundstabila i tredje perioden och sedan klev Freddan fram med ett mål i krysset i powerplay. Ett powerplay som inte ser genombra ut, men som är beroende av att vinna tekningen för att få spela uppställt. Men det glimtar och gör det ganska ofta. Tillräckligt ofta för att vara näst bäst i serien. Så hög är individuella kvaliteten.

I slutändan så är det en så där bra insats från Lövens sida mot ett svårspelat lag, men det är trots det en vinst på tavlan och det är väldigt imponerande. Det är så här vinnarlag byggs. Kan Löven kliva upp på hästen igen, vara lite förbannade trots segern, ta nästa steg spelmässigt och kliva ut kreativt mot Tingsryd och Kristianstad som spelar lite annorlunda jämfört med Hästen. Då kan den här segerraden fortsätta.

2 kommentarer

  1. G

    Jag vill minnas att Björklöven under Tommy Jonssons ledning efter en stark försäsong ledde serien vid ungefär denna tidpunkt utan att riktigt få spelet att stämma riktigt. Då talades det också om en styrka i att kunna vinna utan att spela bra. Vad är skillnaden nu? Det låter på något sätt mer genuint nu, men jag har varken sett några matcher nu eller då.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Då vann Löven fyra av fem första matcherna. Skillnaden är att Lövens spel då såg riktigt illa ut, men de vann på individuella prestationer. Det tycker jag inte är fallet på samma sätt nu. Då väntade man på att korthuset skulle rasa. Nu känns det inte så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.