Matchdag – Karlskoga borta

Ett härligt sprakande toppmöte väntar i Nobellhallen på onsdagen. Ett test på hur bra de där sex raka segrarna Björklöven radat upp verkligen är.

Björklöven besegrade Kristianstad i söndags efter en både inte så märkvärdig insats, men även imponerande då det blev en seger trots att det inte var någon imponerande insats. Sjätte raka segern. Karlskoga kommer från en förlust 1-3 mot Timrå. Så det är där lagen står här och nu.

Karlskoga har annars öst in mål. 95 mål på 23 matcher, 4,13 mål per match, galna siffror. De har innan Timråförlusten radat upp 7-3 mot Södertälje, 6-3 mot Mora, plumpen 1-2 mot Västervik, 6-1 mot AIK, 4-1 mot Västerås, 5-2 mot Tingsryd. Ja ni märker. Karlskoga är en målmaskin.

Nu möter de Björklöven, en försvarsmaskin. Med 35 insläppta mål är Löven ljusår före tvåan i kategorin Timrå som står på 47 insläppta. Det är seriens bästa offensiv mot seriens bästa målvakt och defensiv. En riktigt härlig onsdagsclash!

Lagen har möts en gång den här säsongen, då i Umeå där Björklöven vann med 6-3 efter en riktigt sprudlande insats. Den här gången känns det solklart att det blir full fart från start. Karlskoga har hemmaplan, de har en förlust i ryggen, de har revanschlusta efter förlusten mot Björklöven. Ja, det blir åka av. Frågan är bara hur många blottor som Karlskoga lämnar bakåt. Där kommer Björklöven att hugga och det rejält.

Laget:

Så här ser laget ut: (Klart)

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

12 Brian Cooper – 8 Alexander Deilert
74 Zach Palmquist – 26 Oliver Larsen
5 Hardy Häman-Aktell – 52 August Tornberg
7 Alexander Hellström

90 Alex Hutchings – 15 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
77 David Lindquist – 19 Kristoffer Söder – 11 William Eriksson
96 Pontus Andreasson – 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
71 Oskar Stål-Lyrenäs

Lukas Ericsson skadad, Erik Rainersson och Ludvig Stenvall utanför laget. Mattias Pettersson är tillbaka och vaktar båsdörren eller ej.

Bloggens nycklar:

¤ Spelet i egen zon – En nyckel mot Karlskoga är spelet i egen zon med och utan puck. Ge dem inte gratischanser.

¤ Joe Cannata – Seriens skarpaste offensiv står på andra sidan. Då måste Cannata vara på topp.

¤ Presspelet – Karlskogas svaghet är när deras backar sätts under press. Det ska Björklöven se till att utnyttja.

Sagt från Lövenhåll: 

– Det blir en härlig utmaning. Senast vi möttes gjorde vi en av säsongens bästa insatser och det kommer att behövas om vi ska kunna vinna den här gången. Det kommer att bli fullt krig i morgon. Det känns kul med två bra matcher, men vi ska följa vår plan utifrån grunden oavsett, säger assisterande tränare Robert Kimby till klubbens hemsida.

Noterbart om Karlskoga:

¤ Karlskoga har flera spelare i seriens poängligatopp. Tor Imma leder skytteligan i serien på 14 mål (23 poäng), Filip Ahl är intern tvåa i laget med 23 (16+16) poäng, Fredrik Forsberg trea på 23 (11+12) poäng, Oliver Eklind står på 19 (7+12) poäng.

¤ Wilhelm Westlund är med sina 17 (2+15) poäng delad tvåa i backarnas poängliga.

¤ Karlskoga har gått om Björklöven och har nu med sina 28.87 procent i powerplay seriens bästa. I boxplay har Karlskoga låga 75.38 procent som tredje sämst i serien, men sedan är det ju så att Karlskoga läcker bakåt i alla spelformer. De vinner inte riktigt med defensiven.

¤ Henrik Lundberg var tilltänkt etta i målet, men hans säsong har varit så där med 90.56 i räddningsprocent och 2.70 insläppta mål per match. Istället har Tim Juel, nyförvärvet från Östersund, klivit fram med 92.26 i räddningsprocent och 2.13 insläppta mål per match. Juel stod mot Timrå senast.

¤ Björklöven har bara tappat poäng i en enda match där de gjort första målet, Karlskoga har inte tappat poäng i en enda match där de haft ledningen efter två perioder och bara tappat poäng i två av 12 matcher där de gjort första målet. Så första målet i matchen är mycket viktigt.

¤ Dennis Fröland och Filip Roos saknas för Karlskoga.

Sagt från Karlskoga-håll:

– Vi försökte verkligen men kunde inte riktigt bryta oss igenom mot slutet när vi jagade. Vi hade inga marginaler att gå på efter det underläge vi försatt oss. Det gäller att vi är så bra vi bara kan vara. Så fort vi tappar några procent så förlorar man, det märkte vi senast. Se bara Modo igår kväll, alla matcher är verkligen tuffa i den här ligan. De är ett homogent lag, både offensivt och defensivt. En av de absolut svåraste motståndarna i serien.Vi behöver höja varje spelare några procent. Det krävs personbästa från tio gubbar, samt att resten av laget snuddar vid sin högsta nivå, säger tränare Staffan Lundh till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson är på plats i Karlskoga och levererar texter samt presskonferens och webb-tv efter matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.