Matchdag – Vita Hästen borta

Vita Hästen i Himmmelstalundshallen. En klassiskt knepig historia. Det väntar Björklöven på fredagen i sista matchen innan juluppehållet.

Björklöven hackade något, men vann ändå och tog tre nya poäng borta mot Kristianstad. Nu väntar istället Björklövens hatmotståndare spelmässigt. Matcherna blir alltid lika eländiga och fruktansvärda att titta på mot Vita Hästen. Det är som att de hittat exakt hur man ska trasa sönder Björklövens spel.

Tittar vi historiskt så har Björklöven vunnit en del matcher i Norrköping på slutet, men väldigt sällan under ordinarie tid. På de senaste 10 matcherna i Norrköping har Björklöven sex förluster, tre segrar efter förlängning eller straffar och en under ordinarie tid. Så det är inte helt vanligt med tre poäng i Himpan. Den här säsongen har lagen möts två gånger i Umeå och Björklöven har två segrar 2-1 och 5-3 även om det spelmässigt sett ut som vanligt. Ett elände.

Vita Hästen ligger sexa i tabellen och är på väg mot en bra säsong med tanke på det negativa kvalet förra säsongen. Det nya med Hästen är att det inte är något lag som bärs av Marcus Eriksson och Jesper Samuelsson utan det är mer en balanserad attack där fler kan producera. Annars är det ett lag som stänger ned egen blålinje på ett effektivt sätt och som är svårt att möta.

Björklöven kommer antingen att behöva en bra start, tidigt mål för att locka upp Hästen eller ett rejält tålamod för att vinna matchen. Hästen kommer inte att bjuda på något. Hästen kommer närmast från 0-1-förlust mot Västervik, men före det 2-1 efter straffar mot AIK, starka 4-1 mot Karlskoga och 2-1 efter förlängning mot Hästen. Så formen är i grunden god. Laget har bara släppt in fyra mål på fyra matcher. Överlag är Hästen trea i serien sett till insläppta mål med sina 74.

Som sagt. En tuff match på pappret och det brukar bli så i verkligheten också.

Laget (Preliminärt):

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper
26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist
52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell
7 Alexander Hellström

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
44 Olle Liss – 22 Fredric Weigel – 96 Pontus Andreasson
79 Emil Lundberg – 19 Kristoffer Söder – 77 David Lindquist
53 Lukas Ericsson

Joe Cannata lär vara tillbaka i målet, men annars så är det samma lag som senast vi förväntas att se.

Bloggens fokuspunkter för Löven:

¤ Disciplinen – Håll er borta från utvisningsbåset.

¤ Tålamod – Mot Hästen gäller det att hålla sig till matchplanen, inte bli frustrerad och börja hitta egna lösningar när du inte skapar så mycket.

¤ Linus Andersson – Seriens raket den här säsongen och kanske bästa målskytten. Han måste hållas kort och speciellt i powerplay.

Sagt från Lövenhåll: 

– Vi hade som målsättning i början av den träningsperiod vi är i nu att mot slutet av  att när vi går ur den ska vi prestera väldigt bra matcher. Det är ett väldigt svårt lag i morgon (fredag) att prestera bra mot men jag vill se att vi gör en av våra bättre prestationer , säger Joakim Fagervall till VK/Folkbladet.

Noterbart om Vita Hästen:

¤ Bästa poängplockare är Arvidsjaursonen Linus Andersson, som lär spela i SHL nästa säsong, med sina 24 (16+8) poäng. 16 mål gör honom till tredje bästa målskytt i serien. 20-åringen har gjort 8 av sina mål i powerplay.

¤ Istvan Bartalis står på 23 (12+11) poäng, Jesper Samuelsson på 18 (3+15) och Marcus Eriksson på 16 (2+14) poäng. Filip Cruseman är tredje bästa målskytt med 9 mål.

¤ Vita Hästens powerplay är ”bara” åtta i serien med 17.86 procent. Boxplay står på 76.32 som fyra från slutet. Det är tydligt att powerplay har svalnat när Marcus Eriksson gjort det.

¤ Viktor Kokman i Hästenmålet är åtta i serien med sina 91.01 i räddningsprocent och 2.06 insläppta mål per match.

¤ Hästen saknar Adam Ginning, Joakim Hälleström, Oliver Nordberg, Arvid Aronsson och Simon Krekula till matchen.

Sagt från Hästenhåll:

Inget än från Hästen.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Karl Sundström sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson är är på plats och levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.