Reflektioner efter sjätte raka

Det blev en sjätte raka efter en makalös insats av Joe Cannata i Nelson Garden Arena. Här kommer bloggens sena reflektioner efter segern.

Segerraden bara fortsätter och efter sjätte segern är det mest bisarra att Björklöven nu har lika många trepoängare på bortais den här säsongen som under hela förra. Det är ett nytt Björklöven trots att så många spelare och huvudtränaren är kvar. Det går inte att säga något annat. Så lite har gjort så stort skillnad.

Annars inledde ju Björklöven svagt mot Tingsryd. Jag visste att TAIF skulle vara blixtsnabba i kontringarna och jag visste att de skulle komma ut hårt med aggressiv hockey och överbelastning i egen zon. Jag trodde dock att Björklöven skulle stå upp bättre. Det var egentligen bara Cannata som stod emot att det hade blivit en mardrömsstart. Han räddade ett friläge och en två mot etta i fösta perioden samt ett antal kvalitetsräddningar till. Visst Linkan hade ett öppet läge, men Tingsryd var bättre än vad jag hade trott och Björklöven hamnade lite på hälarna. Viktigt att klara boxplayet som Björklöven gjorde i slutet av första. Jag tror att jag undervärderat Tingsryd. Framförallt är backsidan bättre än vad jag tänkte på när jag tippade. De ska inte behöva hamna i någon kvalstrid.

Sedan i andra gick Löven ut och tog över. Förstalinan började vara det som förstalinan är, alltså en spets som de flesta motståndarna inte har. Löven sköljde över Tingsryd och om TAIF var bra i första perioden så var det ändå en stor skillnad. Björklöven hade inte bara lägen, de parkerade i Tingsryds zon. Björklöven borde gjort mål, men bästa läget fick Söder som, ja vi vet, inte gör mål. Fel spelare fick det läget.

I tredje perioden dödade Björklöven Alexnaders Deilerts utvisning från andra perioden direkt och sedan satte Häman-Aktell 1-0. Från där kände jag att det var klart i stort sett. Tingsryd hade nästan gett upp på att de skulle kunna göra mål på Cannata. Så bra var han för även i delarna där Löven dominerade matchen hade Tingsryd en kontring här och där. Då stod han upp med att ta allt han ska och även det han inte ska ta. Cannata är seriens tveklöst bästa målvakt. Han är en sån som vinner titlar, så bra är han. Helt sjukt vilket fynd Kenttä har gjort.

Crandall kändes inte så märkvärdig i den här matchen, men han kliver av med 1+1. Det är klass det. Nu är både han och Hutch på 1.0 poäng per match eller mer. 2-0 kom oerhört lägligt efter ett jätteläge för Tingsryd där det kanske var hakning på Löven, men domslut kommer att gå för och emot Löven så det är bara att vara glad när de går med och inse när de går emot att det händer också. Snyggt var det dock 2-0-målet. Vilket klapp-klapp-spel. Lätt mål för Crandall allafall.

I slutändan en rättvist seger för Björklöven som är stabila bakåt, har spets framåt, seriens bästa målvakt och där få faller ur ramen. Vidare mot nästa.

Till sist ett par notiser:

¤ Ludvig Stenvall gav bort ett par lägen (2 st) till Tingsryd och har det lite tufft just nu. Framförallt sprider han uppspelen lite. Där saknas just nu Larsen som är en nivå upp. Han spelar dock med Hjelm som var bästa back och bästa utespelare i Löven i går enligt mig. Oj vad han spelar säkert, nästan inga misstag, men ändå med framåt och hotar. Han är bättre än vad jag trodde att han skulle vara.

¤ Andreasson ser fortfarande bra ut, kommer med härliga dribblingar, men både Lyrenäs och Lundberg har inte självförtroendet just nu. Framförallt inte Lundberg. Om det inte kommer en kasse från Lundberg snart tror jag att det kan vara en mening att splitta den linan så att Lundberg kanske hittar något i en annan miljö, kanske med Wiklund och Freddan.

¤ Björklöven förlorade tekningarna mot seriens sämsta lag på att teka med 30-26. Nu vinner ju Löven alla matcher, men det börjar bli lite jobbigt det där med tekningarna.

¤ Cannata igen. Att Hardy blev matchens lirare var ju bara märkligt. Visst han var bra, men Cannata var matchens lirare. Så var det bara. hans siffror nu. 96.10 i räddningsprocent och 1.19 GAA. Det är som ett skämt de siffrorna. Björklöven som lag har släppt in åtta mål. Näst bäst i serien är Västerås på 14. Galna siffror det med.

En kommentar

  1. sven

    69.88 60.71 59.29 Där är Kristianstads 3 främsta tekare. vi kommer inte ha det lätt imorgon!! Vad ligger våran bästa på ?:P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.