Cannata stängde igen för Löven

Det brukar vara svårt mot Västervik, det blev knepigt, men trots det blev det en i slutändan ganska säker trepoängare för Löven. Tacka Cannata för det.

Joa Cannata har haft ett par matcher på slutet där han sett lite mera mänsklig ut. Efter hans 27 räddningar mot Västervik är det bara att konstatera att, nej Cannata är inte mänsklig. Inga människor har 94.47 i räddningsprocent och 1.44 insläppta mål per match.

Bra det för Björklöven gjorde inte alls någon sprudlande insats, men det räckte till tre poäng och det är ju det som räknas i slutändan. Det kändes som att det saknades något, den där lilla extra kraften rakt in på mål. Det blev lite runt helt enkelt.

Björklöven inledde annars strålande och snurrade rejält med Västervik första minuterna. Det ledde också tillslut till ett 1-0-mål och det såg ut som att framförallt transatlantlinan skulle ha lilla julafton därute. Men så blev det inte. Efter målet jämnade matchen ut sig och var sedan överlag väldigt mycket fram och tillbaka.

Löven har svårt med Västervik som spelar en ganska flängig hockey. De sätter press ganska oortodoxt och det störde Björklövens uppspel en del. Ibland bara stal de passen in mot mitten. De satte inte press på den som ska ta emot knacken från backen felvänd som t.ex. Modo utan mer något slags fritt jagande.

Västervik skapade en del lägen, men då fanns ju Cannata där och kändes så där stabil som bara han kan vara. Björklöven kom till fler avslut i andra perioden, förde matchen, men kom inte riktigt in på mål utan spelade sig nästan bort från lägen. Skotten kom från bekväma ställen och Samuel Ward är bra när han får den typen av avslut. Han är en av de bättre målvakterna bakom Cannata i serien. Det kändes som att hela matchen trampade vatten där och då.

Sedan var dessutom powerplay inte riktigt där. Det var mycket skott i täck, svårigheter att ta sig in i zon med kontroll och lite överkonstruktivt spel. Egentligen fungerade ingen av PP-linorna. Som tur var så stod boxplay upp riktigt bra och Selin/Wiklund var inte helt långt ifrån att göra säsongens fjärde mål i boxplay. En nytt ”rent lakan” i boxplay gör att Löven nu är på 91.67 procent.

I tredje perioden tycker jag att det urartade fullständigt. Domarna tappade matchen och det var slagsmål efter varenda avblåsning. Det var inte så roligt att se. Det kändes som att det hade behövt städas tidigare i matchen av domarduon som var klart virrig.

Brian Cooper som var lysande defensivt slog en makalöst fin passning till Sebastian Selin, som precis kritat på för två nya år, och Selin tackade för kontraktet med att sätta dig 2-0 säkert. Hans nionde mål för säsongen och Selin går mot karriärens bästa utan tvekan. Dock känns kontraktsförlängningen som en, om vi blir kvar i allsvenskan, förlängning. Jag ser inte honom i SHL direkt, men en riktigt bra och stabil spelare med spets i sitt skott på allsvensk nivå. Så varför inte. Bra förlängning.

Efter 2-0 tycker jag aldrig att Västervik var riktigt nära att komma tillbaka. De fick lite tryck på slutet, men överlag var Björklövens försvarsspel väldigt bra den här dagen. De fick in Zach Palmquist som inte bara är pucksäker och har ett fint passningsspel utan han känns även ramstark bakåt så efter en match ser det ut som ett mycket bra nyförvärv. Det blev klart stabilare än när Larsen spelade med Stenvall.

I slutändan så är det ingen jättebra insats, men som matchen utvecklade sig behövdes inte mer. Mot ett bättre motstånd så kommer det att krävas mer i sista tredjedelen som de säger i fotboll. Wegiels lina var ganska osynlig, transatlant-linan snurrade på, men var lite för bekväm och även om Lundberg hade bra fart var Linkan och Söder inte alls lika bra som mot AIK. Freddans lina funkar alltid i den här typen av matcher, men som helhet var det lite för tamt offensivt.

Frågan är om Fagervall ska röra om lite. Weigel kommer inte helt till sin rätt med Andreasson och Wille. Kanske testa Lundberg där och flytta Wille till fjärde samt PP2. Han är inte riktigt lika bra som han var för ett par matcher sedan Wille och Lundberg ser pigg ut.

Modo tappade poäng så nu leder Löven serien på riktigt, men Modo möter AIK och Karlskrona härnäst så det är segrar som gäller mot Södertälje på fredag och Kristianstad på söndag om ledningen ska bestå. Speciellt med tanke på att Karlskoga och Timrå väntar efter det.

Oavsett kan vi konstatera att Björklöven blivit så där tunga som bara de bästa lagen är som vinner mot en svår motståndare, men som är sämre på pappret, även när de inte har sin dag. Det är så man går till allsvenska finaler har jag hört.

13 kommentarer

 1. Johan

  Varför ska William vara kvar i PP? Han kan inte skjuta direkt om det så skulle rädda hans liv, han tar fel beslut med pucken en kraftig majoritet av gångerna han har den. Vi borde verkligen försöka hitta en riktigt bra Rightare med bra skott till Weigel, annars gör han absolut ingen nytta tyvärr..

  Wille kastar bort 2st 2-1 lägen med bedrövliga passningar idag.. bort med Wille på kanten i PP2 och spela Selin eller Vesel där när Deilert är tillbaka.

   • Johan

    Tydligen inte bara jag eftersom han petats till fjärdekedjan nu. Han har inte presterat det som förväntas av en spelare i PP2 och en offensiv line. Sedan kanske jag rantade av ren uppgivenhet då han var sämst på planen senast. Hoppa Zach får styra andra PP och Selin eller Larsen till vänster i PP2

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

     Mitt förslag var ju att flytta honom till fjärdelinan i mitt inlägg här om dagen så det höll jag ju med om. Sedan ville jag ha kvar honom i PP2 då du antingen spelar honom där eller tar bort honom från laget helt. Så ser jag det. Han har sitt skott, sitt offensiva sinne, funkar inte det så har han ingen plats.

     Jag skrev ju så här i förrgår:
     ”Frågan är om Fagervall ska röra om lite. Weigel kommer inte helt till sin rätt med Andreasson och Wille. Kanske testa Lundberg där och flytta Wille till fjärde samt PP2. Han är inte riktigt lika bra som han var för ett par matcher sedan Wille och Lundberg ser pigg ut.
     Nu kom den flytten.

 2. Ronny Edvardsson

  Efter en intervju, av en spelare igår kväll….en tråkig match för publiken, men det är ju poängen som räknas eller har jag Fel i detta?? Visst kan jag först att man vill se en roligare eller trevligare match än igår….Det viktigaste tycker jag att det blev Tre poäng, även om man vill ha spänning eller se många mål från sitt Lag.

 3. Daniel

  Stabilt utan speciellt bra spel, men om Cannata blir tvungen o vila ett par matcher eller missar typ 5-6 pgr av en liten smaskada ar man nog lite i faroskogen. Inser dock just nu att jag sa detta med senaste sasongerna i tankarna, nu denna sasong har ju faktiskt Mattias nastan 96% i save % !!! Men Cannata ar ju helt klart überviktig for laget.

 4. Coachen

  Tycker du borde nämnt Aktells insats också då han gjorde sin bästa insats på mycket länge i en svår match. Västervik gjorde det bra i mittzon och stängde ner Lövens fart och uppspel effektivt. PP var dock en sjuk besvikelse och Hutch kommer ju inte alls till sin rätt på sin position där. Håller med om att Weigel borde/måste testas med ny omgivning då det säkerligen finns en hel del att hämta när det lossnar.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Sant, Häman var riktigt bra. Hutch funkar inte på point, det har jag tjatat om ett tag.

   • Christian

    Förmodligen ja. Men jag hoppas att han trivs så pass mycket i Björklöven och ser potential i att gå upp om inte iår, så nästa med Löven. Tror dock inte på Shl. Utan jag tror det blir Nhl el khl. Trots hans storlek.

   • Daniel

    Sorgligt men förbannat sant. Vi har nog nu vår once in a —-time chans o gå upp till SHL. Cannata är magisk. Lite ”best keeper we ever had” stämpel på Joe plus ett lag som kan vinna vilken typ av match som helst. Men det känns som att Sportchef-geni o kompani är inne på det spåret tillsammans med sponsorer. Annars hade vi fan inte fått Weigel Palmqvist Vesel plötsligt när laget i princip redan var ”färdigbyggt”. Använde åäö bara för att detta känns så jävla kul o koolt och förtjänade hederlig korrekt svenska. Peace !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.