En ofokuserad breddseger av Löven

En ofokuserad insats där till och med Joe Cannata sviktade mot ett av seriens hetaste lag. Förlust? Näe, tre poäng så klart.

De största hyllningarna till Björklöven har jag tagit fram när laget varit som bäst. Så som mot Karlskoga hemma, Tingsryd hemma eller i första perioden mot Modo borta. Men kanske är det ännu mer en dålig insats mot Södertälje som är ännu mer imponerande än när allt flyter. En sådan där Löven trots det kramar ur tre poäng.

Åtta raka segrar. Nio är den längsta raden för säsongen för Löven och någonsin på elitnivå. De börjar vara nära att slå den nu. Och varför inte. Det är ju en rekordsäsong det här. Ett formsvagt Timrå och sedan ett visserligen på nyttvaknat Mora. Det är i vägen för att Löven ska slå nytt klubbrekord.

Men nu var det den här historian mot Södertälje. Fagervall/Kimby hade vaskat om precis som jag önskat och alla skrikit om (förutom GAvelin i kommentarsspåret), splittat på Weigel och Andreasson. Lundberg fick plats med Liss och Weigel och Andreasson fick spela center igen på Söders bekostnad. På pappret är det galet starkt med Linkan, Andreasson och Wille i fjärdekedjan. Även på isen såg det klart intressant ut även om Lundberg är iskall som målskytt.

Wille b.t.w. med nysignerat kontrakt som presenterades före matchen. Det visar att klubben tror att det finns bra mycket mer att krama ur där och jag tror att med bättre fysik så skulle Wille kunna bli en riktig målskytt, men på SHL-nivå. Näe, skulle Löven gå dit luktar det ju utlån, men Kenttä jobbar ju med två tänkbara trupper samtidigt. Oavsett är det en egen produkt med potential.

Björklöven fick en smakstart när Tornberg slängde pucken på mål och den rann in till 1-0 efter bara 47 sekunder. Sedan efter det blev två saker klara.

1. Björklöven hade problem med linan med Olesen, Liljewall och Blomstrand. De skapade en hel del, de lyckades sätta press och återerövra väldigt effektivt. Varje byte de hade var man lite nervös.

2. Joe Cannata hade inte riktigt sin bästa dag idag. Visst det är lite otur när Olesen slänger in pucken på Cannatas klubba och den styrs in mellan benen, men lägger du till andra målet där Cannata hamnar helt fel i position och trean som han många dagar tar så visade han en klart mänskligare sida.

Södertälje turade in 1-1, de störde Björklöven betänkligt ända tills Fredric Weigels soloprestation som gav 2-1 för Björklöven. Efter det målet så tog Björklöven över helt, men med Liss som härförare tog Löven hem något slags VM i att skjuta utanför. De hade 10 skott på mål, 5 i block och 10(!) utanför. Här borde Björklöven gått ifrån till 3-1 eller 4-1, men fokuset var inte riktigt påskruvat.

Att Södertälje vann skotten i första var ju nästan humor med det antalet lägen Löven hade i slutet av perioden, men så var det. 11-10.

Istället tog Alexander Deilert dagens sämsta utvisning, en meningslös crosschecking i början på andra, August Berg pangade in 2-2 sedan Cannata frusit till is i BP och sedan släppte han som sagt Blomstrands skott på ett onödigt 2 mot 1-läge till 2-3.

Björklöven hade sedan tre powerplay varav en minut i fem mot tre, men även om de har självförtroende i powerplay, man ser att spelet finns där, men skärpan var inte där. Antingen i avsluten eller i avgörande passningar. Där och då kändes det som att Löven är för ofokuserade, bränner för mycket för att det ska kunna bli seger idag.

Sedan verkade de ha sagt något till varandra i paus. Det syntes dock inte första två minuterna av perioden, men sedan klev han fram Alexander Deilert. Det har inte riktigt varit hans säsong i år med hjärnskakning och skador, men så från ingenstans fick han pucken av Linkan, skickade upp den i första krysset och nu står han trots allt på 19 poäng på 25 matcher. Den gode Deilert. Han snittar 0.79 poäng per match, tredje bäst snitt av alla backar i serien och fjärde bäst i Björklöven (bakom Crandall, Hutch och Vesel). Trots det känns det som att han inte kommit igång än. Vad ska ske om Deilert då kommer igång fullt ut?

Sedan gick det så fort att SSK bara inte hann med. På 47 sekunder var det vänt. Sedan vad är det för passning Alexander Wiklund stod för till Vesels mål? Vem är du och vad har du gjort med Alexander Wiklund vill jag bara fråga Wiklund för den spelaren vi ser just nu är verkligen dubbelt så bra som förra säsongens Wiklund.

Sedan städar Löven av två boxplay på ett bra sätt. Det andra som Crandall sätter Löven i med en helt onödig ”Late hit” kändes verkligen bara störande, men annars starkt av Löven att kunna ta fram det och stänga ned ett av seriens bästa PP just nu. Bara för att befästa ännu mer att Löven just nu inte alls bara är transatlantfemman så slog Liss till med 5-3 på ett vändskott och med tanke på alla lägen han hade i matchen så var det ju rätt att han fick göra mål. Lundberg skulle fått göra det han med.

Har sett att en del vill ha en avstängning på Crandall, men när jag vevar tacklingen fram och tillbaka så är den toksen, men sitter i bröstet vad jag ser så någon avstängning tycker inte jag att det ska vara, men vi får se där. Late Hit var ju en av grejerna som togs upp i för säsongen som skulle kunna leda till avstängning. Sedan är det ju alltid tråkig när någon blir skadad. Vi får se helt enkelt…

Segern var tillslut ett bevis på vad som kan hända om du har så oerhört mycket klass i laget. Då kan du vända trots att du inte ens har en bra dag.

För att befästa att Löven verkligen är ett lag med bredd tar vi dagens poängfördelning:

Acke/Tornberg – 1 mål, 1 assist
Deilert/Cooper – 1 mål, 1 assist
Larsen/Palmquist – Poänglösa
Hardy – 1 assist

Selin/Freddan/Wiklund – 2 assist
Hutch/Vesel/Crandall – 1 mål, 1 assist
Liss/Weigel/Lundberg – 2 mål, 2 assist
Linkan/Andreasson/Wille – 2 assist

Alla enheter i laget utom backparet Larsen/Palmquist stod för poäng. Snacka om bredd.

Nu väntar Timrå på fredag. Då räknar jag med en påkopplad start med tanke på hur missnöjd Fagge var idag samt en revanschsugen Joe Cannata. Det är ändå kul att känslan efter en seger är att det är revnaschläge på fredag på sig själva för Löven.

 

4 kommentarer

 1. Stigge

  Crandalls tackling är sen men den är i kroppen. Det är inget matchstraff på den. Sedan är frågan om han slår hårt isen när han ramlar baklänges. En utvisning helt klart, men det är en risk vi tar när vi vill att laget ska ligga på och fullfölja alla situationer. Hade tacklingen tagit 2 tiondelar tidigare hade vi tyckt att den hade varit klockren!

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Det är ju rätt, men problemet är att late hit införts i år och att det är en grej som det stängs av för.

 2. Haho

  Tänker precis som Du betr. kontaktsförlängningen med William E. Knappast en SHL spelare utan det blir nog utlåning ifall laget klarar sig till SHL. Spelet de två första perioderna tyder på att det kan bli svårt att klara alla hinder för uppflyttning även om man vinner serien. Min stolsgranne igår var dock lyrisk efter de två snabba målen i början av tredje perioden och uttryckte direkt ”Nu kan vi börja prata om SHL”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.