Otroligt onödigt poängtapp

Björklöven fick med sig två poäng från Scaniarinken. Något som borde varit tre poäng. Därför var straffsegern inget annat än en bortgiven poäng.

Det kändes länge så solklart. Björklöven var bättre, klart bättre än Södertälje, det var visserligen bara ett måls skillnad, men lägena kom en efter en och trean kändes mest som en tidsfråga. Den kom dock inte, Emil Lundberg skickade till icing med 20 sekunder kvar och sedan kunde Ludwig Blomstrand göra 2-2. Så orättvist, så tufft, men också så som det kan bli när man inte avgör eller spelar hem hockeymatcher som man ska.

Björklöven är bra, riktigt bra. Leder serien (med en mer spelad match än Modo), men när man är så bra då är kraven högre. Mot Södertälje när spelet ser ut som det ska, när matchen ser ut som den gör då ska det bli tre poäng. ingen diskussion. Därför känns det här som en jobbigt bortgiven poäng.

Annars var det tufft från start. Björklöven var, så att säga, kvar på bussen och SSK kom stormande ut, Anton Blomberg kunde göra 1-0 för hemmalaget efter bara 53 sekunder sedan Gustav Bouramman tagit en mycket onödig utvisning. Burra som gjorde sin sista match i laget och det känns bra för han har visserligen varit ganska bra framåt, men väldigt skakig bakåt tyvärr. Det ska nämnas här att Joe Cannata släppte en väl enkel retur, men kungen av allsvenskan den här säsongen har väl rätt att släppa nån sådan då och då.

Surt, men sedan började Björklöven ta över, spelade sig in i matchen, började skapa chanser och allra bäst var kedjan med Sebastian Selin, Alexander Wiklund och Fredric Andersson. Sakta men säkert visade Björklöven att de var klart bättre. De gick från 4-1 i skott till 5-9. 8-1 till Löven på 13 minuter. På ett mycket fint anfall kunde Justin Crandall frispelas av Weigel och Bouramman och han väntade kallt innan ha sprättade upp ett klassmål i krysset.

Det kunde blivit en ledning också, men Björklövens powerplay idag var lite för trubbigt, lite för kladdigt och levererade inte. Oj vad skönt det känns att Deilert kommer tillbaka och tar över pointen igen. Hutchings har inte mått helt bra där.

I andra perioden åkte Björklöven på två tuffa utvisningar inledningsvis, men lyckades döda dem och var dessutom nära att göra 2-1 genom Sebastian Selin. Jag måste bara imponeras av Selin och Wiklund som skapar lägen i boxplay i stort sett varje match. Det känns som att de är seriens bästa offensiva (och defensiva) forwardsduo i boxplay. Nu blev det inte mål, men det var nära senast, det var nära nu, det kommer fler mål i spelformen för duon.

Istället kunde Wiklund göra 2-1 sedan Löven återigen tagit över matchen, börjat snurra rejält med SKK och mitt i ett byte kunde han spelat Hutchings på bortre från vänster, men skickade upp 2-1 för Löven istället.

Löven trummade sedan på, skapade lägen i hyfsad strid ström, gjorde om i kedjorna så att Weigel spelade med Crandall och Lundberg, Hutchings med Vesel och Andreasson. Det såg bra ut, men lägena brändes. Det var inte bara Selin som borde gjort 2-1, Hutch borde ha gjort det, Crandall borde ha gjort det, Weigel var helt fri och prickade stolpen, men puckuslingen ville inte in. Inte heller i powerplay där Löven blixtrade till i tredje i 30-40 sekunder och såg riktigt, riktigt bra ut, men det blev inget mål.

Det mest markanta läget hade Oskar Ståhl-Lyrenäs, extraspelare idag, som stod för ett fint byte där, men helt frispelad gjorde han ändå inte mål.

Istället blev det spela-av-mode, men det ville tydligen inte Emil Lundberg som skickade över isen mot SSK:s öppna kasse med 20 sekunder kvar, skapade en icing och sedan kom kvitteringen. Så onödigt, men samtidigt så ska Lundberg inte ha alla skuld. Det hade kunnat komma en slump-2-2 när som helst. är du så mycket bättre måste du göra 3-1 och döda mat

Från kollega Klöfver på plats har jag fått höra att Fagge (Och även Kenttä) var mindre glada på domarna. De tyckte att målet skulle ha dömt bort för spelare i målgården. Och ja det vimlade med spelare i och kring målgården. Fagerudd passerar genom målgården framför Cannata precis före skottet, Ludwig Blomstrand som får målet är inne i målgården, rent av inne i målet när han får pucken på benet som går in. Ingen av dem är på Cannata, men jag fattar att det känns fel att en spelare inne i målgården och målet kan göra mål. Jag ska vara ärlig.

Den här regeln är som hands i fotboll, ingen vet vad som riktigt gäller hur mycket man än läser på. Så om det ska vara mål eller ej. Jag har banne mig ingen aning, men blev inte arg i stunden över att det dömdes mål. Pucken hade gått in även om den inte tagit i Blomstrand. Nu säger regeln att en spelare som ”råkar befinna sig i målgården” och sedan gör mål utan att störa målvakten är okej. Skulle han vara där när det inte blir mål ska det blåsas av. Mycket skum regel. Sedan är frågan om han stör Cannata eller ej, kan tänka mig att Fagervall tycker det, tydligen inte domarna.

Nu blev det en jämn förlängning och en sanslöst dålig straffläggning med 14 missade straffar i rad innan Pontus Andreasson avgjorde matchen. Det som kunde blivit en poäng blev två, rättvist så allafall, men det borde varit tre.

Acke Hellström hade nio byten, framförallt istället för Bouramman, men även för Larsen. Frågan är ändå om han inte kommer in stället för någon i paret Tornberg/Häman över tid. Larsen är alternativet, men någon av de tre ska bort allafall. Det känns ganska bisarrt att prata om att nu får Löven ihop backsidan efter 34 insläppta mål på 22 matcher. bara sjukt.

Emil Lundberg hade ny fin omgivning, men jag tycker inte riktigt att han sken med Weigel och Ponne inledningsvis och sedan med Crandall och Weigel, men över tid borde det ge resultat. Den som stack ut där var Weigel som nästan var övertänd mot sitt gamla lag.

Det ska bli riktigt spännande att se Löven mot KIK på söndag. Delvis har de revansch att utkräva mot nykomlingarna, Fagge och Kimby (helt klart även Kenttä) lär inte var nöjda med det här och sedan brukar Löven nästan vara som bäst efter flera matcher på kort tid. Jag räknar med urladdning. Då får nya formationerna testas på riktigt.

13 kommentarer

 1. Mangan

  Lätt att bli övermodig nu när det för en gångs skull går bra för det gröngula skeppet. Surt att tappa 3 pinnar men ändå starkt att ta hem strafflotteriet!

  Reflektion: Ty Vesel: Var ovanligt sopig i tekningscirkeln denna match. Feltajmad hela tiden.
  Förhoppningsvis en dålig dag bara.

 2. Sven

  I NHL hade du fått sparken om du lägger den mot mål i med 20 sek kvar och ett mål upp. Amatörmässigt att offra segern för att kanske komma i målprotokollet.

 3. Lövet

  Måste bara höra. Vem är regissör till alla löjliga smeknamn? Har de alltid haft dessa smeknamn?
  ”ponne” Låter som ett smeknamn på en ponny. Men jag förstår ju att det skall vara till Pontus. Stackarn. Fick han välja att bli kallad ponne? ????

  ”burra”
  Osv osv

  SKK= Menar du Södertälje Konkurs då?

  Löven var bra igår men kändes lite lojt när det kommer till udden och avsluten. Borde vunnit med 7-2. Med allt skapande.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Tror han kallas Poppe i laget. Ponne var fel sv mig. Det är fotbollslandslagets Pontus Jansson.

 4. Rune Haako

  Ang backsidan, så förstår jag inte; Larsen kan väl rimligen inte stå tillbaka för någon av de andra två du nämner. OL är ju grymt nyttig över hela banan. Gärna 26 & 7, när Hellström fått upp ångan.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag bara konstaterade vem han spelade för igår. Jag tycker att han borde flytta på Tornberg.

   • Rune Haako

    Ah, sant. Ja, #52 bör bli sjunde back. Tornet har absolut gjort framsteg sig sedan ifjol, men på högsta nivå i HA är han inte.

    7 & 26 ger Larsen större möjligheter offensivt än när han spelade med #24. Kommer #74 upp i tempo, så kan nog 26/74 vara att föredra, då 7 ist kan säkra upp defensiven med #5, som i sin tur även han har offensiva kvaliteter som fått stå tillbaka.

 5. Robert From

  Håller med dig fullständigt. Jag var inte nöjd efter att ha sett matchen. Kändes mer som tapp än vinst.

  En fråga Gustav, är det meningen att Deilert ska spela point i båda PP? I så fall är vi känsliga där, du skulle fråga Fagervall om det verkligen bara finns Hutching som alternativ till Deilert vid dennes frånvaro.

 6. Harley

  Lule fick bortdömt mål mot Brynäs pga ett klubb blad i målgården som inte störde målvakten.
  Vid SSK’s 2-2 mål i går står en SSK spelare i målgården. Det ska inte vara mål.
  Tombola både i situationsrum som i
  disciplinnämnden, parodi.

 7. Göte

  Visst hade ssk domaren med sig på slutet av matchen. När dem tog ut målvakten så föranleddes det av en icing. Kvitteringen upplevs som en ”solklar” offside i målgården. Givetvis kan man tycka att vi borde stängt matchen o självklart fanns chanser till det. Södertälje gör en förhållandevis bra match så 2 poäng är bättre än en.. Vi blickar framåt o kör på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.